Na 4 jaar strikken en wassen begonnen de lintjes van onze strikluiers één voor één af te breken. Zonder lintjes, geen strikluiers. Gelukkig zijn er vervanglintjes te verkrijgen.

strikluiers - lintjes vervangen 1

Dan begint het uitstelgedrag … een jaar na datum ben ik er dan toe gekomen om ze te vervangen. En natuurlijk was dat niet erg veel werk. De kindjes zijn een dagje weg en zonder veel om handen ben ik er eens aan begonnen. Mijn naaimachine en ik zijn tegenwoordig ook erg close, dus het was een kleine stap om ze boven te halen.

Ik was vooral bang om de lintjes niet goed los te krijgen zonder de luier te beschadigen, maar dat was niet het geval.

strikluiers - lintjes vervangen 2

De lintjes van Popolini zijn breed genoeg om ze gemakkelijk aan de luier te spelden. Ik heb mijn naalden gekruist gespeld zodat ik makkelijk twee rijen kon stikken. Om uitrafelen te voorkomen, heb ik beide uiteinden nog afgewerkt met een zigzagsteek. De lintjes zijn gebreid en afgeknipt  en ik zie me nog eens lang uitstelgedrag vertonen om ze te herstellen als ze zouden beginnen rafelen.

Et voila, we hebben er weer 5 extra luiers bij ipv 5 kapotte luiers die er maar rommelig bijliggen. En ze zullen van pas komen, als we binnenkort 2 kindjes in de luiers hebben ipv één.

strikluiers - lintjes vervangen 3

strikluiers - lintjes vervangen 4

 

 

 

 

 

Catty