Lulu Bamboe van Lulu Nature maakt al jaren deel uit van ons gamma. Het is één van de luiers die de test des tijds prima heeft doorstaan.

De Lulu Bamboe is misschien iets minder bekend, maar het zal niet aan zijn kwaliteiten liggen: zacht, soepel, goed in absorptie en een meegroeiluier die helemaal niet dik gaat aanvoelen.

Lobke, Delphine en Dianne hebben de Lulu Bamboe getest bij hun kindjes.

Lobke, mama van Wietse (1 jaar)

Deze luier is heel soepel en dun. Bovendien voelt hij zacht aan.Ik ben benieuwd of deze dunne luier voldoende zal absorberen. We moeten immers al extra boosten bij de Milovia inleggers.

Er zit een losse inlegger bij die ik voor mijn 1-jarig zoontje dubbel vouw en vooraan in de luier leg. Het is een beetje oefenen zodat die op de juiste plaats blijft liggen als ik de luier aan doe. Maar dit gaat uiteindelijk vlot.

De luier sluiten gaat heel vlot met de drukknopjes. Het is in het begin nog wat zoeken naar de juiste stand van de luier: wel of geen omslag vooraan (je past de maat van de luier aan door de voorste flap om te slaan). Lekkage hebben we nooit gehad. De luier geeft goed mee omdat hij zeer soepel is.

Als Wietse enkel de luier aan heeft, zonder het overbroekje, heeft hij nog veel ruimte over achteraan (de stof is ruim, zo zit er wat lucht tussen de stof en de billetjes).Maar eens het overbroekje er over is zie je dat niet meer. Dat houdt alles mooi compact. Ik heb hiervoor Popolini Popowrap gebruikt. Het is wel even opletten dat de luier er volledig in zit, ook achteraan ter hoogte van de rug! Dat was mijn aandachtspuntje.

Het is een voorgevormde luier en is dus mooi verdeeld rond zijn buikje en billetjes. Je moet niet opletten dat losse inleggers in het midden van een overbroekje blijven zitten en je ziet geen losse inleggers zitten (wat ik soms met een 2-delig systeem wel heb).  Het is een handig systeem als je kindje niet meer stil ligt op het verzorgingskussen.

Een ander voordeel is dat de luier vrij snel droogt.

De luier valt slank, omdat hij zo dun en soepel is.  Hij absorbeert voldoende. Wietse kan best grote plasjes doen, maar deze luier vangt het moeiteloos op zonder lekkage. Indien nodig is er in de luier nog plaats voor een andere of extra inlegger. Deze luier zullen we lang kunnen gebruiken!

Het is een slanke, dunne en goed absorberende luier.

Lobke

Delphine, mama van Audrey-Margaux (22 maanden)

Audrey-Margaux is ons tweede dochtertje. We verwachten ons derde meisje op rij eind juli. Duurzaamheid van de luier is dan ook belangrijk voor ons.

De Lulu Bamboe is ondertussen flink wat in de was en droogkast gegaan en zonder een krimp te geven. Hij komt ook droog uit de droogkast, wat met andere luiers niet altijd het geval is. Goed zo!

Ik vind het leuk dat het geen schreeuwerig design is, maar wel effen wit met een leuk oranje kleur accent aan de randen. Zo zie ik goed of de luier proper uit de was komt en het is ook het meest neutraal onder doorschijnende kledij of kleedjes. Les goûts et les couleurs ne se discutent pas?

De bamboe stof is fantastisch voor gevoelige billetjes. Audrey-Margaux heeft er wat last van, maar geen problemen met de bamboe. Opnieuw een goed zo!

Ik vond het heel leuk om eens een ander type wasbare luier te testen. Thuis hebben we de bumGenius met velcro waar de inlegger tussen 2 lagen schuift (bumGenius Poket)  en een type waar de inlegger in het broekje schuift(bumGenius Flip).

De drukknoppen vind ik sowieso beter dan de velcro. De velcro blijft in de was overal aan haperen en is na een tijdje zelf eigenlijk niet meer netjes.

Voor Lulu bamboe heb je een overbroekje nodig, anders heb je lekken. Dat vind ik een minpuntje (bij de Bumgenius is de buitenstof al overbroek-stof).

Tenslotte vond ik de inlegger van de Lulu ook minder praktisch omdat hij niet in de luier kan (in tegenstelling tot een pocketluier), maar er bovenop ligt. Ik vind het handiger als de inlegger in de luier schuift. Dan blijft hij beter op zijn plaats.

Delphine

Dianne, mama van Marien (8 maanden)

Ik mocht de Lulu Nature uitproberen .

Mijn eerste indruk is dat de luier zacht en soepel is. Je doet de luier makkelijk om, even gemakkelijk als een wegwerp. Hij sluit mooi aan aan benen en billen.  Hij oogt ook mooi omdat hij fijn zit.

Ik heb een luierbroekje van blumchen welke goed erbij past.

De droogtijd is prima, vrij snel.

Voor mijn 7 maanden oude dochter is het een super luier. De luier past goed om de billen en sluit mooi aan, slanke luier .

En hoe fijn, hij doet wat hij moet doen.

Voor mij, ik ben al even wasbaar gewend, is het één van de fijnere luiers. Ik koos eerst niet voor 2-delige luiers, maar nu ik 2-delige luiers heb, wil ik niets anders meer. Lulu Bamboe is één van mijn favorieten .
Ik ben weel benieuwd hoe hij past over een jaar.

Een aanrader , fijne zachte luier.

Dianne