wasbare luiers

 

Jippie ! Hoezee! en Hoera!

Zondag 6 jaar geleden hebben we onze winkel boven het doopvont van de officiële instanties gehouden. Ons enthousiasme over wasbare luiers en onze zin om mensen daarbij te adviseren kregen plastisch vorm in een webwinkel. Een kleine winkel, aanvankelijk. En terwijl we onze eerste klanten ontvingen en via mail verder hielpen, bleven de dromen en plannen en de winkel verder groeien.

een enthousiaste start

Je kent het vast, het gevoel van een jonge mama die vindt dat ze iets heel goeds heeft voor haar geweldig schattige baby. En dat je dat dan aan de wereld zou willen aanraden, omdat je er zelf zo blij mee bent en omdat je weet dat het gewoonweg goed is voor je baby. Dát – en ook wel mijn plezier om mensen te adviseren – was de start van onze winkel. Een enthousiaste start.  Daarna kwamen er ook de infosessies, nieuwe luiers, nieuwe merken, nog nieuwe merken….met als basisidee ‘wij verkopen enkel wat we zelf goed vinden voor onze kinderen’. Het gevoel van de jonge enthousiaste mama is gebleven.

enthousiaste klanten

Doorheen de laatste 6 jaren hebben we bijzonder leuke mensen over de vloer gehad. Het mag gezegd: mensen die wasbare luiers gebruiken zijn leuke en vriendelijke mensen. Er hebben hier ten huize Luierhoek al fijne gesprekken plaatsgevonden. We hebben veel geleerd van de ervaringen van eenieder. En we hebben hier veel schattige baby’s zien passeren.

Bij bijna iedereen die hier over de vloer komt, zien we dezelfde zorg voor het milieu: mensen willen iedere week de extra afvalzak met wegwerpluiers niet meer buitenzetten. Bij anderen is het de zorg om uitslag die hun kind van wegwerpluiers krijgt. En het allerleukste is het om te zien hoe enthousiast klanten zelf zijn wanneer we ze nog eens terugzien. Zinnen als ‘waarom gebruikt niet iedereen wasbare luiers’ of ‘we proberen onze vrienden die aan kinderen beginnen te overtuigen’ vind ik geweldig. Wat me aangenaam verrast heeft, zijn de klanten die al een tijd wegwerpluiers gebruiken en dan, na verloop van tijd voor hun kind of voor een tweede kind, overschakelen naar wasbare luiers. Wasbaar als het betere alternatief!

enthousiaste plannen

Naïf care verzorging
Het blijft borrelen. Vorig jaar werd de enthousiaste jonge mama in mij weer wakker: kiezen voor natuurlijke verzorgingsproducten, vrij van schadelijke ingrediënten, is zoveel beter voor je kind en net zo makkelijk. En zo geschiedde een nieuwe twist aan De Luierhoek. Ook hier blijven we zoeken naar de fijnste verzorgingsproducten: goed voor je kindje maar ook gewoon leuk, mooi en lekker ruikend!

We vieren onze verjaardag met een uitbreiding in ecologisch textiel. De pyjama’s, body’s, mutsjes van Pigeon en iobio passen perfect bij het idee van De Luierhoek. 100% natuurlijke materialen en 100% mooi en schattig.
Een andere nieuwigheid zijn de inbaker-slaapzakken uit 100% biologische materialen van ergoPouch. Inbakeren is een natuurlijke manier om je kindje een koesterende (nacht)rust te bezorgen.

Pigeon - Elephant Blue Mix
body biokatoen Gots
ergococoon slaapzakken inbakeren

 

 

 

 

 

De Luierhoek staat niet stil. Soms zijn het dromen, soms begint het te kriebelen, soms ontplof ik van goesting. Voor een nieuw product, een nieuw gamma, een nieuwe website… En zolang wij de fun erin zien, zal dat zo blijven. En geloof ons, die fun is nog zéér aanwezig.

enthousiaste dankjewel …

Zonder klanten ben je geen winkel. En zonder fijne klanten heb je geen leuke job met je winkel. Oprecht : aan al onze klanten van de afgelopen jaren een hele welgemeende dankjewel ! ! !  Fijn om te merken dat nog heel veel mensen in wasbare luiers een geweldig alternatief zien. We gaan samen voor de dag dat wasbaar niet meer het alternatief maar ‘het normaal’ is.

… en traktatie

En bij een verjaardag horen cadeautjes!! Something old, something new! En omdat cadeautjes pas de dag zelf mogen uitgepakt worden, maar een tip geen kwaad kan: ze zitten verpakt in facebook!

Catty

6 jaar mama