Toen we wisten dat we een kindje wilden was vooral mijn man vrij overtuigd van het gebruik van wasbare luiers. Dit vooral om de afvalberg te verkleinen en het milieu te ontlasten. Na het volgen van een infosessie beslisten we om ervoor te gaan en kochten we een berg wasbare luiers aan. Het uitpakken en voorwassen van die kleurrijke luiers vond ik alvast superleuk!

6 februari werd onze Felix geboren, we beslisten om eerst de pampers uit het ziekenhuis op te gebruiken alvorens te starten met de luiers. En toen begon het, iedere dag een klein afvalemmertje met vuile luiers in de vuilzak, iedere week een volledige vuilzak extra! Om nog niet te spreken van de chemische geur die van de pampers afkomt, zelf als deze nog proper zijn!

Na een viertal weken beslisten we langzaam aan te starten met de luiers, na een dag waren we verkocht! Sinds die dag heeft ons mannetje geen enkele wegwerpluier meer aangehad!

We vinden de leuke kleurtjes van de luiers super, ook de kleinere afvalzakken zijn mooi meegenomen. Maar ook vooral de nieuwsgierige blikken van familie en vrienden zijn leuk om te zien.

Met zijn billetjes in een wasbare luier is onze Felix levende reclame voor de luiers! Hopelijk kan hij nog een aantal mensen overtuigen om te stap te zetten!

Anke