bumGenius Elemental getest door 3 mama’s: review

bumgenius Elemental is een handige All in One luier uit het zachtste Egyptisch katoen. En slank! Zo superslank!
Voor onze jongste, Rozanne, was dit één van de luiers die het snelst pasten.

Je hoort het, ik ben een kleine fan. Maar dat ben ik :-).

We legde bumGenius Elemental voor aan onze testgroep. Els, Annelies en Arianne hebben de bumGenius Elemental aan een uitvoerige test onderworpen.

Hier lees je wat zij er van vinden.

Els, mama van Julie (17 maanden)

Wij mochten de bumGenius Elemental uittesten bij Julie, ons meisje van 17 maanden.
Normaal draagt ze een luier met overbroekje, dus deze all-in-one was helemaal nieuw.

In de bus zat Little House on the Prairie.

Bij eerste inspectie een heel mooi afgewerkte luier met toffe print.
Aan de binnenzijde biokatoen flappen die vasthangen aan boven en onderzijde. Zo droogt hij sneller en kan er nog een extra inlegger ertussen wanneer nodig.
Qua droogtijd kan je hem vergelijken met een nachtluier.

Na een paar keer wassen kan hij eindelijk gepast worden!
De onthaalmoeder heeft hem als eerste meegekregen en zij was er heel tevreden over. Normaal geven wij haar broekjes van Milovia met een vouwluier. Ze vond hem makkelijk aan te doen en geen lekkage gehad.

Dan waren wij aan de beurt. Thuis gebruiken we vooral de hennep/katoenen luier Lucie Nature met een overbroekje. De all-in-one luier is heel handig aangezien onze meid een hekel heeft aan lang stilliggen. Geen gedoe met overbroekjes!

De Elemental past mooi aan en valt slank.  De randjes aan de beentjes zijn zacht uitgevoerd zodat je geen aftekeningen krijgt.

Het is een meegroeiluier met drukknopjes (was ik ondertussen al fan van geworden, deze geraken nooit ergens aan vastgehaakt wat wel het geval is bij velcro).
Bovenaan maak je hem vast met 2 drukknoppen boven elkaar, zo blijft hij goed rechtzitten.

Aangezien we al een flinke meid hebben, waren de verkleinknopjes niet nodig. Je zag aan de buikband dat deze nog veel kleiner kon gemaakt worden, dus zeker goed voor kleinere baby’tjes.

Qua absorptie vonden we dat hij zeker zijn mannetje kan staan. Wanneer je iets meer absorptie nodig hebt kan je een extra inleger ertussen steken.

Conclusie: zijn we zeer tevreden met deze all-in-one van bumGenius. Hij wordt zeker een geliefd deel van onze voorraad.

Els & Julie

Arianne, mama van Milan (6 maand)

Kennen jullie de BumgeniusElemental al?
Wij mochten deze luier leren kennen en uittesten bij onze zoon Milan.

Mijn eerste indruk was dat dit een slanke luier is van hoge kwaliteit met sterke drukknopen en een zachte binnenkant van katoen. Daarbovenop had hij een prachtige diepblauwe kleur!  Hij was zelfs zo slank dat ik me afvroeg of hij wel voldoende zou absorberen voor ons veel plassend zoontje.

De BumgeniusElemental is heel eenvoudig om aan te doen, zeker even eenvoudig als een wegwerp pamper.

En, wat me verbaasde, hij is bijna even slank! Wij zijn al slanke wasbare luiers gewoon voor overdag. We gebruiken de bamboe vouwluier van Little Lamb met Milovia overbroekjes of de Close Pop-in luiers.

Maar deze all-in-one van Bumgenius is een nog kleiner pakket tussen de beentjes. Hier kan zelfs een skinny jeans over :-). Hele mooie pasvorm dus!

Ook de grootouders en de mannelijke wederhelft vonden dit een heel makkelijke luier om aan te doen. Zelfs bij onze kleine wriemelkont die niet meer stil ligt bij het verschonen.

Voor een all-in-one zit het absorptievermogen wel goed. Afhankelijk van het moment van de dag en dus de hoeveelheid plasjes op korte tijd was de luier verzadigd na 2 tot 4u. We hebben nooit lekken gehad.

Wel een belangrijk detail bij het omdoen, is dat je alle witte katoen naar binnen duwt als het nog een beetje naar buiten piept in de liezen, zodat het niet tegen de kleertjes aankomt. Want ik denk dat je anders wel lekkage kan hebben.

Het viel me op dat na het wassen het katoen nog steeds heel zacht aanvoelde, dit in tegenstelling tot bamboe, wat vrij hard aanvoelt na enkele wasbeurten.

Een nadeel is de langere droogtijd (toch iets meer dan 24u bij niet zonnig weer), maar dit is wel vaker het geval bij een all-in-one luier omdat alle onderdelen vasthangen aan elkaar.

Last but notleast, deze luier is echt geen extra werk! Je hoeft niks te vouwen, ineen te steken of te klikken. Gewoon uit de wasmachine halen, laten drogen en terug op de stapel propere luiers. Eenvoudiger wordt het niet!

We vonden het testen heel fijn en hebben een nieuwe favoriete luier erbij :-).

Arianne en Milan

Annelies en Lotta (20 maanden)

Onze lieve kleine Lotta (ondertussen toch al 20 maand oud) kreeg niet zo lang geleden voor de eerste keer een all-in-one luier aan haar poep, de bumGenius Elemental.

Na de twee verplichte wasbeurten die ons meteen met de neus op het enige minpunt van de luier brachten zijnde de ‘droogtijd‘, werden we meteen al om de oren geslagen met het fantastische voordeel van deze luier: zijn ‘compactheid‘. Trots zette ik Lotta af in de crèche met haar ‘strakke pamperkont‘.

Lotta draagt al van als ze een kleine ukkepuk was herbruikbare luiers maar een combi van Flip & Milovia overbroekjes met Flip Stay-dry inleggers (steeds een dubbele inlegger) of de Flip Night Time inlegger (klassieke versie).

Dit bleek een werkbaar systeem voor de creche en uit gewoonte gebruiken we ze thuis ook in deze samenstelling. Helaas zadelen haar wel op met een dikke pamperpoep wat soms niet ideaal is voor het kiezen van kledij. De inleggers werden ook voor Lotta haar grote zus Anna gebruikt, de overbroekjes hebben we voor Lotta vernieuwd want die gaan toch maar 1 kindje mee.

De luier heeft een mooie pasvorm, Lotta kan terug leggings aan!

Mijn vrees dat hij onvoldoende absorptievermogen zou hebben was ongegrond. Het systeem van de knopjes waarmee je de luier kan dichtdoen is analoog aan de Flip overbroekjes en dat is een waterdicht systeem.

Het voordeel van de luier is naast zijn mooie pasvorm ook het gemak waarmee je de luier klaarmaakt: een vliesje erin en je bent klaar.

Een nadeel lijkt me dan de lange droogtijd (vergelijkbaar met de nachtluiers van Lulu Nature die we gebruiken).

Daarnaast stel ik me ook vragen bij de gebruiksduur: bij het klassieke systeem met afzonderlijke inleggers kan je de overbroekjes vervangen wanneer deze niet meer goed afsluiten. Hier moet je natuurlijk de volledige luier vernieuwen wanneer deze niet meer lekvrij is maar dat is helaas niet te testen in 1 maand tijd….

Annelies en Lotta

Benieuwd naar die mooie, zachte en slanke luier?