bumGenius Flip met een Flip Day Time inlegger, het is zo’n luier waar iedereen die hem heeft blij mee is. Hij is niet nieuw, maar staat als slanke en gebruiksvriendelijke luier mee op de eerste rij. Zo vinden wij. Tatjana, Sarah en Anke hebben de combinatie van het bumGenius Flip overbroekje met de bumGenius Flip Day Time uitvoerig getest en gefotografeerd (en wat een feest, die foto’s!).

Sarah, mama van Elia (4 maanden)

Elia gaat sinds zijn 3 weken en ca. 3800 gram gehuld in wasbare vouwluiers.  We wisselen momenteel overbroekjes van bumGenius Flip af met Milovia’s. Van de Flip overbroekjes waren we dus al even fan.

Het overbroekje van Flip is voor mij een echt toppertje.

Een hele goede en flexibele pasvorm, al van in het prille begin (anders dan de Milovia’s die we pas later konden gaan gebruiken). Het drukknoppensysteem is erg gebruiksvriendelijk tijdens de luierwissel, en bovendien van hoge kwaliteit.

Evenals de rekkers aan rug en beentjes overigens, waardoor het eveneens enorm betrouwbare overbroekjes zijn.

Enige minpuntje: geen rekkers aan de binnenkant die de inlegger mooi centraal houden. Die kan bij een beweeglijke baby dus wel eens schuiven.

 

Van de Day Time inlegger sprong de enorme soepelheid meteen in het oog.  In combinatie met de Flip overbroekjes maakt dat een heel compact en dun pakketje. In tegenstelling tot mijn Flip Stay Dry inleggers zit er geen vervelende stofplooi vooraan rond Elia’s buikje. Hij valt overal even dun. De soepelheid van de inlegger zorgt er overigens ook voor dat hij beter op zijn plaats blijft bij het verluieren van beweeglijke babybillen.

Hoewel in theorie minder absorberend dan mijn Little Lamb bamboe inleggers, heb ik hier in de praktijk niets van gemerkt. Zelfs na een vergeten luierwissel en spectaculaire borstvoedingsstoelgang hadden we hier geen enkel lek.

Net zoals het overbroekje van Flip, valt ook de hoge kwaliteit van de stof van de Day Time inlegger op.  Zelfs na verschillende wasbeurten blijft die soepel en glad aanvoelen, anders dan mijn bamboe inleggers.

De droogtijd is ongeveer vergelijkbaar met een tetradoek, dus behoorlijk kort. Wel neemt deze inlegger meer plaats in op het wasrek.

Voor het vouwen had ik wat voorraad gemaakt op voorhand. Onnodig, achteraf gezien. Mijn partner had de inlegger al vanzelf goed gevouwen, zelfs zonder instructies.

Tijdens de testperiode is deze combinatie van overbroekje en inlegger mijn nummer één combo geworden. Hoewel iets duurder dan mijn huidige keuze, is het die kleine meerprijs volgens mij echt waard. Sarah PS: En nog eens bedankt dat we deze mochten testen, want ik heb er een nieuwe luierfavoriet bij 😉

Anke, mama van Felix (18 maanden) en Kasper (4 weken)

Een tijdje geleden werd ik gekozen om het Flip overbroekje samen met de daytime inlegger/luier te testen. Joepie, ik kon hem zowel testen op onze 18 maand oude zoon en onze nieuwste aanwinst van een paar weken oud, spannend. Voor Felix gebruiken we normaal Totsbots Bamboozels en Close pop-in luiers. Van beide systemen zijn we tevreden. Voor Kasper, onze kleinste zoon, gebruiken we tetradoeken in vliegervouw en Milovia’s. Ook van beide systemen tevreden. We zijn dus niet echt leek op vlak van luieren.

De Flip broekjes waren bij ons thuis al langer gekend, en worden naar volle tevredenheid gebruikt. Ze passen zowel over onze bamboozels, de tetradoeken en kunnen ook in combinatie met Milovia worden gebruikt. Daar ze makkelijk te verkleinen zijn passen ze makkelijk bij onze twee zonen. Dit is niet evident aangezien Felix reeds 15 kilo weegt en zeer groot is voor zijn leeftijd, en onze Kasper amper 4 kilo weegt. De broekjes zijn sowieso een aanrader om te gebruiken voor meerdere kindjes op hetzelfde moment. Ook het materiaal van de broekjes vind ik persoonlijk zeer fijn. Geen al te dikke laag PUL, maar toch zeer betrouwbaar om alle vochtigheid binnen te houden!

