We hebben de gNappies uitvoerig laten testen door 3 mama’s en 4 kindjes.

Charlotte, Anoek en Els hebben de luiers uitgetest bij hun kindjes.

Hieronder lees je hun ervaringen.

Ilias, 1 jaar oud

Ilias en ik hebben de voorbije weken de gNappies uitgeprobeerd en ik ben alvast zeer enthousiast! De herbruikbare luiers die wij gebruiken zijn de vouwluiers Flip, zowel met de dunne (overdag) als de dikke inlegger (’s nachts) en dit als sinds Ilias 3 maand oud is. Voor de rest heb ik nog geen ervaring met het gebruik van herbruikbare luiers. Ik zal mijn ervaring met de gNappies dus vooral vergelijken met de Flip luier.

Qua look vind ik ze super leuk. Net zoals de Flip overbroekjes mooie en hippe kleuren. Ik had ook als een op internet gezien en voor meisjes hebben ze ook heel leuke modelletjes. De luier is net zoals de Flip luier ook slank wat ik zeker ook een must vind.
Ilias is zeer slank qua lichaamsbouw. Hierdoor sluit het overbroekje niet helemaal volledig aan aan de beentjes. Ik heb echter geen enkele keer een lek gehad doordat de pouch blijkbaar wel mooi aansluit. Misschien is het dan ook niet de bedoeling dat het overbroekje volledig aansluit…
De velcro sluiting van de broekjes is ook zeer kwalitatief. Ik stond eerst wat achterdochtig over deze soort sluiting en dat was ook een van de redenen dat ik voor Flip met drukknoppen gekozen had. Van dit vooroordeel ben ik nu verlost.
Omdat ik zo tevreden was van het overbroekje heb ik het overbroekje ook eens gebruikt met de dunne inlegger van Flip en dit werkt en past ook perfect.

De gNappies inlegger absorbeert super goed. Zoals ik al zei heb ik geen lekken gehad (en dit zelfs zonder voorwassen). Ik heb hem ook een keer ’s nachts gebruikt en ook dan geen lekken. Over de droogtijd kan ik helaas niets bijbrengen omdat ik telkens in de droogkast gedroogd heb.
Als ik mijn collectie wasbare luiers moet aanvullen wanneer Ilias grote broer wordt ga ik zeker overwegen om de inleggers en broekjes van gNappies te gebruiken aangezien ik ze ook kan combineren met de broekjes en inleggers die ik al heb. Bovendien zijn even mooi, even goed en qua prijs vergelijkbaar met de Flip luiers!
Hartelijk bedankt dat wij deze luier mochten testen!
Els en Ilias

Charlotte testte hem bij haar zoontje van 6 maanden

Wat waren we blij toen we deze wasbare luier mochten testen!  We hebben geen ervaring met wasbare luiers, dus we waren zeer benieuwd.

Het eerste dat me opviel was de mooie rode kleur van het buitenbroekje en dat deze mooi soepel en zacht aanvoelt.

De luier werd voorgewassen en onmiddellijk uitgetest door ons zoontje van 6 maanden oud.

En hop, direct een goede test met een kakaluier vol (borstvoedingskaka 😉 ). Alles bleef mooi binnenin, zonder lekkage. Een beurt in de wasmachine en de inlegger zag er weer mooi wit uit, zonder vlekken. Hij droogt ook heel snel, dus kon daags nadien weer gebruikt worden.

We hebben nog verschillende pipi-luiers gehad overdag, zonder lekkages. Handig dat het buitenbroekje niet elke keer mee gewassen moest worden.

We hebben 1x ‘s nachts getest, maar een volledige nacht met 1 luier bleek toch te veel van het goede, lekkage van pipi met natte body als gevolg.

Het buitenbroekje is soepel en zacht met een mooie pasvorm. Het is even wennen dat de luier achteraan sluit. We zagen soms wel een afdruk in de huid van ons zoontje tgv de drukknoopjes binnenin, hoewel hij hiervan geen last leek te hebben. De luier is ook niet heel dik, weinig verschil tov een wegwerpluier!

Al bij al een zeer leuke ervaring die ons zeker doet twijfelen om over te stappen op wasbare luiers !

PRO:
– mooie kleurtjes, soepel en zacht buitenbroekje
– overdag goede absorptie
– mooie pasvorm, niet dik
– snel droog

CON:
– ‘s nachts lekkage gehad
– huidafdruk tgv drukknoopjes

Charlotte

Anoek heeft de gNappies getest bij haar tweeling van 3,5 maanden

Op het eerste zicht vind ik de luier er mooi uit zien. Ik vind blauw een mooie kleur dus dat was mooi
Het materiaal ziet er zacht uit wat fijn is voor de billetjes.

Als ik de luier bij mijn zoontje aan trek vind ik hem wel wat krap ogen. Naar mijn idee zit de luier aan de achterkant niet erg hoog. De inlegger is wat groter dan de luier. Hierdoor staat de luier wat boller en zit hij ook strakker. Mijn zoontje zat denk ik echt op het randje van wel/niet deze maat.

De plas bleef goed binnen en werd netjes opgenomen in de luier. In de was is hij snel schoon en hij droogt vrij snel. De inlegger is wat dikker dus dat duurt natuurlijk wat langer. Als ik hem in de ochtend was is hij s’avonds droog op onze warme zolder waar de zon op staat.

Nadeel vind ik dat je de luier eerst een aantal keer moet wassen voor gebruik.
Ik had nog geen ervaring met wasbare luiers en ik moet zeggen dat het me niet tegen valt. Toch vindt ik het wel vrij veel ruimte in nemen in de broek en is het wat meer werk met verschonen en wassen.

Voor nu hou ik het even bij de wasbare billendoekjes en ga ik wasbare zwemluiers aanschaffen.

Anoek

Nog even dit

Bedankt voor de leuke reviews!

gNappies zijn erg slank. Ze zitten laag op de heup, wat het idee kan geven dat ze wat klein zijn. Dit is de pasvorm en draagt ertoe bij dat ze zo slank zijn.

Voor de nacht zal hij na een poosje (ongeveer 8 a 9 maanden) niet volstaan en raden we toch een nachtluier aan.

Catty