Een tijdje terug veranderde Bamboolik het ontwerp van hun pocketluier.

Een pocketluier is een luier met als belangrijkste kenmerk zijn gebruiksvriendelijkheid. Je steekt een inlegger in een opening tussen overbroekje en een in het overbroekje vastgenaaid laagje. Zo maak je hem dus kant en klaar.

De nieuwe Bamboolik Pocket Duo is lekvrijer dan ooit en heeft nog net iets meer absorptie dan de vorige versie.

De opening van de pocket zit vooraan, waar je de inlegger kan vastklikken en je hebt de keuze om de natte bamboe zijde tegen de billen te leggen, of de stay dry zijde.

Voor de was haal je de inlegger uit de luier (hij kan aan het drukknoopje vast blijven) zodat de luier sneller droogt.

 

Een droomluier, lijkt het wel. Maar dat moest nog even getest worden. Xannah, Annelies en Jana mochten er eentje voor ons testen. Wat ze ervan vonden? Dat lees je hieronder!

Bamboolik Pocket Duo getest door Xannah - De Luierhoek, wasbare luiers
Bamboolik Pocket Duo getest door Xannah 2 - De Luierhoek, wasbare luiers

Xannah, mama van Louie en Levi (11 maand) en Liam (3 jaar)

Toen ik hoorde zwanger te zijn van een tweeling liep ik over van vreugd. Dubbele knuffels, dubbele liefde, dubbele kusjes,… Pas toen de jongens een aantal maanden thuis waren gingen we op zoek naar een alternatief voor die vervelende wegwerp luiers. Elke ochtend kwamen ze nat uit bed, het stonk en de vuilniszakken stapelden zich op. Op aanraden van familie kochten we een paar tweedelige luiers aan. Wauw, wat een verademing was dat! Sindsdien ben ik op zoek naar het perfecte systeem dat het beste bij ons past.

Ik was dan ook zo enorm blij toen ik hoorde dat wij de nieuwe pocketluier mochten testen. De eerste keer dat wij pockets zouden gebruiken. Ik moet eerlijk zeggen, ik ben helemaal verkocht! Thuis gebruiken we nog steeds tweedelig omdat die het nog net iets langer volhouden maar deze nieuwe Bamboolik Pocket Duo zit standaard in onze luierpod als we op uitstap gaan. Door de uitneembare inlegger kan hij op 2 manieren gebruikt worden. Wij steken de volledige inlegger in de pocket, zo moet je al geen rekening houden met uitpuilende inleggers. Wat een gebruiksgemak! Hij neemt ook heel veel op en door de dubbele lekgootjes zijn lekkages verleden tijd. De inlegger gaat bij ons mee de droogkast in, het broekje droogt op het rek. Een “gewoon” overbroekje droogt wel wat sneller, maar op 1 dag is het zeker droog. Het ideale van 2 werelden vind ik. Sneller droog dan een AIO, maar gebruiksvriendelijker dan tweedelig.

Ik zou hem zeker aanraden aan ouders die nog op zoek zijn naar een makkelijk en snel systeem. En wat een leuke printjes!

Jana, mama van Oone (3 maand)

Net op het moment dat het dondert in de pamper van onze dochter, belt de postbode aan met de Bamboolik Pocket Duo testluier. Zou het een teken zijn?
Reuzebenieuwd naar het motiefje, maak ik enthousiast de doos open. Oh vosjes, leuk!

Mijn eerste indruk is een leuke print en ook de zachtheid van het materiaal valt me direct op. Enthousiast als ik ben, wil ik onmiddellijk de pamper gaan proberen bij onze dochter Oone van drie maanden. Op dat moment keldert mijn enthousiasme een beetje en ga ik er even bij zitten. Hmm… Een gebrek aan inzicht (en wellicht ook de vermoeidheid), doen me twijfelen hoe ik de pamper in elkaar moet steken. Ik beslis dan maar om te wachten tot mijn man thuiskomt.

Het lukt mijn man om de luier in elkaar te stoppen: de hele inlegger wordt in de pocket gestopt. Een minpuntje hierbij is dat de inlegger wat dubbel kan komen te zitten, waardoor je soms wat moet hernemen zodat de luier overal mooi effen is. Zo, de testluier wordt netjes klaargelegd om morgen getest te kunnen worden.

Misschien interessant om te weten, wij gebruiken sinds de geboorte van Oone de wasbare luiers van Mother ease (de duovariant waarin de inlegger wordt vastgeklikt in het overbroekje). Wij hebben er toen bewust voor gekozen om te werken met drukknopen en niet met velcro. Ik vind het wel interessant dat de Bamboolik pocketluier er eentje is met velcro, om nu eens te kunnen vergelijken.

De eerste keer dat we de luier testten, kozen we er bewust voor om hem overdag te gebruiken. De pamper ging vlotjes aan en ook de pasvorm was prima. Onze dochter had wel een iets dikkere poep dan bij haar gebruikelijke wasbare luiers, maar zeker niet storend. Handig dat de grootte van de luier ook kan aangepast worden met drukknoopjes. Het velcrosysteem was gemakkelijk in gebruik. Opvallend was wel dat bij deze luier, je telkens zowel het overbroekje als de inlegger moet wassen. Dat maakt ze iets duurder dan het systeem van Mother ease Duo, als is het prijsverschil zeker niet supergroot.

