Anavy bamboe, we stellen hem graag voor als een luier die absoluut voor absorptie gaat.

De luier van Anavy wordt geleverd met een korte en een lange – dubbele- inlegger.
Dat maakt de luier meegroeit met je kindje, in maat en in absprtie: in het begin gebruik je enkel de kleine inlegger. Daarna kan je de lange inlegger gebruiken, voor meer absorptie.
Voor de nacht kan je beide inleggers combineren.

Tot hier onze uitleg :-).
Nu is het tijd om ze door jullie te laten reviewen.

Ruth, Hile en Anike hebben de luier 3 weken getest bij kinderen. Hier lees je wat zij van Anavy bamboe vinden.

 

Hilke, mama van Hasse (2 maanden)

Hasse mocht met veel plezier de Anavy Bamboo luier testen!

Toen ik het ging afhalen konden we haast niet wachten om het te openen en te kijken welk mooie printje of kleurtje we ontvangen hadden. Het bleek een superhelden-luier te zijn. Helemaal ons ding, niet té, maar ook niet blanco (hoewel we al onze andere luiers blanco kochten).

Tot nu gebruiken we een strikluier voor de nacht, maar die voldeed niet meer.
We hebben een veelplasser, en vooral, een jongetje (hij heeft een ouder zusje). We zijn gewend van over de luiers een wolbroek te gebruiken, en dit wilden we ook graag zo houden bij een betere luier.

Gelukkig moesten we net luiers wassen, zodat de luier direct mee de was in kon, en ’s avonds in gebruik kon genomen worden (3 uur weken, 2x wassen). Wij drogen nl. de luiers in de droogkast, waardoor ze een korte droogtijd hebben.

Hij paste precies aan dankzij de verstelbare drukknopen. Door de bijgeleverde inlegger konden we vooraan bij het piemeltje een extra absorptie toevoegen. We waren vooral héél benieuwd naar het resultaat.
12 uur later was ons kleine mannetje wakker (met de nodige nachtvoedingen, maar we verschonen enkel bij stoelgang), en droog! Hoera!

Het lijkt dat we gevonden hebben wat we zochten (voor nu, want later als hij weer meer gaat plassen zal deze luier niet meer voldoen).

We testten de luier ook overdag.
Ook dan zit hij mooi, maar dan is de extra inlegger overbodig, omdat we sneller verschonen.
We vinden het ook fijn dat de luiers overdag wat slanker vallen, en dat lukt ook prima wanneer de inlegger er niet in zit.

Voor ons is het dus een toppertje, en we zoeken er nog een aantal bij te kopen!

Hilke

Anike, mama van Chava (20 maanden)

Met veel plezier mochten wij de Anavy bamboe-luier testen voor onze dochter Chava van 20 maanden.

Het eerste wat me opvalt is dat de luier enorm zacht en soepel aanvoelt. Ik ben benieuwd hoe dat over een half jaar is, want vaak zijn nieuwe luiers wel zacht, maar wordt dat na verloop van tijd minder, maar de soepelheid stemt me positief.

Verder zie ik dat het toch wel een behoorlijk dik pakket is. Gelukkig hoef je de inleggers er niet altijd allemaal in te gebruiken.

De losse inlegger doen we er alleen ’s nachts in, want daar is deze luier in ons geval ook prima geschikt voor: als nachtluier.

Ze neemt denk ik ongeveer evenveel op als onze nachtluiers van Petit Lulu. Hoewel ik moet toegeven dat ik een test om te vergelijken hoeveel ze exact opnemen niet heb gedaan, en dat onze dochter vaak ’s ochtends nog een quasi-droge luier heeft.

De velcro is makkelijk vast te doen, maar met een peuter die weet hoe ze zo’n dingen open krijgt, opteer ik toch eerder voor een luier met knoopjes. Maar gelukkig heeft Anavy ook die in hun assortiment.

De luier sluit, ondanks dat ze qua stof wat breder is tussen de benen, wel heel mooi aan wegens de soepele stof. Onverwacht goed!

Een nadeel van de luiers vind ik wel de droogtijd.
De luier droogt toch echt nog een stuk trager dan de luiers van Petit Lulu die wij standaard gebruiken.
Duurt het voor die luiers al zo’n 24u om te drogen in onze koude waskamer, Anavy heeft nog een aantal uur langer nodig. Als je niet te vaak wil wassen of je hebt een koud huis in de winter, dan heb je dus meer luiers nodig.

Ik denk dat de luier vooral heel geschikt is voor iets oudere kinderen. Voor een pasgeborene gaat het echt wel een enorm grote luier zijn. Toen onze dochter nog maar pas geboren was, was de Bamboozle maat 1 al een behoorlijk pakket, en deze luier is nog een pak groter.

Over het algemeen ben ik heel tevreden met deze luier.

Ergens begin ik spijt te krijgen dat we een jaar geleden Anavy nog niet hadden ontdekt, want ik heb de indruk dat deze luier net iets mooier aansluit bij m’n dochter dan de luiers die we nu gebruiken. Maar de droogtijd zou in ons appartement wel een nadeel zijn.

Al met al een hele goede luier die z’n prijs zeker waard is.

Anike

Ruth, mama van Lennert (2,5 jaar) en Pepijn  (8 maanden)

Toen ik de doos opendeed, zag ik een mooie zachte luier met een leuk printje.

Dat printje bracht me eigenlijk een beetje in de war; moest ik de luier gebruiken met een overbroekje of niet? Ik vermoedde van wel en kreeg later die bevestiging. Wel jammer dat daardoor het mooie printje weggestopt wordt.

Het overbroekje moet ook groot genoeg zijn om de volledige luier te bedekken. Ik gebruikte de overbroekjes van Mother-ease en die waren ideaal. Die van Milovia vielen net iets te klein uit.

Zoals voorgeschreven waste ik de luier een paar keer. De droogtijd viel echter tegen. Ik schat dat het toch 20 uur duurde voor de luier volledig droog was. Dat vind ik een groot minpunt.

De luier komt met twee extra inleggers: een lange en een korte.
De korte heb ik eigenlijk nooit gebruikt. De lange stak ik er iedere keer in. Met een knoopje kan je de inlegger vastmaken aan de luier, wat wel handig is.
Het zorgt er wel voor dat de luier een vrij dik pakketje vormt. Soms was het daardoor iets moeilijker om de rompertjes van mijn zoon goed aan te doen.

Het absorberend vermogen is echter perfect en daarom gebruikte ik de luier voornamelijk als nachtluier bij mijn baby van 1 jaar.
Mijn tweede zoon van 2,5 jaar droeg de luier wel overdag. Hij sloot goed aan en viel minder dik dan bij de jongste.

Algemeen besluit: een erg zachte luier die zeer goed absorbeert maar lang moet drogen.

Bij erg jonge kindjes is het een vrij dikke luier, bij oudere kindjes past de luier zeer goed.

Met de twee extra inleggers ideaal als nachtluier.

Ruth