De Lulu Nature hennep inlegger voor vouwluier behoort sinds een aantal maanden tot ons al heel uitgebreide assortiment van Lulu Nature.

Waarom dit merk zo uitgebreid aanwezig is bij ons?

  • ze zijn goed zijn in hun eenvoud!
  • je hebt de keuze tussen hennep of bamboe 
  • je hebt keuze tussen voorgevormd of vouwluiers
  • ze hebben een perfecte absorptie

Je kan er blijkbaar ‘kiekeboe’ mee spelen! (dat lees je verder)

Daarom stellen we je met trots voor: de hennep inlegger voor vouwluier of pocketluier. En of al bovenstaande ook opgaat voor deze inlegger, dat lieten we testen door drie mama’s. Hieronder, hun ongezouten mening over dit product.

Lien, mama van Stig (3,5 maand) en Mare (2 jaar)

Wij testten deze inlegger bij Mare (2 jaar) en Stig (3,5 maanden) in combinatie met Flip overbroekjes en Mother Ease Rikki. Vooral deze laatste was bij Stig ideaal: geen lekken, hoewel hij een buikslaper is!

De eerste indruk was positief. De luier oogt slank en was zachter dan verwacht. Hennep wordt wel stugger naarmate het vaker wordt gebruikt, dus die zachtheid zal ongetwijfeld wel wat minderen na verloop van tijd.

De luier is zeer handig in gebruik. Eenvoudigweg in 3 vouwen en in het overbroekje plaatsen. Zeer makkelijk om vooraf al klaar te maken, handig om mee te geven naar de opvang of wanneer we op stap gaan.

Bij Mare (11,5kg) gebruiken we de grootste stand bij de overbroekjes waardoor er nog wat ruimte vrij is voor- en achteraan. Ondanks dat hadden we nooit lekken. Ook voor Stig (7,6kg) paste hij prima in combinatie met Flip broekje in de middelste stand.

In vergelijking met Flip Nighttime vinden we de Lulu Nature Hennep inlegger minder stug en beter aansluiten (hij is iets kleiner van formaat en slanker). Vergeleken met de Flip Daytime is hij wel iets volumineuzer maar evengoed nog een heel slanke luier.

Qua absorptie scoort hij goed. Hij absorbeert meer dan Flip Daytime, maar voor de nacht volstond hij niet. Ons zoontje zat door de luier heen na een nacht (8h). Overdag houdt hij voor 3 à 4 uur.

Reken op voldoende droogtijd, zeker vergeleken met bijvoorbeeld Flip Daytime. Voor ons geen minpunt, daar we ook een tweedelig systeem gewoon zijn, waarbij sowieso rekening moet worden gehouden met een langere droogtijd.

Een mogelijke zorg is dat hij misschien wat stugger gaat aanvoelen wat voor kleine kindjes (pasgeborenen) minder ideaal is.

Grootste voordeel: een luier met een hoge absorptie die toch slank oogt!

Els, mama van Hanne (8 maand)

Toen ik de vraag zag langskomen om de hennep inlegger van Lulu Nature te testen, dacht ik onmiddellijk: “Dit wil ik wel doen”. Ik ben fan van prefolds, maar in padfold vind ik ze meestal niet mooi vallen en soms is het toch handig om je luier enkel in drie te moeten plooien en te kunnen aandoen. Een dunnere variant zou hiervoor wel kunnen helpen. 

Dus ik schreef me in en enkele dagen later kreeg ik het leuke nieuws dat ik mocht testen en nog enkele dagen later zat de luier in de brievenbus. Tijd dus voor Hanne (8 maand) en mij om te testen. 

De luier voelt wel wat stugger aan dan katoenen of bamboe luiers en inleggers, maar ik vond het wel aangenaam te merken dat na het wassen 1 kant beduidend droger aanvoelde dan de andere kant. Ondanks dat de luier uit 100% natuurlijke materialen bestaat, voelt je kindje toch niet dat de luier echt nat is.

