Slow Fashion

Ziehier het zachtste biokatoen en merinowol omgetoverd tot schattige kleertjes.

We bieden van volgende merken kledij en accessoires aan:

  • Be.M: Marie van Be.M tovert biokatoen (met Ökolabel certificaat) om tot leuke truitjes, meegroeibroekjes (50-68 en 86-104) en slabbetjes. Handmade in Gent!
  • ManyMonths: de naam zegt het zelf; met deze kledij doe je maanden! Het is een Fins bedrijf dat kledij en accessoires ontwerpt en maakt uit merinowol (warm in de winter, fris in de zomer). Productie vindt plaats in China, onder goede arbeidsomstandigheden en met respect voor ethische en ecologische waarden.
  • Plan International: met deze body’s willen we een verschil maken. Jij ook? You’ve got the power! Ze zijn uit 100% biokatoen vervaardigd en 100% Fair Trade!
  • Popolini: naast luiers en toebehoren bieden we van Popolini ook body’s uit biokatoen (GOTS certificaat) aan. Ze groeien twee maten met je kindje mee. En ze zijn superschattig!
rompertje Plan International - De Luierhoek, wasbare luiers

Een schattige baby in een schattig baby rompertje

Als ouder wil je echt ten volste kunnen genieten van elke moment samen met je kinderen. Al die leuke momentopnames met onze kindjes zijn goud waard en dat willen we natuurlijk vaak ook vastleggen om later op terug te kunnen kijken. De meeste kindjes zien er zo schattig uit in zo’n klein, zacht baby rompertje of overslagromper. Om de foto’s of video’s compleet te maken, mogen mooie en zachte kleertjes niet ontbreken. Een leuke en vrolijke print, zacht en kwaliteitsvol materiaal en de perfecte maat. Dat is toch alles wat een ouder van een baby rompertje kan wensen? 

Onze kleding uit 100% biokatoen en 100% merinowol

Bij ons vind je een leuk gamma aan zachte, schattige babyrompers, t-shirtjes, broekjes en overslagrompers. Al onze producten zoals de babyrompertjes, pyjama’s en mutsjes zijn gemaakt uit biokatoen of ecologisch verwerkte wol. Sommige zijn GOTS gecertificeerd. Dit wil zeggen dat alle kleertjes dus uit een eerlijke en ecologische productie zijn voortgekomen. Het materiaal bestaat uit 100% zacht biokatoen of 100% zuivere merinowol en is handmatig gemaakt met een duurzame kwaliteit zodat de maat later nog kan aangepast worden. Zo geniet je extra lang van de kleertjes. Zeker in de eerste fases groeien kindjes snel. Veel ouders weten dan ook niet welke maat ze moeten kopen en eindigen met veel te veel kleertjes waar je baby een weekje geniet van heeft, en er daarna niet meer in past. Daarom zijn aanpasbare babyrompertjes een handig alternatief voor al die verschillende kledingstukken. Je bespaart niet alleen geld uit, je hebt ook veel langer plezier aan de kleding die je kocht. 

Rompertjes in de was

Van spelen word je vuil. Dat is nu eenmaal de norm wanneer het aankomt op kleine kindjes. Ook de rompertjes en andere kleertjes van je baby kunnen al eens vuil worden. Tijdens het eten kan je kindje er een knoeiboel van maken en ook ouders kunnen het rompertje van hun baby vuilmaken. Gelukkig is het wassen van een baby rompertje niet al te moeilijk. Je kan ze na het spelen simpelweg in de wasmand gooien samen met je wasbare luiers als je deze hebt. Door de biokatoenen stof van de kleertjes, kan je ze heel eenvoudig wassen op 30 graden en de stof zal even zacht blijven tot verschillende wasbeurten na. Op deze manier kan je meer plezier uit je baby rompertjes en overslagrompers halen. Wollen kledij was je koud en met de hand, gelukkig is wol zelfreinigend en moet je deze niet te vaak wassen.