Onze kindjes hebben een gevoelig huidje. En gelukkig maar dat er wasbare luiers zijn die hun huid respecteren :-).

Maar, contact-allergieën kunnen voorkomen natuurlijk.  Kinderen met een heel gevoelige huid kunnen bijvoorbeeld reageren op de rand van overbroekjes. Dit vertaalt zich in rode strepen aan de beentjes, daar waar het broekje aansluit. De huid wordt droog.

Popolini Popowrap Safari
Vaak is dit het gevolg van een reactie op een synthetisch wit boordje waarmee bepaalde overbroekjes zijn afgewerkt

Meer bepaald zijn het deze broekjes :

Voor alle duidelijkheid : dit zijn op zich geweldige overbroekjes. Met name Popolini en Mother-ease springen er qua kwaliteit en duurzaamheid bovenuit.

Wat als je kindje een allergische reactie vertoont op het overbroekje?

Eenvoudig : probeer een ander broekje. De overbroekjes van andere merken zijn aan de beentjes niet afgewerkt met het witte boordje. Bij die broekjes zijn de beentjes afgewerkt door een zoom te stikken met de buitenzijde van polyester. Soms wordt er een boordje van polyester aangestikt.

Overbroekje Rumparooz - Charlie

 

 

 

Om maar te zeggen : voor ieder probleem(pje) bestaat er een oplossing. Kleine contact-allergieën hoeven geen obstakel te vormen om wasbare luiers te gebruiken. Integendeel : wasbare luiers blijven gezonder voor de huid van je kindje. Wasbare luiers bevatten immers geen chemische bestanddelen en respecteren de natuurlijke vochtbalans van de huid. Ze laten de natuur de natuur, op verschillende manieren.

Catty