Bum genius Flip overbroekjeHerbruikbare luiers hebben een ‘vollere’ pasvorm dan wegwerpluiers. Je voelt dit natuurlijk wanneer je je kindje onder zijn of haar poepje vasthoudt. Het is echter niet zo dat een kind met een wasbare luier een ‘dikke poep’ heeft.
De eerste weken kunnen de luiers nog te groot of te dik zijn. Het is belangrijk dat luiers  goed aanpassen en dat de beentjes van je kindje door de luier niet wijd uiteen staan. Vertrouw hiervoor gerust op je intuïtie.

Eens gestart met luiers, waarop moet je letten bij de kleding? Moet je kindje een grotere maat dragen? Dit is afhankelijk van kind tot kind. Bij goed gebouwde kindjes met een babybuikje en stevige billetjes mag je de broekjes een maat groter kopen dan de T-shirts. Bij slanke kindjes is dit niet noodzakelijk. Onze dochter bijvoorbeeld draagt dezelfde maat broekjes als T-shirtjes. Herbruikbare luiers zijn voor haar zelfs een oplossing zodat haar broek  niet zou afzakken. Elk ‘nadeel’ hebbe zijn voordeel 😉

Vermijd toch slanke broekjes met een recht model aan te kopen. Slanke jeansbroekjes lukken bij onze kinderen niet omdat ze spannen aan de buik. Jeans geeft niet zo gemakkelijk mee.
Ga je voor slank? Dan is dit onze top vier van slanke modellen:

  1. De strikluier
  2. Itti Bitti d’lish & Bitti Boo: slanke pasvorm, zit laag op de heupen. De inleggers kan je er bij de hele kleintjes uit halen zodat ze nog slanker zijn
  3. bumGenius Flip
  4. bumGenius one size: voor een pasgeborene heeft deze luier een kleine, dunne inlegger

Catty