Na het wassen en drogen, dat net iets langer duurt dan katoenen prefolds maar wel korter dan tweedelig, was het tijd voor het echte werk. Als ik de inlegger gewoon in drie vouwde vond ik hem net iets te breed tussen de beentjes, daarom plooide ik hem een beetje dunner en dan viel de overschot net naast de kant weg, dan zat hij wat slanker en paste hij mooier. Dus de eerste reden waarom ik hem wou testen was hiermee al voldaan. 

Hanne vond de inlegger heel goed voor het grotere werk, waardoor het een tijd duurde voor we de echte absorptietest konden doen. Maar bij de derde keer lukte het dan toch. Normaal verwissel ik de luiers om de 3 uur, nu expres langer aangehouden en de luier was nog niet verzadigd en ook de volgende keer was dit niet het geval. Hij neemt dus meer op dan de katoenen prefolds (maat M) of de close pop-ins die ik heb, zonder dat hij dikker valt. Dus een goed absorberende inlegger zonder extra dikte, altijd leuk voor in strakkere broekjes.

De inlegger is ook simpel klaar te maken en in een overbroekje te steken en zo kan iedereen hem makkelijk en snel aan doen. (De tweede reden kan dus ook worden afgevinkt.)

Ik ben heel tevreden over de luier, valt slank, heeft een goede absorptie en is  makkelijk te gebruiken. Enig minpuntje misschien is dat hij wat stug voelt, hoewel ik niet de indruk had dat Hanne hier last van had.

En nog een pluspunt: de doek is ideaal om kiekeboe mee te spelen, het lievelingsspel van onze kleine meid op dit moment.

Maureen, mama van Raphael (14 maand)

Eerste indruk: Zachte stof, lijkt goede kwaliteit te zijn
Gebruik inlegger: Heel gemakkelijk om te vouwen
Pasvorm: In drie gevouwen past hij perfect in de overbroekjes die ik gebruik (Milovia onesize)
Droogtijd: In de zomer zou deze m.i. op een paar uurtjes droog zijn in de stralende zon. Nu het herfst is, is de droogtijd binnen toch een tweetal dagjes op het rek. Ik heb hem niet in de droogkast gedaan.
Gebruiksgemak: Heel gemakkelijk om te gebruiken

Ik heb de booster eerst twee keer gewassen voor gebruik en telkens op het rek gedroogd (waarbij ik het droogrek eenmaal in de regen heb laten staan dus opnieuw moest wassen), waardoor ik de inlegger nog niet ‘s nachts getest heb.

Wohoo! Ik ontvang een mailtje dat ik de nieuwe Lulu nature hennep vouwluier mag testen! Ik kan niet verklaren waarom wasbare luiers en alle accessoires die ermee gepaard gaan mij keer op keer zo enthousiast maken, maar ik kijk al uit naar mijn pakje 🙂

Of toch, mijn enthousiasme is deze keer misschien wel te verklaren doordat ik iets meer dan een jaar overdag geen lekkages had met het systeem dat ik gebruikte (Milovia one size overbroekje + Medium coolmax inlegger), maar recent toch gestart ben met bijboosten. 

Wat betreft inleggers is voor mij vooral van belang: hoeveel nemen ze op, blijft het een slank pakket, hoe zacht zijn ze en wat is de droogtijd?

Eerste indruk: een zachte aangename stof die kwalitatief goed aanvoelt.

Qua dikte heb ik de vergelijking gemaakt met de andere boosters die ik reeds had (Milovia bamboe tunnelinlegger en drielaags bamboe van Little Lamb), en hier scoort de inlegger heel goed! Hij is net zoals de (trage, meer vochtopnemende) boosters die ik had perfect te combineren met een bovenlaag die snel opneemt. Het blijft een slank pakket en mijn zoontje past nog steeds in al zijn broeken, ook de smalle modellen (hij heeft ook wel een slanke bouw). De booster vouwen is niet lastig en zo kan je hem perfect passend maken voor de breedte van het overbroekje dat je gebruikt.

Wat betreft droogtijd, moet je in deze koudere en nattere tijden toch rekenen op een volle twee dagen op het droogrek. Maar, je kan hem eventueel ook nog even mee de droogkast in doen om het laatste vocht eruit te krijgen.

Ik heb geen lekkages voorgehad, dus qua absorptie zit je zeker goed met deze inlegger!

Wat mij betreft, een geslaagde test dus!

De uitsmijter: