Caroline liet ons weten dat ze met plezier een review schreef over haar ervaringen met de nachtluier Petit Lulu Maxi Night.

Super bedankt, Caroline! 

Hallo,

Ik ben mama van 4 meisjes en er is er nog eentje onderweg.

Hoewel we wasbare luiers reeds gebruikten bij kind 1 en 2, zijn we ze pas heel intensief gaan gebruiken bij kind 3. Dat ging heel goed, in het begin, tot ze zo een jaar en een paar maanden was. Toen hadden we heel regelmatig ‘s nachts lekken, ondanks het feit dat we allerlei extra absorberende inleggers van verschillende merken kochten om erbij te doen in de luier. Op den duur was het pak aan haar poep ‘s nachts zo dik door al die extra inleggers dat het gewoon niet comfortabel kon zijn. (ze lag met haar poep enkele cm’s omhoog door de luiers als ze op haar rug lag.). Gelukkig slapen die van mij graag op hun buik met hun knieën onder zich als ze klein zijn, de gekkerds, wat die dikte wel wat compenseert qua ongemak. Maar toch.

We besloten het over een andere boeg te gooien en een ander systeem te zoeken voor s nachts. Online al heel wat goede reviews gelezen over het merk Petit Lulu. Dus ik besluit de gok te wagen en een Petit Lulu Maxi Night te bestellen. Een voorgevormde luier, waar we ook nog een Petit Lulu overbroekje bij bestellen.

De luier zelf komt met een lange inlegger, een korte en een fleece inlegdoekje, lekker zacht. De eerste test was meteen een schot in de roos. Geen lekken, heel comfortabel, gemakkelijk aan te doen, past goed rond de billetjes van dochterlief (die niet per se dik zijn, maar ook niet per se mager). De luier absorbeert de grote plassen van dochterlief, de luier is vochtig ‘s morgens, maar het is niet dat je hem helemaal zou kunnen uitwringen.

Ik was tevreden, maar nog wat sceptisch. Hij gaat in de was, en de luier droogt relatief goed. Afhankelijk van het weer, de warmte in huis en de plaats waar hij droogt (dicht bij de chauffage of nat koud weer zonder chauffage geven toch een paar uur verschil). Het duurt toch zeker een hele dag om te drogen. Gelukkig wordt er gewerkt met de inleggers, die je los kan drogen van de luier, waardoor het wss veel sneller gaat voor het absorptievermogen dat hij heeft.

Ook de volgende keer dat we de luier gebruiken, doet hij het goed. En de keer erop. We bestellen er nog 1, en later nog 1.

Ondertussen hebben we er 4. Daarmee komen we goed toe. Ook als de plasjes groter werden naarmate dochterlief 2.5 werd, kon de luier het aan.

Om de 2 dagen worden de luiers gewassen, heb ik er nog 2 over die ondertussen tijdens het drogen kunnen gebruikt worden, en omgekeerd.

Ondertussen is de 3de dochter ook uit de luiers, en heeft de jongste dochter (nu 1.5) de luiers ‘overgenomen’. Ook zij doet heel stevige plassen, en ook bij haar werken ze goed! Alleen wordt zij s nachts nog steeds wakker en is ze erg gevoelig. Hoewel de luier lang niet verzadigd is op het moment dat ze wakker wordt (ondanks het feit dat ze ‘s nachts haar grootste plassen doet), wil ze toch liever een verse. Dus bij haar gebruiken we er 2 per nacht. (al is dat de ene nacht tegen de andere). Dan is 4 toch wat weinig. Aangezien ze niet altijd snel genoeg kunnen drogen om opnieuw te gebruiken.

Ik ben heel tevreden over de luiers. Ze zitten gemakkelijk, absorberen echt veel vocht, voor de dikte van de ‘broek’, blijven na veel wassen nog altijd lekker zacht, drogen relatief snel voor een luier die veel vocht absorbeert, zijn gemakkelijk in gebruik en passen erg goed.

Caroline