‘t Is al enkele jaren geleden dat een vriendin zei “ik ga u eens een fles liniment meebrengen”. We waren verkocht!  Ik vond liniment zo een handig product om de billetjes mee af te vegen bij een luierwissel. En je ziet dat de huid van je kindje gevoed wordt bij iedere luierwissel, met een zacht en blinkende babyhuid als gevolg.

En toen ben ik gaan zoeken naar liniment, 100% natuurlijk. En vond ze bij Néobulle.

Mening mama’s en papa’s hebben we al overtuigd met de liniment van Néobulle – een 100% natuurlijk product.
Enkele weken geleden zei een mama “Wat een heerlijk spul is dat!” en een andere “dat zou je eens moeten promoten”.

Dus dat deden we dan: 3 jonge mama’s hebben liniment bij hun kindje getest.
En dit zijn hun verhalen.

Eva zag de uitslag bij Aagje (3 maanden) verdwijnen

Wij hebben van Catty van De Luierhoek de kans gekregen om een drietal weken een flesje Liniment (200 ml) te testen, waarvoor we haar allereerst willen bedanken.

We hebben Liniment gebruikt voor ons eerste kindje, Aagje. Ze is momenteel een dikke drie maand oud, krijgt nog uitsluitend borstvoeding en we gebruiken sinds dag 5 wasbare luiers en billendoekjes voor haar.
Zo nu en dan had ze last van lichte luieruitslag en droge huid, vooral ’s ochtends omdat we haar ’s nachts niet verschonen en ze dan dus langer in contact komt met de natte luier.

Voordien kuisten we haar billetjes met een nat doekje met water en eventueel nog eens met een beetje babyolie of -zeep, vervolgens smeren we haar billetjes indien nodig wat in met kokosolie. Gewoon water voldeed na een plasje, maar na stoelgang of ’s ochtends was het vaak nodig om haar luierstreek met zeep of olie te wassen, anders had ze gegarandeerd luieruitslag.

In de brief bij het flesje Liniment stond om dit op een droog doekje aan te brengen, ik vind het echter gemakkelijker dit op een vochtig doekje te doen. Ik doe ook geen Liniment over het volledige doekje, een beetje vind ik voldoende.

De Liniment hebben we niet bij elke verluierbeurt gebruikt, maar telkens in plaats van zeep of olie. We kuisen haar eerst met een vochtig doekje, tot ze er proper uitziet en daarna nog eens met een vochtig doekje met Liniment op om zeker te zijn dat alle stoelgang weg is en haar huidje tegelijk verzorgd wordt.

Ik gebruik Liniment pas nadat de stoelgang is weggeveegd, omdat ze nog steeds borstvoedingsstoelgang heeft. Als we onmiddellijk Liniment op het doekje doen, heeft dit niet veel zin, want het doekje raakt direct volledig bedekt door stoelgang, waardoor de Liniment niet meer aan haar huidje raakt. Door de Liniment pas op een zichtbaar proper poepje te vegen, kan het goed intrekken. Wanneer ze vaste stoelgang krijgt, zal het waarschijnlijk wel gemakkelijker zijn om onmiddellijk Liniment op het doekje te gebruiken.

Het voordeel van Liniment t.o.v. zeep is dat we de zeep telkens weer goed moeten wegwassen, zodat haar billetjes niet uitdrogen (zelfs de babyolie die je normaal niet hoeft af te wassen, droogt haar huidje zeer licht uit), met Liniment hebben we dit probleem totaal niet, ook kokosolie hoeven we niet meer te smeren en bovendien sparen we telkens een doekje uit (mooi meegenomen aangezien we zo nu en dan wat nipt toekomen met de doekjes ?).

Wanneer we ergens heen gaan, neem ik vochtige doekjes mee in een mini-wetbag en het flesje Liniment steek ik in de luiertas. Voordien nam ik babyzeep mee, dus qua hoeveelheid bagage is er geen verschil. Het flesje Liniment lekt ook niet.

