Mother ease Duo de review - Matthias 6 - De Luierhoek, wasbare luiers

Mother ease Duo, zouden we durven zeggen dat dit het beste van Mother ease bundelt?

Mother ease Duo is een snap-in-one luier:de inlegger uit biokatoen of microvezel klik je vast in een overbroekje. Zo maak je het kant-en-klaar voor gebruik èn heb je toch de voordelen van een vouwluier: hergebruik van overbroekje, inleggers kunnen in de droogkast,…

Net als Mother ease Air Flow en Mother ease Rikki, blinkt het overbroekje van de Mother ease Duo uit in slankheid, soepelheid èn lekvrijheid! Het overbroekje van Mother ease Duo groeit met je kindje mee. De mooie prints maken Mother ease helemaal af.  

De inleggers zijn afgewerkt met een elastiek rondom rond, zodat de luier super aansluit en de kans op lekken erg klein is.

Voor de inleggers heb je de keuze tussen de inlegger uit biokatoen of de inlegger ‘stay dry’. We lieten ze allebei testen.

Is deze luier zo ideaal als hij eruit ziet? Dat moesten we testen! Drie mama’s gingen met hun zoon aan de slag. De review lees je hieronder!

Lise, mama van Seppe (3 maand)

Wat een fijn nieuws te horen dat we de Mother ease Duo mochten testen!
Toen de luier met stay dry inlegger aankwam, waren we meteen fan van de leuke, hippe print op het overbroekje. De luier voelde ook heel soepel en licht aan. Het viel ons meteen op hoe slank de luier ook is dankzij het SIO-systeem, dit is zeker een groot verschil met het tweedelig systeem dat we anders gebruiken.

De grote hoeveelheid drukknopen schrok ons wat af, net als dat de vraag rees of de luier wel goed zou absorberen, aangezien hij zo licht aanvoelt.
We waren alvast heel nieuwsgierig om met de luier aan de slag te gaan!

Mother ease Duo getest, Seppe 1 - De Luierhoek, wasbare luiers
Mother ease Duo getest, Seppe 2 - De Luierhoek, wasbare luiers
Mother ease Duo getest, Seppe 4 - De Luierhoek, wasbare luiers

Na de eerste aanbevolen wasbeurten, kon je onmiddellijk zien dat de luier een hele snelle droogtijd heeft. Ik gebruikte voor deze luier nooit de droogkast, aangezien dit ook niet nodig was. Na een uurtje was de luier alweer droog en opnieuw klaar voor gebruik! Super, die korte droogtijd!

Ook handig dat je de inlegger niet moet losklikken van het overbroekje in de wasmachine en om te drogen. Dit bespaart al wat “geknoei” met drukknopen. Als je voltijds met deze soort luiers werkt, dan zal je de inleggers natuurlijk wel moeten losklikken, maar dan zal je ook de drukknopen wel goed gewoon worden en is dat ook geen probleem meer ;).

Dan was natuurlijk het moment aangekomen om de luier een eerste keer aan te doen! Dit ging eigenlijk verbazend vlot. Een eerste keer is een gokje welke drukknopen je moet gebruiken zodat de luier goed rond je kindje past, maar ook dit ging als vanzelf. Ik moet eerlijk toegeven dat ik het niet zo makkelijk vind als velcro, maar je hebt het ongetwijfeld ook wel snel in de vingers!

Aangezien dit een meegroeiluier is, kan je ook door middel van andere drukknopen de luier groter of kleiner maken. Dit is een heel handig systeem om steeds de perfecte pasvorm te kunnen voorzien voor je kindje. De luier sluit dan ook perfect aan rond Seppe zijn buikje en billetjes.

Na de luier enkele keren te gebruiken, merken we al snel dat we ons ook geen zorgen moeten maken over de absorptie. We hebben zo goed als nooit lekken gehad met de luier, fantastisch dus! We gebruikten de luier zowel ‘s nachts als overdag. We hadden wel een eenmalig accidentje met de stoelgang die net niet binnen de randjes van het overbroekje bleef. Maar hier moet ik er zeker bij vertellen dat mijn zoontje nog borstvoedingsstoelgang heeft en hij de hele dag nog geen stoelgang gemaakt had (jullie kunnen zich er wel iets bij voorstellen ;)). In 95% van de gevallen dus zeker lekvrij! Een accidentje kan altijd gebeuren, niet?

Tot mijn verbazing merkte ik ook dat mijn zoontje beweeglijker is in deze luier dan in het tweedelig systeem dat we anders gebruiken. Onze normale luiers vormen wel echt een dik pakketje rond zijn billetjes. Ik zag dat, toen hij de Mother ease Duo aan had, hij zijn beentjes begon heen en weer te zwieren (eerste pogingen tot draaien op zijn buikje?), terwijl hij dat erna niet meer deed als hij onze gebruikelijke luiers aan had. Ik denk dat het voor hem toch wel net iets makkelijker zit en hem een vrijer gevoel geeft, zo’n slanke luier! Dit had ik zeker niet verwacht en is naar mijn mening toch ook een groot voordeel.

