Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar sinds ik kinderen heb begint het organiserende deel van mijn brein al weken op voorhand te denken aan onze reiskoffer.

Wat nemen we mee?
Wat kopen we ter plaatse?
Wat doen we met de luiers?

En wat als we producten willen gebruiken die iets gezonder zijn dan wat in de buitenlandse supermarkten ligt? Dan…nemen we dat mee van thuis.

Thuis Cheeky Wipes. En op vakantie?

Veel ouders gebruiken thuis Cheeky Wipes. Maar neem je ze mee op vakantie?
Het kan zeker. Je hoeft hiervoor niet de hele set mee te nemen. Enkele doekjes in een luiertas en ze zijn ook zo klaar voor gebruik op vakantie.

Als je een wasmachine ter beschikking hebt, was je ze net zo gemakkelijk mee met je andere was.

Toch liever vochtige wegwerpdoekjes?

Maar misschien gebruik je op stap liever de kant-en-klare vochtige doekjes.

Naïf Baby Wipes en Water Wipes zijn hiervoor ideaal: samengesteld uit natuurlijke bestanddelen en super geschikt voor billetjes, maar ook gezichtje, handjes… Want op vakantie wil je ook geen rood uitslaande huid bij je kindje.

 

 

Wasbare luiers mee op vakantie?

Staat er een wasmachine op je vakantieplek? Dan neem je misschien je wasbare luiers mee.

Met een tweetal luiertassen of 1 extra grote luiertas van bumGenius of Planet Wise kan je je luieremmer thuislaten.

Voor ons was wasbaar op vakantie niet steeds een haalbare kaart: kamperen in het (natte) noorden en de luiers drogen ging bijvoorbeeld niet goed samen.

Als we een huisje huurden, dan namen we de luiers mee. En schreven we daar een verhaaltje over.Deze tips geef ik je alvast mee:

  • Neem voldoende luiers mee, zodat je niet te vaak moet wassen
  • Kies indien mogelijk de snelst drogende
  • Houd er rekening mee dat je de laatste dag / avond voor vertrek de thuisblijvende luiers moet wassen
  • De laatste vuile luiers van thuis moeten mee in de wagen op weg naar vakantie, maar hier heb je geen hinder van in een goede waszak
  • Als je meerdere vakantieplekken aandoet, moet je je toch organiseren in de was. Ik denk dat dit niet eenvoudig is.
  • Wacht niet tot de laatste moment om te wassen als je luiers gedoemd zijn om buiten te hangen.
  • Luiers nemen best veel plaats in in de koffer

Heb je nog goede tips? Laat het ons zeker weten.

Neem je wegwerpluiers mee op vakantie?

Dan hebben we een gouden tip: neem een overbroekje mee. Mochten de wegwerpluiers lekken, dan spaar je je op deze manier heel wat was-werk uit.

Je kan uiteraard kiezen voor een meer ecologische variant van wegwerpluiers. Bij De Luierhoek zijn we fan van Kit & Kin. Kit & Kin zijn biologisch afbreekbaar in een periode van 3 tot 5 jaar. En het zijn goede. En leuke..

Een andere ecologische optie zijn de wegwerpinleggers van bumGenius Flip. Ontworpen voor Flip, maar ze passen in ovebroekjes die nauw aansluiten.

Maar zwemmen doe je met een wasbaar zwembroekje

Er zijn weinig voordelen aan een wegwerp-zwemluier.

Met een wasbaar zwembroekje speelt je kindje veel fijner en onbezorgd. Geen dik zwaar pak aan de billtjes.

Stoelgang? Die blijft in de luier.

Here comes the sun! Bescherm je gezond.

Met z’n allen de zon in, volgens mij is dat hét recept voor mening vakantieganger.

Welke zonnecrème neem je mee? Weleda en Naïf hebben heerlijke zonneproducten ontwikkeld, zowel zonnecrème als after sun.

Want voor je kindje -en voor jezelf- gebruik je best producten op basis van natuurlijke bestanddelen. Vrij van synthetische bestanddelen en verrijkt met een natuurlijk parfum.

Here come the insects

Vakantie, dat betekent ook muggen.

In onze familie-tent weten we al wie de muggen naar zich lokt. Maar omdat we hem even graag zien als de anderen, willen we onze muggenmagneet evenzeer beschermen. Maar dan liefst zonder schadelijke producten.

Heel handig en erg geliefd zijn Squitos: schattige stickers verrijkt met eucalyptus en citronella. Dat plak je op de kleertjes of een slaapzak, … en zo houd je de muggen 72 uur op afstand.

Zindelijk maar nog niet helemaal?

Als je kindje net zindelijk is, maar ongelukjes nog niet uitgesloten zijn, doe je op vakantie best even verder met de training. Op vakantie opnieuw met de luiers starten, zou een stap achteruit betekenen.

Wat doe je in de wagen of in het vliegtuig?

Je wil zeker voorkomen dat je kindje plast in de autostoel. Laat staan in het vliegtuig.

Op een bepaald moment waren Pieter & ik expert in het demonteren van de hoes van de autostoel van de kinderen. Ken je kind :-).

Voor verhalen als deze zijn er gelukkig oplossingen:

De autostoel kan je beschermen met een Car Seat Protector van Close: de toplaag van deze beschermhoes is gemaakt uit bamboe & katoen, dat zit gemakkelijk en comfortabel. Daaronder heb je een waterdichte hoes met PUL.

In combinatie hiermee kan je kindje een oefenbroekje met katoenen inleggers dragen. Het lijkt meer op een onderbroekje dan een wegwerpluier Heeft je kindje een ongelukje? Dan vervang je de inlegger en gebruik je het overbroekje opnieuw

Wat doe je op uitstap als ze écht dringend pipi moeten doen?

Een potje bij de hand hebben. Want je weet nooit waar de WC is…

Op stap is een wegwerppotje handig. De Potty Tron past zo in je tas. Je vouwt het open, je kindje plast erin, de binnenzijde absorbeert de plas en dan gooi je het weg.

De Potty Tron is gemaakt uit gerecycleerd en biologisch afbreekbaar materiaal.

 

En dan nu ….