De eerste week zag ik nog geen duidelijk verschil bij het gebruik van Liniment, maar na twee weken merkte ik toch dat haar uitslag duidelijk minder was. Voordien had ze ’s ochtends hevigere uitslag dan overdag, nu heeft ze ’s ochtends soms lichtjes uitslag en overdag totaal niet. Ook begon haar huidje tussen haar liezen er een beetje “rauwer” en dunner uit te zien, dat is nu niet meer het geval. Mijn moeder had het verschil ook al opgemerkt, voordien dacht ze dat we misschien speciale zalf bij de apotheek zouden moeten halen, nu is dat totaal niet meer nodig.

Bovendien is Liniment naast het kuisen van de billetjes ook geschikt voor gebruik op het hele lichaam. We gebruiken het eveneens onder haar armpjes, want daar krijgt ze soms ook wat rode huid, en op haar gezichtje. Ze vindt dit heel fijn en het helpt goed tegen de droge huid die ze door de winter krijgt. Soms gebruik ik het zelfs voor heel haar lijfje, voordien viel het namelijk niet zo op dat ze droge huid kreeg op haar beentjes, omdat haar billetjes veel droger waren. Nu haar billetjes weer super zacht en glad zijn, valt het ruwere huidje op haar beentjes me ineens meer op.

Als laatste is er nog iets dat ik heel fijn vind aan Liniment en mij onmiddellijk was opgevallen toen ik het de eerste keer gebruikte: de geur. Die deed mij heel erg denken aan de tijd bij mijn oma toen ik zelf nog kind was, het heeft namelijk dezelfde geur als de (natuurlijke) producten die mijn oma altijd gebruikte, pure nostalgie! Dit is een persoonlijk positief punt, maar waarschijnlijk vinden anderen dit ook heel lekker ruiken en hopelijk haalt deze geur later bij mijn dochter even leuke herinneringen naar boven als die nu bij mij doet?.

Eva & Aagje

Kelsey gebruikt liniment bij Esmée (6 maanden)

Ken je die reclame waar ze de efficiëntie van een kuisproduct laten zien door met een sponsje een propere baan te trekken door een vuil en vet oppervlak?

Vaak is die reclame heel duidelijk getrukeerd, maar met Liniment is dit echt mogelijk. Babybilletjes vol met plakkerige babystoelgang veeg je in één haal proper! Niet te geloven, maar echt handig!

Een beetje product op een doekje en de babybilletjes zijn in wip proper en daarbij ook verzorgd! Liniment laat een vettig verzorgend laagje achter op de billetjes.
Mijn dochtertje is allergisch voor veel verzorgingsproducten. Deze producten zorgen dus voor irritatie en/of een rode huid. Bij Liniment is het andersom! Het zorgt niet voor rode billetjes en daarbij verzorgt het andere irritaties waardoor deze sneller genezen.

De consistentie van liniment is een beetje afhankelijk van de temperatuur heb ik gemerkt. Na een dagje buiten in de luiertas is de lichtgele brij net iets minder lopend en vind je er soms witte vetbolletjes in terug. Ook de kleur verandert soms. Echter veranderd dit niets in de goede werking van het product. Het toont mij vooral dat het een echt natuurlijk product is waar de verzorgende vetten reageren op de temperatuur.

Het grote nadeel van Liniment van Neobulle vind ik de verpakking. De bus is niet zo handig in gebruik. Als je het gebruikt in een iets koudere omgeving (bv een uitstapje buiten) dan is product iets dikker en komt het moeilijker uit de knijpfles. Een pompsysteem zou misschien net iets handiger zijn.

Je kan Liniment niet enkel voor de billetjes gebruiken, maar ook voor t aangezicht! Een plakkerig vuil snoetje? Snel even liniment op een doekje, even wrijven,… en hopla! Propere wangetjes, en met deze periode van het jaar ook nog lekker verzorgend voor die schrale wangetjes!

