Zeep is niet hetzelfde als zeep. En al zeker niet voor kleintjes! Dat weten ze bij Attitude maar al te goed! 

Attitude heeft een heel gamma verzorgingsproducten: Van zeep over billencrème, van bodylotion en handzeep tot shampoo, Attitude heeft het allemaal. Èn voor groot en klein. Èn zeer zacht voor huid en haar. Èn lief voor de planeet.

Dat moest getest worden!

We lieten de geurvrije haar & body wash testen. Even kijken of deze de test van een gevoelige babyhuid doorstaat.

Thales, Leon, Nena en Amélie zijn met Attitude in bad gegaan.

Justine, mama van Thales (7,5 maanden)

De eerste indruk van het flesje was dat het een leuke, gerecycleerde (en recycleerbare) verpakking heeft. De verpakking belooft een “ultra-zachte, natuurlijk en geurvrije formule, perfect voor jouw kleintje zijn gevoelige huid en hoofdhuid. Niet irriterend en met plant-gebaseerde en hypo-allergene ingrediënten”. Ik ben benieuwd!  

Het flesje heeft een handig doseerpompje en de zeep zelf komt eruit als een zalig zacht schuim dat neutraal ruikt.

Het wrijft gemakkelijk open op de huid en reinigt grondig. Dit hebben we goed kunnen testen gezien er nogal wat verf rond zijn teennageltjes zat (hallo vaderdagskado’tje). Ook de restjes inotyol komen goed mee van tussen ons chubby kereltje zijn plooitjes.

Ons zoontje heeft een licht gevoelige huid waarvoor we normaal altijd een badolie gebruiken. Door het warme weer de afgelopen weken werd er veel zonnecrème gebruikt en dus meer dan anders een badje genomen. Ik was blij om te zien dat hij bij deze zeep ook geen last heeft van uitslag of droge huid. Hij voelt telkens baby-zacht en glad aan na zijn badje.

Ook zijn haartjes hebben we er een paar keer mee gewassen. Hier merkte ik wel dat ze stugger aanvoelden in vergelijking met de babyshampoo die we normaal gebruiken. Maar ik zou deze bv wel meenemen op reis om zo maar 1 flesje mee te nemen ipv zeep en shampoo. Hij heeft niet echt veel last van melkkorstjes dus daar kan ik de wash niet op beoordelen. 

Indien je graag die typische babygeur (zoals bij Zwitsal, Galenco of Mustella) na een badje hebt, dan zal je teleurgesteld zijn. Voor mij echter geen probleem, liever geen parfum en enkel pure baby-smell 🙂

Het product doet voor mij wat het belooft: een zachte, parfumvrij, hypo-allergene zeep die goed reinigt en zorgt voor een zachte, gladde huid.

Groetjes,

Justine

Marlies, mama van Leon (2 jaar) en Nena (2 maand)

Enkele weken geleden kreeg ik een leuk berichtje: ‘uitgekozen om de Attitudes Baby Leaves Hair & Body Foaming Wash te testen’. Ons pakketje werd vlot geleverd en we konden beginnen testen.

Leon (2 jaar) en Nena (2 maand) gaan heel graag in bad, dus dat was een meevaller voor hen. Wat Leon bij het unboxen al onmiddellijk aansprak waren de felle kleuren op de verpakking, en een duwpompje. Toen ik hem zei dat dit zeep was, liep hij onmiddellijk richting bad om vriend Orka te nemen.

Het flesje is keihandig in gebruik vanwege de grootte. Geen supergrote fles, maar wel breed genoeg vanonder, zodat het stabiel staat bij het pompen. Gemakkelijk met 1 hand te bedienen dus. Bij 1 druk op de pomp, komt er al een mooie hoeveelheid schuim tevoorschijn. Voldoende om de korte haren te wassen. Nog 1 keer duwen voor de rest van het lichaam. Dus het is wel zuinig in gebruik.

Leuk dat er onmiddellijk schuim is, zo moet je niet extra veel gaan wrijven.

Het schuim heeft niet echt een geur, wat een beetje vreemd blijft… Vlak na het badje vind ik het fijn om in de vers gewassen haartjes te ruiken, maar met dit schuim was er niet echt een geur te bespeuren. Ik hou niet van de felle parfums, maar een licht geurtje vind ik wel leuker.

De Foaming Wash doet wel alles wat het beloofd, hij is heel zacht voor de huid. Bij andere producten had Leon vaak droge plekjes, waardoor we hem max. 2 à 3 keer per week in bad staken. Bij deze was het geen enkel probleem om hem eens vaker te wassen. Ideaal met het mooie weer en het vele buiten spelen (Lees: in de aarde wroeten tot hij zelf tot Zwarte Piet werd omgetoverd).

In het kort: een heel aangenaam product om te gebruiken, zuinig in gebruik en in een handig flesje. Enkel spijtig dat het geen subtiele geur afgeeft, maar dat is natuurlijk een persoonlijke voorkeur. Wie dit liever niet heeft, zal zeker tevreden zijn van deze Foaming Wash.

Amber, mama van Amélie (13 maand)

Wat was ik blij toen ik het bevestigende mailtje van De Luierhoek ontving. Mijn dochtertje Amélie (13m) en ik mochten samen het gloednieuwe Attitude testen! 

Het flesje ligt aangenaam in de hand. De layout van de verpakking nodigt uit om meteen in bad te duiken. En dat is uiteraard exact hetgeen we hebben gedaan, met al onze zintuigen op scherp om achteraf een uitgebreid verslag over onze ervaringen te kunnen neerschrijven. 

Één keer pompen en genoeg schuim voor het wassen van de haartjes. Nog twee keer pompen voor de rest van haar lichaampje. Dat maakt Attitude een heel zuinig product. Het schuim voelt lekker zacht en heeft bovendien een lekkere frisse geur. 

Mijn meisje heeft sinds de geboorte een gevoelige huid. We moeten dus goed oppassen welke producten we wel of niet kunnen gebruiken. Attitude kwam hier met glans doorheen de test: geen roodheid, jeuk of droge huid! Naast frequente moedermelkbadjes hebben we hier dus een nieuw product waarvan we weten dat het veilig is om te gebruiken. 

We waren heel tevreden en blij om testpersonen te mogen zijn, en bijgevolg dus ook van dichtbij kennis te mogen maken met het wasschuim van Attitude. Bedankt, Catty, om ons deze kans te geven!

Geniet van de leuke foto’s (al zeg ik het zelf 😊)!

Veel groetjes,

Amber & Amélie

We mogen stellen: deze mama’s zijn zeer tevreden over de Attitude Baby Leaves Hair & schuimende Body Wash!

Justine, Marlies en Amber, hartelijk dank voor het testen, de mooie tekstjes en de fantastische foto’s! Wij hebben er alvast van genoten, waarschijnlijk even hard als Thales, Leon, Nena en Amélie van hun badje met Attitude zeep!