De Bamboolik pocket hebben we al een tijdje in ons gamma.

Een pocket luier is een handig luiersysteem: je steekt de inlegger onder de stoffen toplaag van het overbroekje en zo heb je deze wasbare luiers kant en klaar gemaakt voor gebruik.
Het verschil tussen Bamboolik pocket en andere pocket luiers is de absorptie: de door de lange (dubbel te plooien) inlegger steekt deze luier met kop en schouders boven andere luiers uit.

Dat is de handtekening van Bamboolik: handige en weldoordachte luiers met een absorptie om ‘U’ tegen te zeggen.

Reden genoeg om deze herbruikbare luier te laten testen door Laura en Nikita.

Laura, mama van  (9 maand)

Wat een leuk nieuws dat ik eens een luier mocht testen! Na enkele dagen ongeduldig wachten, belde de postbode aan om mij het pakketje af te geven. De doos was aan één zijde volledig kapot geraakt tijdens het transport, en ze wilde zeker zijn dat de inhoud van het pakketje nog in orde was (Thumbs up voor deze postbode! red). Ik heb de luier dan ook meteen nagekeken (onder het ietwat verbaasde toeziend oog van de postbode), maar gelukkig bleek de luier zelf nog volledig oké. Oef!

 

Door het akkefietje met de doos bestond stap één van de test er dus in de luier grondig vormelijk na te kijken. Het viel me meteen op hoe soepel en zacht de Bamboolik Pocketluier is. Dat de luier ook nog eens uiterst slank valt, werd bevestigd toen ik deze aandeed bij onze dochter (ze werd zopas 9 maanden en draagt al sinds haar geboorte wasbare voorgevormde luiers). Doordat hij vooraan knoopjes heeft, kan je hem ook mooi op maat aanpassen zodat hij goed aansluit rond de billetjes. Bovendien lijkt de luier haar ook absoluut niet te hinderen bij bewegingen, doordat hij zo slank en soepel is (voor kindjes die beginnen te kruipen/staan/stappen is dat zeker heel fijn!).

Qua gebruik was het wel even aanpassen aan de pocketluier, omdat we nu al 9 maanden voorgevormde luiers gebruiken. Het systeem van de pocketluier op zich zit goed in elkaar (de nachtluiers die we gebruiken, zijn ook pocketluiers (zonder het overbroekje, red.)), maar waar wij wat verveeld mee zaten bij de Bamboolik Pocket, was de redelijk smalle opening om de inlegger in en uit de luier te krijgen (smaller dan de inlegger zelf), en het gepruts om het drukknopje voor de inlegger los te krijgen bij kaka-luiers (al word je er na een paar keer écht wel handiger in, en kan je dat knopje ook gewoon niet vastmaken om te beginnen).

Qua was- en droogroutine viel het best mee: de inlegger ging mee in de droogkast met onze voorgevormde luiers, en het broekje was op een paar uur wel droog. Een groot pluspunt aan deze luier vonden we ook het extra stukje velcro op de voering van het broekje, zodat de velcro flapjes daarop dicht konden tijdens de was (zo heb je geen risico dat de voering zelf beschadigd raakt door de velcrosluitingen).

Tijdens het gebruik (we testten de luier overdag, maar gebruikten hem ook een keer als een nachtluier) viel ons op dat hij heel goed absorbeert (een absolute must voor ons, omdat onze dochter ‘s nachts zo veel plast dat ze een gebooste nachtluier moet dragen). Ook stoelgang bleef nog net in de luier, al was dat wel tot tegen de rand (de ‘lekgootjes’ in de voering van het broekje leken de nog redelijk vloeibare borstvoedingsstoelgang van onze dochter toch net niet aan te kunnen, ik miste een beetje de ‘veiligheid’ van een tweede elastiek in een afzonderlijk overbroekje).

Al met al vonden we het een fijne luier om te testen: mooi design, soepel, zachte stof, slanke pasvorm, en vooral heel snel aan- en uit te doen. Een absolute aanrader voor fans van een pocketluier! Het klaarmaken en wassen van een pocketluier bleek voor ons toch omslachtiger dan de voorgevormde luiers die we gewoon zijn.

Nikita, mama van Otte-Lien (bijna 1,5 jaar)

Wat een leuk printje mocht mama rond mijn billen doen. Het voelt vanbinnen lekker zacht aan, zachter dan de andere luiers die we hebben (Close Pop-in en bumGenius Elemental, red.). Het sluit mooi aan rond mijn billen. Zo, ik kan weer gaan spelen, de luier zit niet in mijn weg en ik val lekker zacht 😉

Na een paar uurtjes vindt mama het tijd voor een nieuwe luier. Jammer, deze zat zo lekker en geen pijn van de elastieken. Mama is blij, mijn body is droog gebleven. De eerste test is alvast geslaagd.

Tijd om mijn nieuwe luier te wassen. Mama kan de velcro’s eenvoudig vast maken op de voorziene strookjes. Het knopje van de inlegger maakt ze langs de buitenkant los. Ze laat de inlegger er in. ‘Tut tut’ de wasmachine is klaar. Joepie, ik mag de luiers in de wasmand doen. Kijk mama, de inlegger is uit de luier gekomen.

Na minder dan 24u haalt mama de luier al terug van het droogrek. Mama steekt de inlegger terug in de luier via de opening. De opening is niet zo groot, maar is gelukkig voorzien van een elastiek. Klik, de inlegger zit vast.

Papa gebruikt de ‘was-velcro’s’ om mijn luier nog beter op zijn plaats te houden, voor hij de luier volledig dicht doet. Ook papa kan hem goed aandoen bij mij. Tijd voor een dutje. Na een dutje van meer dan 2u zit de luier nog goed rond mijn billen en buik, ook al lag ik niet stil in mijn bedje. Ik had veel pipi gedaan tijdens het slapen, maar toch geen lekken. Bravo, luier.

Volgende week mag mijn luier mee naar de crèche. Ook Linda en Celine zijn er fan van.

Ons algemeen besluit: de Bamboolik pocket luier is een topper!

Drie tips van De Luierhoek

  • Binnenin aan de voorzijde van de luier vind je een knopje waarmee je de inlegger kan vastklikken. Dat kan handig zijn als de inlegger zou verschuivenn maar dat gebeurt echt niet veel. Voor je eigen gemak kan je dat knopje loslaten, dan moet je dat niet losklikken na gebruik. Klik je het toch vast? Dan kan je dat ook losmaken door de knop via de buitenzijde van de luier vast te nemen. Zo hoef je niet met je hand onder de natte stof.
  • De absorptie van de Bamboolik luier is het werk van de lange, dubbel te vouwen inlegger. Vind je de luier wat te dik in het begin? Dan kan je de korte inlegger gebruiken voor de eerste maanden.
  • Je kan de overbroekjes van Bamboolik Pocket ook afzonderlijk aankopen. Handig als het overbroekje versleten zou zijn. Je kan deze overbroekjes vullen met eender welke inlegger, als je vouwluiers zou hebben, tover je deze met de pocket overbroekjes om tot een pocket. Je weet nooit wanneer een oppas dit handig vindt.

Bamboolik Pocket in beeld