Bamboolik Duo getest door 4 kindjes – de review
In 2019 verscheen Bamboolik in ons gamma.
We waren erg onder de indruk van deze luier. Bamboolik DUO, dat is een luier waar over is nagedacht. Dat vinden wij althans.
Hoe deze luier werkt en waarom we deze zo leuk vinden, dat zie je in ons fimpje.
We zijn nu benieuwd wat jullie van deze luier vinden.
We stuurden een setje van een voorgevormde inlegger en een korte inlegger naar Kate, Sofie en Sandrina. Zij hebben deze luier gedurende 3 weken bij hun 4 kinderen getest.
Kate, mama van Robbe (2 jaar en 4 maand) en Ferre (8 weken)
Bamboolik – I BambooLIKE
Onze zonen Robbe (2j 4m) en Ferre (8 weken) hebben de Bamboolik inlegger en overbroekje kunnen testen.
We zijn van bij de start van het wasbaar luieren, een goede 2 jaar en 6 maanden geleden, op zoek gegaan naar een systeem dat we konden blijven gebruiken tot aan de zindelijkheid. Dit systeem voldoet daar zeker aan.
Mijn eerste indruk was dat de luier toch wat verschil heeft met diegene ik gewoon ben namelijk de Totsbots Peenut Wrap met inleggers om vast te klikken en een tweedelig systeem Petit Lulu luiers. Hierover hebben we Mother-Ease Air Flow overbroekjes voor Robbe in maat large en doen we de Peenut Wrap er over bij Ferre.
De Bamboolik luier bevindt zich qua systeem tussen de twee voorgenoemde.

Deze luier heeft een soort van voorgevormde inlegger. Voor een baby gebruik je dit als een tweedelig systeem, waarbij je de inlegger met een nippa vastmaakt. Voor oudere kindjes werkt het als inlegger in het overbroekje.
Het overbroekje van Bamboolik sluit enorm goed aan bij de beentjes en laat vrijwel geen striemen achter. Dit door het fleece randje en de dubbele lekgoot aan de beentjes.
Het gebruiksgemak vind ik voor de baby heel fijn: sluit supermooi aan met de nippa en het is heel makkelijk om het overbroekje er mooi over aan te doen.
De tweede mogelijkheid om de luier te vouwen is het achterste deel van de inlegger omslaan; dit vind ik minder fijn omdat dit bij het aandoen makkelijk verschuift en een dikker stuk geeft ter hoogte van de rug.
(Tip van De Luierhoek: de inlegger kan je vooraan dubbel plooien, dat is minder dik. Dit is de tweede stap nadat de pasvorm met de nippa’s te klein is).
De derde mogelijkheid om de luier aan te doen is de inlegger achter de flapjes te steken van het overbroekje. Dit is voor onze zoon van bijna 15 kg dan weer perfect: het luiertje blijft goed zitten bij het verluieren en de pasvorm is lekvrij.
Hij zegt tevens “zacht mama”: dit omwille van de fleece binnenzijde van de inlegger en de met fleece afgewerkte randen van het overbroekje.
Het overbroekje sluit zowel mooi aan bij onze jongste zoon van bijna 5 kg als bij onze oudste zoon van bijna 15 kg.
Ik ben ook blij met de grootste maat waarop het overbroekje kan staan, dit is groter en meer lekvrij dan de Totsbots Peenut Wrap en geeft minder striemen dan de Air Flow van Mother-Ease. Deze luier heeft dezelfde droogtijden als de inleggers van Totsbots (uit bamboe) en de Peenut Wrap overbroekjes.
Ook de grootouders, die intussen al helemaal mee zijn in het verhaal van de wasbare luiertjes, zijn fan. Vooral de dubbele lekgoot die voor een lekvrij luieren zorgt en de zachtheid voor baby viel bij de grootouders in de smaak.
Kortom het is een luier met veel mogelijkheden die je makkelijk van baby van 4 kg tot 15 kg kan dragen, lekvrij, zachte randen en makkelijk bij te boosten is.
Kate





Sandrina, mama van Lya (12 maanden)
Wij mochten de Bamboolik luier testen.
Onze eerste indruk bij het uitpakken was: ‘mooi printje”. Hij voelt stevig aan en de fleece rand rondom de beentjes en buik lijkt ons wel heel aangenaam.’
De eerste keer de luier aandoen met de voorgevormde inlegger van Bamboolik was even wennen maar na een aantal keer oefenen ging het vanzelf.
Ons Lya houdt haar plasjes al wat op dus deden we overdag de Stay Dry inlegger maat Large van Milovia in de voorgevormde inlegger en voor de nacht gebruikten we hem in combinatie met de vouwluier van Little Lamb.
De Milovia inlegger was een klein beetje te lang maar hij paste nog steeds mooi in de luier, de Little Lamb paste perfect (in 3 gevouwen).
Ik ben ondertussen fan van de voorgevormde inlegger omdat de boosters er in passen en zo alles in één geheel werkt wel makkelijk bij het verschonen.
Wij hebben de nachtluier van HappyBear en daar past het broekje ook mooi overheen!
De pasvorm is mooi hij sluit ook mooi aan.


