popolini-wollen-overbroekjeWollen overbroekjes beroeren menig ouderhart. Ze zien er schattig en comfortabel uit en je ziet er gewoon aan dat het 100% natuurlijk is.

De wollen overbroekjes zijn samengesteld uit 100% Merinowol. Zuivere wol heeft zeer goede ademende eigenschappen: ze zitten lekker rond de huid, maar voelen niet warm aan in de zomer, net omdat het 100% natuurlijk is.

Hoe maak je wollen overbroekjes waterdicht?

Wollen overbroekjes zijn perfect waterdicht wanneer je ze met lanoline behandelt. Lanoline is natuurlijk wolvet van schapenvacht. Het maakt de wol vochtwerend. Lanoline voelt aan al een waslaagje: als je deze voelt op de wol, dan is ze vochtafstotend.

Hoe lanoliseer je overbroekjes?

Je los een halve dop lanoline (ca een eetlepel) op per liter water. Los de lanoline op in warm water en laat het afkoelen tot ongeveer 30 graden. Dan week je de broekjes 2 a 3 uur. Spoel ze nadien uit met lauw water.

Je moet de broekjes zeker niet iedere wasbeurt, ook niet niet iedere week lanoliseren. Iedere 2 a 3 weken volstaat. Als de broekjes voldoende gelanoliseerd zijn, zal je een vet-achtig laagje op de broekjes voelen.

Wollen overbroekjes behandelen voor het eerste gebruik

Nieuwe overbroekjes behandel je best een 3-tal keren voor gebruik, zodat de wol voldoende geïmpregneerd is.