Ik ben alleszins wel overtuigd van de werking van dit verzorgend product en gebruik het sinds de testperiode nu altijd bij mij dochtertje.

Mijn man vindt Liniment dan weer vooral handig op uitstap omdat je dit product altijd in de luiertas kan laten zitten met enkele droge doekjes. Zo ben je altijd vertrekkensklaar.
Ook bij de onthaalmoeder werd Liniment gebruikt tijdens de testperiode waar het gemak van het product ook duidelijk werd.

Kortom een aanrader voor iedereen, maar zeker ook voor tere, gevoelige babyhuidjes!

Kelsey & Esmée

Fran (4 maanden) & haar ouders testten liniment

Op 13 oktober 2017 werd onze dochter Fran geboren. Vanaf het begin gebruiken we zelfgemaakte katoenen billendoekjes, die we nat maken met een plantenspuitje. Enkele weken na haar geboorte begonnen we ook met wasbare luiers. Meestal volstond het doekje met water om haar billetjes schoon te vegen. Af en toe gebeurde het dat de borstvoedingskaka iets hardnekkiger aan haar billetjes bleef kleven (vooral bij het sporadische gebruik van wegwerpluiers). Op een keer zei mijn man dat we toch eens op zoek moesten gaan naar een manier of product om dat wat vlotter weg te vegen. Even later zat er een mailtje in mijn mailbox om liniment te testen. Die kans konden we niet laten liggen!

Onze ervaringen

Een tijdje later zat er een flesje liniment in onze brievenbus. Onze eerste indrukken: de verpakking is mooi vormgegeven (wat er eigenlijk totaal niet toe doet), het product is voor 99.99% natuurlijk en biologisch (geen chemische rommel op dat tere babyvelletje) en de geur is subtiel en aangenaam.

Enkele luiers later was het zover en konden we liniment echt testen. We gebruikten eerst een doekje (of twee) met enkel water om de meeste kaka weg te vegen. Daarna namen we een nieuw doekje waar we wat van de liniment-créme op deden. Hiermee konden we ook vlot de rest wegvegen. Op deze manier bleven we het product gebruiken. We gebruiken de liniment niet bij elke (kaka)luierwissel, enkel bij de hardnekkige versies.

Je kan de crème vlot uit de fles knijpen en je hebt niet veel van het product nodig. Wij gebruiken een dun laagje van ongeveer een euromuntstuk groot. Dit verdeelt zich voldoende over een doekje om alles af te kunnen vegen. De crème dringt zich onmiddellijk in de huid en laat de billetjes zichtbaar gehydrateerd achter. Het product heeft wel een geur maar die is subtiel en aangenaam. Het is zeker niet zo dat de baby daarna naar liniment ruikt.

Fran heeft zelden last van uitslag op haar billetjes. Daarop hebben we het effect van de liniment dus niet kunnen zien. De liniment veroorzaakt in elk geval geen uitslag.

Op verplaatsing hebben we het product nog niet gebruikt. Voor onderweg gebruiken we op dit moment water wipes. We overwegen wel om ook voor onderweg onze katoenen doekjes te gebruiken. In dat geval gaat ook de liniment mee in de verzorgingstas.

We merkten ook dat er bij het openen van onze luieremmer een lichte linimentgeur vrijkwam. Dit is een aangename bijkomstigheid, zo ruikt de emmer wat frisser bij het openen.

 Onze conclusie

Zowel mijn man als ik willen het product zeker blijven gebruiken. Het is een gebruiksvriendelijk product en doet wat het belooft. Het reinigt vlot en efficiënt de billetjes en is zuinig in gebruik. Het laat de billetjes verzorgd en gehydrateerd achter.

Het parfum is zacht en subtiel; dat vinden we positief want we vinden dat parfum en baby’s niet samengaan.

Het is een goede aanvulling op wasbare billendoekjes die je zoals ons enkel bevochtigt met water. We vonden eigenlijk geen nadelen.

Hanne & Fran