De inlegger hebben zowel ik als mijn man getest bij onze beide zonen. Wat direct opvalt is de zeer slanke pasvorm van de luier. Zeker als je deze vergelijkt met onze andere systemen. De inlegger is ook zeer makkelijk te plooien en snel aan te passen voor een pasgeboren kindje of een peuter. En voor beide kindjes blijft de luier mooi slank vallen. Een ander pluspunt is de snelle droogtijd van de luier, vergelijkbaar met een tetradoek. Als je dit vergelijkt met onze Pop-ins en Bamboozles is dit wel een zeer groot verschil.

In gebruiksgemak zijn de meningen gemengd, ikzelf gebruik de luier graag, snel om te doen, slank, makkelijk te verschonen. Laurens, mijn man, vond dat de luier teveel opkrulde tussen de beentjes van de jongens, bij een kaka pamper zorgde dit er wel voor dat ook het overbroekje volledig vuil was en in de was moest. We testen de luiers vooral overdag, niet ’s nachts of tijdens het middagdutje, en voor deze plasjes was de absorptie voldoende. Voor het middagdutje of ’s nachts zou ik het niet aanraden, of zou er een extra booster in moeten worden geplaatst. Anke

Tatjana, mama van Miro (20 maanden)

 

Mijn eerste indruk is dat de bumGenius Flip is een mooie luier met een zachte kleur is. Het straalt meer rust uit dan de drukkere (maar leuke) prints van Milovia. De inleggers bumGenius Day Time zijn lekker dun in vergelijking met met de mircovezel inleggers van Milovia.

Gebruiksgemak: de knopen vind ik handig in vergelijking met velcro. Ook het meegroeisysteem is zeer handig! Als je een extra inlegger wilt gebruiken dan zet je de luier gewoon groter (van ons stond hij sowieso op de grootste stand). De knopen duwen ook niet zo hard in hun buikje als een velcro. Het is dunner aan de buik. De inlegger in het broekje steken gaat op zich wel goed. Maar als je de luier wilt aantrekken dan durft de inlegger er wel eens uit te glippen achteraan (binnen achteraan) Er ontbreekt eigenlijk nog een elastiekje bovenaan het bovenste flapje om de inlegger op zijn plaats te houden (zoals bij Milovia). Bij het “onder de poep schuiven” om te verschonen verloopt het niet altijd heel vlot. De flapjes, met de knopen aan, blijven niet openliggen. Maar dit is maar een kleinigheidje..

Pasvorm: de luier sluit netjes aan rond de billen zonder dat het teveel spant.
Ook aan de buik sluit het goed (voldoende) aan om geen lekkages te hebben. Aangezien dat wij de grootste maat moesten gebruiken, en ook de knopen helemaal links en rechts moesten plaatsen, had ik soms wel het gevoel dat het teveel “gaapte”. De bovenste rij knopen plaatste ik dan verder dan de onderste rij knopen waardoor het netter aansloot.
Ik veronderstel dat ze, bij de kleinere kindjes, wel beter aanluit rond de buik.

Ik gebruikte af en toe ook een extra bamboo inlegger, voor onze grote plasser. Dit ging goed en maakte de luier niet te dik!

Droogtijd: snel droog aangezien je de luier helemaal kan opgevouwen. Extra gemakkelijk vind ik dat ze in de droogkast mogen! Dit is voor mij een pluspunt! De broekjes drogen snel aan de lucht!

Absorptievermogen: daar ben ik zeer tevreden over. Ons kindje plast veel in een keer. Dit kan de microvezel inlegger niet snel genoeg absorberen waardoor er vaak lekkages ontstaan. De katoenen inlegger van Flip kan dit wel, zonder lekkages.

Met een extra bamboo inlegger (voor nog meer absorptie) ging het prima! Terwijl dat enkel de katoenen inlegger van Flip vaak ook voldoende was. Je kan hem gerust nog op een andere manier plooien waardoor je , rond de plasser, een extra laagje kan creëren!

Samengevat

Voordelen: – dun – snelle droogtijd – mag in de droogkast – sluit goed aan zonder dat het spant – meegroeisysteem met knopen Nadelen: – elastiekje (achteraan binnenin) ontbreekt in het broekje waardoor de inlegger niet altijd goed blijft zitten – bij een groot kindje gaapt het wat aan het buikje. Toch geen lekkages gehad Wij vonden het alvast fijn dat we mochten testen! groeten, Tatjana

Het kan nóg leuker! Ontdek de leuke prints van bumGenius Flip!