Met de inleggers die wij hebben had hij iets meer volume aan de poep. Eén keertje gebruikten we hem met alleen de voorgevormde inlegger en de Bamboolik booster toen viel hij mooi slank maar dan was de absorptie voor ons meisje niet genoeg.
De droogtijd van het overbroekje is natuurlijk kort. De voorgevormde inlegger heeft toch zeker 24 uur nodig.
Wij hebben het Milovia systeem in gebruik en als ik vergelijk met de Bamboolik dan is natuurlijk het grootste verschil de fleece randjes. Bij het overbroekje van Milovia is de rand gewoon de stof van het overbroekje. De Bamboolik voelt kwalitatiever; de stof is steviger maar toch nog zacht.
Wij hebben ook bij Milovia dat de fleece rand uit het broekje komt piepen als Lya zit. Daar sluit de Bamboolik wel altijd mooi aan.
Nadelen heb ik nog niet opgemerkt voordelen wel natuurlijk!
De fleece rand aan de buik en beentjes is zacht voor de babyhuid! Voor de voorgevormde inlegger is alleen de droogtijd een klein nadeel maar dat is normaal natuurlijk met de bamboe!
Dus eigenlijk zijn wij wel fan! Fan van de mooie printjes en die mooie dikke wasbare poep!
Sandrina
Sofie, mama van Sander (5 maanden)
Blij dat we de Bamboolik duo luier mochten testen!
Wij waren superblij dat we deze Bamboolik luier mochten testen. We hadden al een overbroekje van Bamboolik wat met voorsprong onze favoriet is. Sander, onze zoon van ondertussen 5 maanden, heeft snel last van striemen door de elastieken in de overbroekjes. Maar deze van Bamboolik hebben zachte elastieken en heerlijke fleecerandjes.
Ik was al een tijdje aan het zoeken naar een nieuwe makkelijke luier voor in de kinderopvang die onze collectie van Close Pop-ins en pocketluiers kon versterken. Dus ik zag deze luier zeker wel zitten. Vol verwachting zat ik te wachten tot ons pakketje geleverd werd.
We kregen een heel mooi broekje met ijsberen, een voorgevormde inlegger en een kleine inlegger.
Ik vond het best wel een dikke inlegger en door de fleece laag erop zag hij eruit alsof hij niet zoveel zou opnemen. Wat ik wel heel handig vond was de pocket opening waar je de kleine inlegger in kan stoppen.

Ik begon met de luier een aantal uren te weken en te wassen. Hij kon niet snel genoeg klaar zijn.
Eens helemaal droog (het duurde ongeveer even lang als onze voorgevormde luiers van Lulu Nature) gingen we van start.
Ik had het filmpje bekeken en we zouden de luier omgeplooid in de flapjes moeten krijgen maar dit leek voor ons niet echt goed te werken. Ik stak de luier er plat in, net zoals dat hij erin zou gaan op de grootste stand van het overbroekje, en plooide hem dan dubbel. Eindelijk was de luier goed aan.
De luier oogde bij Sander best wel dik en een beetje lomp maar zijn broek paste er wel over.
Hij leek hier helemaal geen last van te hebben. Na 3 uur was het tijd om te verschonen. De luier voelde nog redelijk droog aan. De volgende keren hebben we het zonder de inlegger gedaan en ook hier kon hij ruim 3 à 4 uur mee toekomen. Voor de nacht vond ik het toch wel spannend en had ik er niet veel vertrouwen in. Maar met de extra inlegger in de voorgevormde luier heeft hij het toch een nacht van ongeveer 9 uur volgehouden. Helemaal verzadigd maar geen lekken, dus ik was blij verrast.
Over het algemeen is het een goede luier maar geniet hij voor mij toch niet de voorkeur omwille van de pasvorm. Maar moest je toch een makkelijke luier willen met een goede absorptie is dit zeker een kandidaat.
Voordelen:
- Goede absorptie
- Pocketopening in de voorgevormde inlegger
- Heel fijne en zachte overbroekjes die je meermaals kan gebruiken voor ze de was in moeten
- Keuze uit fleecekant of bamboe kant
Nadelen:
- Relatief lange droogtijd voor inleggers
- Geen goede pasvorm
- Wil niet altijd even vlot in de flapjes
Sofie
