Een nieuwe luier moet getest worden. En dat is bij deze ook gebeurd.

Wendy, Liesbeth en Isabelle hebben de Close Pop-in getest bij hun kindjes van 3,5 maanden, 7 maanden en 18 maanden.

Bedankt!

En veel leesplezier.

PS: wil je ook deel uitmaken van onze testgroep? Schrijf je dan in op ‘Hey test je mee?‘!

Isabelle en Bas (3,5 maanden)

Hoi, ik was heel blij de Close Pop-in te mogen testen!

Eigenlijk heeft Bas hem vooral getest, hij is nu 3,5 maand oud en draagt al een goeie twee maanden wasbaar.

Op het eerste zicht een heel leuke luier, mooie print, compacte vorm, zacht… Maar ook aan de billetjes zit hij heel goed.
In het begin was het even zoeken zodat hij overal goed aansloot, maar eens je de drukknoppen goed hebt ‘ingesteld’ voor jouw baby, sluit hij overal mooi aan.

Toch hadden wij een lek bij een stevige kaka luier… Al was het maar een kleintje.

De absorptie is goed, bamboe is geweldig op dat vlak!

Wij zijn het tweedelige systeem gewoon en eigenlijk vinden we dat nog steeds handiger dan de all in one.

Bij deze luier zijn er nogal veel onderdelen die aan elkaar vastgeklikt moeten worden. Maar eigenlijk hoef je dat bij het drogen niet allemaal weer los te maken. Ik maak een kant los en hang zo alles op aan elkaar. Zo is het toch iets gemakkelijker.

Dus, mooie leuke luier met goeie absorptie, leuke print, zacht, geweldig voor wie het all in one systeem graag gebruikt!

Isabelle en Bas

Liesbeth en Faith (7 maanden)

Toen ik hoorde dat ik de luier mocht testen, ging ik elke dag vol ongeduld naar de brievenbus! Toen hij er na al 2 dagjes inzat, was ik er direct verliefd op! Wat een mooi printje! Zo schattig!

Een nieuwe luier moet je natuurlijk enkele keren voorwassen, maar ik kon het niet laten om hem al eens te passen bij mijn kleine meid, Faith, van 7 maandjes.
En hij zat echt perfect! De pasvorm was zo mooi! Ik was direct verkocht aan deze luier!

Ikzelf heb al enkele verschillende types aangekocht voor mijn dochters (eerste dochter zat ook in wasbaar), maar een SIO had ik nog nooit gehad… Ik was dus heel erg benieuwd naar de eerste keer dat ik hem echt kon testen!

En ook daar was ik heel enthousiast over! De pasvorm is perfect en valt heel mooi onder haar kleertjes! (Ik verlang al naar de zomer om deze luier onder haar rokjes te zien uitkomen 😉 )
Ook de absorptie is goed! Door de extra inlegger kun je zelf bepalen hoe lang je met de luier kan. Zonder de extra inlegger valt de luier nog een beetje smaller uit, dus voor mijn dochtertje, waarbij ik BZC doe, is dit zeer handig!

Het voordeel is dat het werkt zoals een overbroekje, maar dat de inleggers erin vastgeknoopt zitten, waardoor deze een mooiere pasvorm heeft en de inlegger op zijn plaats blijft zitten (in tegenstelling tot bijvoorbeeld opgevouwen prefolds ed).

Zelf ben ik onthaalmoeder en ik heb deze luier ook eens uitgetest bij andere kindjes. En de luier zit heel mooi, zowel bij kindjes van 3 maand als bij kindjes van 1,5 jaar!

Ik ben er echt tevreden over!!

Bedankt dat jullie me de kans gaven om deze luier te testen en me kennis lieten maken met een luier waarvan ik direct zag dat die als gegoten zat bij mijn dochter!

Groetjes Liesbeth

Wendy testte de Close Pop-in bij haar zoontje (18 maanden)

W​at leuk dat ik de luier mocht testen.

Bij het uitpakken vond ik de luier er leuk uitzien. Grappig printje ( raketten). De twee inleggers leken me ​ op het eerste gezicht​  wel wat dun om veel plasjes te kunnen houden. ​ Dus ik was heel benieuwd hoe de luier het zou houden.

​De eerste keer heeft mijn zoontje hem bijna 4,5 – 5 uur om gehad waar ook een middagslaapje van minstens 2 uur bij zat. De luier was daarna goed verzadigd en het verbaasde me hoe zwaar hij was met de ​soaker en inlegger​ die erbij zaten. Hij had dus veel opgenomen.

 

De tweede keer wel eerder moeten verschonen en was hij een beetje doorgelekt. Maar dat komt misschien omdat hij in de ochtend meer plast dan in de middag. Waarschijnlijk zal de luier ook meer opnemen na meer wasbeurten.

De pasvorm is makkelijk in de hoogte in te stellen door de drukknoopjes.  De breedte ook door middel van klittenband. Voor mijn 18,5 maanden zoontje die bijna 11 kg weegt staat het klittenband wel redelijk op de buitenste rand van het klittenbandstrookje. Ik ben dan ook benieuwd tot welke leeftijd/kg hij gaat blijven passen. Fijn is ook dat het flapje van het klittenband een klein beetje elastisch is. Mijn zoontje krijgt hem ook zelf open.

De inlegger klik je makkelijk in de luier. Wat ik wel een nadeel vind is dat de luier in zijn geheel, na 1x gebruik, de was in moet. Je kunt het overbroekje dus niet hergebruiken op de dag zelf.

​De luier​  is wel makkelijk in gebruik. Je zou de luier ook staand bij je kindje om kunnen doen, omdat het met klittenband gelijk vastzit.

​Het nadeel ​van het klittenband​ vind ik bij het verwisselen wel weer dat je eerst de beschermflapjes uit de opening moet halen om op het klittenbandstrookje te doen, voor je de luier in de was kunt gooien.

Ik denk dat de luier gemiddeld zo een 2 a 3 uur mee zou kunnen gaan. Dat ligt een beetje aan hoeveel je kindje plast. Wij doen aan bzc ​​, waardoor mijn zoontje ook regelmatig op het potje plast.  Maar een wegwerp inlegvel of fleece inlegvel is dan wel handig om te gebruiken in de luier​.

Ook is de luier makkelijk bij te boosten als je dat zou willen. Met eventue​el een extra ​bijbehorende booster als wel een andere booster of bijv een (oud) spuugdoekje etc. Omdat de bijgevoegde boosters zo dun zijn is er  genoeg ruimte om bij te boosten.

Al met al dus een fijne luier, zeker als je niet al te veel werk wilt (bijv. Hydrofiele luiers vouwen etc).

De booster​/soaker​  met elastiek droogt niet heel snel, dus een beetje geduld qua drogen is wel gewenst. Ook de dubbele lekgootjes vind ik fijn aan deze luier. Zo is de pasvorm ook mooier en kun je die wat beter in de liezen duwen en is het wat minder lekgevoelig dan luiers zonder extra lekgootje.

Het is een fijne luier in gebruik, zeker voor degene die nog helemaal nieuw zijn in wasbaar luier land. 

Wendy