Lucie Nature, de hennep luier van Lulu Nature

Mega-fan van Lucie Nature aan het woord hier! Absoluut.

“Waarom” vraag je? ;-). Wel….

Lucie Nature, dat is
een slanke luier
met een absorptie om U tegen te zeggen
in 100% natuurlijk materiaal

Hoog tijd dus om andere ouders aan het woord te laten.

Lieve, Deborah en Charlotte hebben de Lucie Nature getest bij hun kinderen.
En dit is wat zij van de luier vinden.

 

 

Deborah, mama van Abel en Eli (11 maanden)

In de zoektocht naar een lekvrije luier (want dat zijn onze pockets niet meer), was ik heel blij dat Abel & Eli de Lucie Nature mochten testen!

Toen ik de luier uit de envelop haalde, dacht ik 2 dingen: “Ai, zo’n dunne luier, zal die wel voldoende absorberen voor mijn grote plassers?” en “Amai, zo’n superzachte luier! Hopelijk blijft die na het wassen even zacht.”
Op beide kan ik ondertussen positief antwoorden: met de Lucie Nature bleven mijn jongens lekvrij, en de luier bleef na het wassen en drogen knuffelzacht. (Ik moet wel bekennen dat ik mijn luiers steeds in de droogkast droog!)

De luier zelf ziet er simpel, maar mooi afgewerkt uit. Zeer soepel, met in het midden een subtiel ingewerkte inlegger.

Na 2x wassen heb ik ze afwisselend bij Abel en Eli getest, en deze luier was een groot succes!
Zeer soepel om aan te doen, en hij sluit heel mooi aan rond de buik en de billetjes. Zei ik al dat hij super zacht is?

Dat hij met drukknopjes moet worden dichtgemaakt, vind ik persoonlijk een pluspunt, want in het verleden had ik al eens luiers waar de velcro zeer snel versleet.

Het verkleinen van de luier is gemakkelijk: even het voorste flapje omslaan en vastmaken met de knopjes die aan de binnenzijde zitten! Geen gesukkel met losspringende drukknopjes als je de luier eventjes wat harder aantrekt (en dat gebeurt hier wel eens, met twee 11-maanders die helemaal niet meer stilliggen).

Ook in de crèche, waar mijn zoontjes de eerste en enige zijn die wasbare luiers gebruiken, zijn ze zeer positief.

Bij mijn (lekkende) pockets hadden ze wat twijfels over het gebruik van wasbare luiers in de crèche, maar sinds ik ook Bamboozles, en nu dus de Lucie Nature, in roulatie heb gebracht, lijken ze ook overtuigd van de voordelen van wasbaar.

Over de gehele lijn ben ik dus zeer positief over deze luier, ik overweeg zelfs om er enkele aan te schaffen, en zo langzaam aan mijn pockets te liquideren 😉

Omdat ze slanker zijn dan Bamboozles, drukknopjes hebben, en even goed absorberen, ben ik eigenlijk verkocht voor de Lucie Nature. Daarenboven durven mijn Bamboozles wel nog eens wak aanvoelen als ik ze uit de droogkast haal. Met de Lucie Nature heb ik dat niet voorgehad.

Als ik al 1 minpuntje kan verzinnen, dan is het dat ik bij het klaarmaken van de luiers vaak 2x moet kijken wat de binnen- en buitenzijde is van de luier, maar daar kan ik wel mee leven!

Deborah

 

Lieve, mama van Meera (11 maanden)

Onze dochter heeft het wat lastig met kruipen. 1 van de redenen hiervoor die ik kon bedenken was de dikke(re) wasbare luiers die we gebruiken. Dus wou ik wel eens een andere luier uitproberen, die bovendien beloofde heel dun te zijn.
Zo viel de Lucie Nature bij ons in de bus.

