We hebben een nieuwe bamboe inlegger van Milovia in ons gamma: de bamboe inlegger Miloboo.

Els en Joyce hebben de inlegger getest bij hun kindjes. Hieronder lees je hun oversneden ervaring.

 

Els en haar zoontje Jan, 19 maanden oud

Eerst en vooral: ik ben een Milovia liefhebber.

Wij gebruiken de overbroekjes van Milovia. Het voordeel hiervan is dat je op 1 dag enkel 2 overbroekjes moet vuilmaken omdat je ze telkens wisselt bij het verschonen en zo de andere laat “luchten”.

Dit in vergelijking met de pockets waarbij je iedere keer een schone luier moet nemen. (even tussendoor: in een pocket luier stek je de inleggers onder een fleece laagje aan de binnenzijde van een overbroekje, zodat deze fleece laag van het overbroekje vuil wordt en je de hele luier telkens moet wassen).

De printjes zijn superleuk, het is een slanke luier die goed absorbeert en ik heb er nog nooit lekkages mee gehad. Wij gebruiken ze enkel overdag.

Super-enthousiast was ik toen ik een nieuwe inlegger mocht testen voor in de miloviaoverbroekjes voor ons zoontje Jan van 19 maanden. Namelijk de Miloboo inlegger.

Mijn eerste indruk was dat het een hele zachte inlegger is. Het doet me wat denken aan een grote cheekywipe (billendoekje), die je in 3 vouwt en zo in het overbroekje legt.

Ik heb de inlegger eerst een dag laten weken in water voor de absorptie en daarna 1x gewassen .

Qua droogtijd aan de draad, duurt het langer voor ze droog zijn dan bij de  coolmax- en microvezel inleggers. Ik moet toegeven dat ik hem na een tijdje mee in de droger heb gestopt. Al wordt dit wel afgeraden bij bamboe. Maar de inlegger heeft mooi zijn vorm behouden.

Ik heb de inlegger niet in combinatie met een andere inlegger gebruikt.

Hij is net een tikje slanker dan de microvezel- en coolmax inlegger.

De Miloboo heeft een goed absorptievermogen, maar voelt wel sneller nat aan in vergelijking met de microvezel- en coolmax inlegger. Dit is te wijten aan de samenstelling van de inleggers. De microvezel- en coolmax inleggers zijn beide 100% polyester en de Miloboo  bestaat voor 70% uit bamboe en 30% katoen.

Qua prijs komt hij overeen met de Large microvezel inlegger. De Miloboo is enkel te verkrijgen in maat M.

Persoonlijk gaat mijn voorkeur naar de microvezel- of coolmax inlegger. Dit omdat ze een kortere droogtijd hebben aan de draad en ook langer droog voelen aan de billen. Ook de prijs van de Miloboo is in vergelijking met de andere Medium inleggers duurder.
Maar kies je graag voor een natuurlijk product., dan is deze zachte inlegger zeker een aanrader.
En als je kindje uit de luiers is kan je hem nog een tweede leven geven als snoetenpoetser of vaatdoek ?.

Els

Joyce en haar dochter, 19 maanden

Op het eerste gezicht kwam de inlegger goed over lekker zacht en best groot voor een M.

Na het wassen was hij niet meer zo zacht, omdat de inlegger niet in de droger mag. Hij is wel snel droog, duurde ongeveer een dag. Bij deze warmte is de inlegger nog sneller droog. Het materiaal is prima en makkelijk te vouwen. De inlegger is ook niet heel dik (gevouwen). Ik denk ongeveer dezelfde dikte als de microvezel inlegger. Ik had dus ook geen dikkere luier dan met de inleggers die ik gebruik.

Ik gebruik in de pocket luier de inlegger samen met een L microvezel inlegger van Milovia. Ik kan normaal gesproken maximaal 2 uur met een pocket luier van Milovia met een M en L microvezel inlegger doen. Ik hoopte dat ik nu langer er mee kon doen, maar dit was niet het geval. Nog steeds maximaal 2 uurtjes kan ik met de inlegger doen. Ik moet dan wel zeggen dat ik de inlegger niet van te voren 3 keer of vaker heb gewassen. Ik heb hem in totaal denk ik 6 keer gebruikt i.v.m. het wassen. Dus misschien als de inlegger vaker gewassen is dat hij dan nog meer kan opnemen.
Ik heb 1 keer een lekkage er mee gehad, maar toen had ik de luier ook langer dan 2 uur om.

Ik was in het begin heel tevreden over de Milovia pocket, maar ik heb nu vaak last van lekkages. Ik ben begonnen toen mijn dochtertje ongeveer 15,5 maand was en ze is inmiddels 20 maanden.
Ik vind de pocket in het gebruik wel heel erg fijn. Ze zien er leuk uit en zijn makkelijk om te doen. Mijn dochtertje is een groot plasser en houdt ook vaak haar urine op en dit kunnen de Milovia pockets niet aan. Dus ik zou ze jammer genoeg niet aan raden bij kindjes die veel en grote plasjes hebben.

Heel erg bedankt dat ik de inlegger mocht testen en ook mag houden.

Joyce

Nog even dit (van ons)

Allereerst bedankt Els en Joyce dat jullie de Miloboo hebben willen testen en voor jullie review.

De Milovia Miloboo is een soepel en dun inleggertje uit bamboe en oogt ook niet zo groot. Het neemt dan ook weinig plek in.

Ik ben blij te horen dat ze evengoed absorbeert als een medium inlegger van Milovia. Deze staat gekend om zijn hoge absorptie, dus dat zit wel goed :-). We zien deze Miloboo dus als een uit natuurlijke materialen bestaand alternatief voor de medium inlegger. En je kan met deze inlegger al héél snel starten met luiers, omdat deze zo slank is. Of je kan hem ook gebruiken samen met een microvezel inlegger voor extra absorptie. Groeit je kindje hier uit, dan raden we toch aan een L inlegger aan te kopen.

Pocket luiers zijn inderdaad niet de ideale luier voor kinderen die veel plassen. Voor extra absorptie zouden wij nog de Little Lamb bamboe inlegger voor vouw- en pocketluiers aanraden. Deze bestaat uit meerdere lagen bamboe en heeft een erg hoge absorptie. In de wasbare wereld is er steeds wel een oplossing ;-).

Veel plezier nog met de Miloboo inlegger!

Catty