De luier werd hier ook enkele keren ’s nachts getest en dit telkens zonder ongelukjes. Voor ons zou dit (voorlopig) een goeie nachtluier kunnen zijn omdat het absorptievermogen toch sterker is dan de wasbare luiers die we nu gebruiken.

Tot slot nog even iets over het wassen en drogen van de luier. Zoals eerder vermeld moet dus zowel het overbroekje als de inlegger onmiddellijk de luieremmer in. Na een grondige wasbeurt, laten we de luier zoveel mogelijk drogen in de zon. Het valt me op dat de luier wat meer tijd nodig heeft om droog te worden, zeker wat de inlegger betreft.

Bamboolik Pocket Duo Getest door Jana - De Luierhoek, wasbare luiers
Bamboolik Pocket Duo getest door Jana 2 - De Luierhoek, wasbare luiers
Bamboolik Pocket Duo getest door Jana 3 - De Luierhoek, wasbare luiers

Graag som ik nog even kort en bondig de voor- en nadelen van de Bamboolik Pocket Duo op:

Voordelen 
Meegroeiluier
Leuke motiefjes
Zacht materiaal
Goede pasvorm
Gemakkelijk aan te doen
Op voorhand samen te stellen
Goed absorptievermogen

Nadelen
Het in elkaar steken van de luier
Overbroekje + inlegger vuil na gebruik
Droogtijd

Zoals je ziet, som ik toch dubbel zoveel voor- als nadelen op. We blijven nog net iets meer fan van onze wasbare luiers van Mother ease Duo, toch vonden we het heel leuk om kennis te maken met deze pocketluier en zouden we deze zeker aanraden! De luier blijven we hier alvast ’s nachts doorgebruiken.

Annelies, mama van Emme (15 maand)

Wasbare luiers, in mijn ogen echt een must! Al sinds de geboorte van mijn dochter ben ik beginnen wasbaar luieren en hier heb ik nog geen seconde spijt van gehad. Zelf gebruiken wij het AIO systeem van Bumgenius. Een versie die meegroeit doorheen de maanden/ jaren naar mate het babypoepje groeit en het is een systeem zonder losse doeken. Lekker handig in de wasmachine.

Nu mocht ik van de Luierhoek een ander systeem/luier gaan uittesten. Namelijk Bamboolik Pocket Duo. Mijn dochter Emme is momenteel 15 maand oud en heeft al een goeie ronde poep met haar 10 kilo.

Bamboolik Pocket Duo getest door Annelies 1 - De Luierhoek, wasbare luiers
Bamboolik Pocket Duo getest door Annelies 6 - De Luierhoek, wasbare luiers

Mijn eerste indruk van de pamper was dat het een enorm mooie luier is. Wij hadden een print gekregen met bladeren dat helemaal in ons groen thema past thuis. De luier voelde ook enorm zacht aan aan de binnenkant.

De luier heeft een systeem van velcro om te sluiten. Dit waren wij niet gewoon aangezien onze luiers met knopen werken. In het algemeen lukte dit goed. Je kan hem zo wel veel eenvoudiger al rechtstaand aandoen, wat met knopen moeilijk is. Ook voor ouderen is het eenvoudiger, want knoppen zijn soms lastig en hard om toe te krijgen. Dus in dat opzicht, veel voordelen. Nu was er wel 1 nadeel. Onze dochter is een kleine prutser en al snel had ze door hoe ze de velcro moest opentrekken om dan lekker in haar blote poep verder te lopen.

Wanneer je de luier al liggend aandoet, is de pasvorm heel goed, maar ik merk, hoe meer ze ermee rondloopt, er een opening ontstaan aan de buik en hij daar wat openstaat. Natuurlijk kan je met de velcro dit snel corrigeren, maar voor haar smallere omtrek was dit niet zo ideaal. Voor de rest sluit hij qua pasvorm enorm mooi aan aan de benen. Lekkages hebben we niet gehad.

De pamper liet geen vlekken na bij stoelgang en was op een tweetal uren aan het droogrek droog. Ik heb gemerkt dat er aan de binnenzijde twee kleine stukjes zijn om de velcro van de pamper toe te doen tijdens het wassen. Want al snel hing deze vol draadjes en pluisjes in de was.

In het algemeen vind ik dit wel een echte aanrader. Elke systeem en pamper heeft natuurlijk valkuilen, maar ik heb het gevoel dat deze pamper kwalitatief lang gaat meegaan.

Even een herhaling

Xannah:  ik ben helemaal verkocht!
Jana: dubbel zoveel voor- als nadelen
Annelies: een echte aanrader

Onze testers zijn unaniem: de Bamboolik Pocket Duo slaagde op alle vlakken! Mooi, zacht, hoge absorptie, goede pasvorm, gebruiksgemak en lekvrij zijn slechts een aantal termen die deze pocketluier typeren. Bamboolik, we BambooLIKE you!

Bamboolik Pocket Duo getest door Annelies 7 - De Luierhoek, wasbare luiers
Bamboolik Pocket Duo getest door Jana 1 - De Luierhoek, wasbare luiers
Bamboolik Pocket Duo getest door Xannah 3 - De Luierhoek, wasbare luiers