Het was geen liefde op het eerste zicht. Ik vond hem heel basic afgewerkt en er wat lomp uitzien.
Ook had ik moeite met hem voor het eerst aan te doen. ik had blijkbaar de neiging om hem binnenstebuiten aan te doen.

Maar eens ik de luier aan had gedaan was ik verkocht.  Ik ben echt onder de indruk van de mooie pasvorm. De luier sluit ontzettend mooi aan. De elastiekjes passen mooi rond de billetjes zonder te hard aan te spannen. .

Ik was altijd wat twijfelachtig over de drukknoopjes en had een voorkeur voor velcro, maar daar is verandering in gekomen.
De drukknoopjes zijn hier een meerwaarde voor de pasvorm en zorgen ervoor dat de luier heel makkelijk kan meegroeien met de baby.

Ik vind de Lucie Nature gemakkelijk om aan te doen, gemakkelijk te wassen, gemakkelijk te drogen, gemakkelijk te plooien. Een ‘ja’ voor gebruiksgemak dus.

De droogtijd van deze luier is vergelijkbaar met deze van andere luiers.

Mijn algemene indruk van deze luier:? Ik denk dat deze luier zoiets is als: eens je het gebruikt hebt wil je geen andere meer.

De voordelen van de Lucie Nature:

  • mooie pasvorm
  • makkelijk in gebruik
  • absorbeert goed ook al is hij niet omvangrijk,

Lieve

Charlotte, mama van Otto (3 maanden) en Lulu (2 jaar)

Otto en Lulu mochten de Lucie Nature uittesten.

De eerste indruk over deze luier was heel positief: niet te dik, praktisch, goed rekbaar aan de beentjes.
Deze indruk werd ook bevestigd doorheen het gebruik.

De luier is makkelijk om aan te doen in de verschillende maten. Even snel de voorkant omplooien en hij pastte Otto ook perfect.

Door de fronsen aan de zijkant sluit hij aan elk beentje mooi aan. Hierdoor paste hij ook mooi bij Otto, al merkte ik wel aan zijn broekjes dat de Lucie Nature iets dikker is dan onze gebruikelijke luiers. (Milovia + little lamb bamboe)

Bij Lulu zat de luier mooi slank, ook de absorptie was heel goed.
Bij haar hebben we nooit problemen gehad met het absorptievermogen van luiers, maar Otto blijkt een veelplasser te zijn en hier moeten we extra aandacht aan spenderen. Bij deze luier had ik bij hem ook 1x een lek (toeval?), de andere keren bleef hij mooi droog en met met een extra booster bleef hij een nacht droog.

 

Wij gebruiken de overbroekjes van Milovia en Popolino. De Milovia Newborn versie past niet over de luier, de gewone broekjes wel.
Ik merkte wel dat ik hierbij extra aandacht moest hebben dat de frons aan de beentjes ook in het overbroekje zat. Met het overbroekje van Popolini had ik het beste resultaat. Hier paste de luier perfect onder en moest ik me geen zorgen maken over de randjes.

De luier droogt snel, al deed hij er toch een halve dag langer over dan onze little lamb bamboe inleggers die we normaalgezien gebruiken.

Al bij al ben ik heel positief over deze luier. Ook mijn vriend vond het een heel makkelijke luier om mee te werken.

Wij hebben liever drukknopen, al vermoed ik dat de hele rij drukknoppenook een uitdaging kan vormen voor mensen met minder luier-ervaring.

Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat bij Otto de bovenkant aan de drukknoppen wel steeds héél nat was, en dat je deze dan zo open moet trekken. Maar bij een verversbeurt raak je natuurlijk wel vaker eens een natte luier aan.

Ik gebruik heel graag de little lamb inleggers met de miloviabroekjes, maar de Lucie Nature zou ik ook aanraden om te kopen.
Het is een eenvoudige, goede luier. Bij plooiluiers worden de broekjes sneller vuil, terwijl deze luiers er echt voor zorgt dat alles in de luier blijft en de broekjes langer proper blijven.

Charlotte