Ik kan concluderen dat ik zeker heel positief ben over de Mother ease Duo! Het is een slanke luier die heel mooi oogt, zacht aanvoelt, goed absorbeert en met een heel erg korte droogtijd! Een nadeel zouden de drukknopen kunnen zijn, maar zoals eerder aangegeven, ben ik ervan overtuigd dat dit zeker ook wel went eens je het in de vingers krijgt. Mijn zoontje doet de luier heel graag aan en zoals jullie weten: een blij kindje = blije ouders!

Charlotte, mama van Matthias, 8 maand

Ik mocht voor de Luierhoek de Mother ease Duo uittesten. In het verleden heb ik al een paar Mother ease Duo overbroekjes uitgeprobeerd waar ik erg tevreden over was. Het zijn goede, lekvrije broekjes met leuke kleurrijke printen. Al mijn luiers zijn tweedelige luiers (overbroekje + inlegger) omdat deze niet snel lekken maar wel snel drogen. Lekker makkelijk als je net zoals mij, bij de voorlaatste overbroek, beseft dat je dringend een wasmachine moet insteken.

Ik was dus erg benieuwd naar de Mother ease Duo luier. Het is een combinatie van een tweedelig en all-in-one systeem. Je kan ze snel vast- en losklikken dus in theorie heeft de Mother ease Duo de voordelen van beide systemen in één luier!

Ik kreeg de luier een paar weken geleden toegestuurd en het eerste wat me opviel was de vrolijke print. Typisch Mother ease, zo’n mooie luier.

De pasvorm is meer ingesneden dan ik gewoon ben en de drukknopen om de luier mee te sluiten, staan in een gebogen lijn in plaats een rechte lijn. Je kan de luier kleiner maken met behulp van de drukknopen aan de buitenkant.
Binnenin heb je dan een zachte katoenen inlegger die je vlot kan vastklikken en losmaken met behulp van drukknopen. Iets waar ik mijn vraagtekens bij had, is hoe smal deze luier is.
Het overbroekje zelf bestaat uit de PUL en is afgewerkt met een dikkere zachtere rand. Een heel dunne overbroek dus, de inlegger zelf is een normale dikte. In totaal dus een 0,8 tot 1 cm dikke luier. Mijn kleine man is een stevige drinker en daar hoort ook een stevige plas bij. Ik heb dus nood aan een luier met een goede absorptiegraad.

De luier kwam al voorgewassen toe, ik heb de instructies opgevolgd en hem nog twee keer gewassen. De luier droogt even snel als mijn tweedelig systeem en slaagt dus glansrijk voor de eerste test. De inlegger zelf komt er zacht uit, hij is ook droogkastbestendig maar droogt zo snel aan de wasdraad dat de droogkast overbodig is.

Dan was het tijd om de luier uitgebreid te testen. De luier heeft een goede elastiek, wat van pas komt bij een beweeglijke baby met mollige beentjes van acht maanden oud. De Mother ease Duo past mooi rond zijn babybillen en is erg slank. Het is de slankste luier die ik tot nu toe gebruikt heb. Ik kan nog een fleecedoekje erin leggen voor droge billen en een inlegvel om de stoelgang op te vangen. De luier boosten met andere inleggers gaat niet, daarvoor is de luier te smal.

Doorheen de weken hebben ook de grootouders en onthaalmoeder de luier getest. De grootouders zijn ondertussen gewend aan het tweedelig systeem en vonden beide luiers even handig. De onthaalmoeder vindt de Mother ease Duo fijner om mee te werken omdat het net zoals een all-in-one één geheel vormt en zeer eenvoudig is om aan te doen. Je zou net zoals bij het tweedelige systeem het overbroekje kunnen hergebruiken wanneer je kleine enkel heeft geplast, mocht je extra inleggers met drukknopen kunnen kopen.

Mother ease Duo de review - Matthias 1 - De Luierhoek, wasbare luiers
Mother ease Duo de review - Matthias 3 - De Luierhoek, wasbare luiers
Mother ease Duo de review - Matthias 2 - De Luierhoek, wasbare luiers

De grote vraag was voor mij het absorptievermogen. Kan zo’n slanke luier wel genoeg absorberen? Meestal wissel ik een overbroekje met één inlegger om de drie uur. Voor de nacht gebruik ik dan een nachtluier waar mijn jongen een hele nacht lekker in kan slapen.

Ik kon de Mother ease Duo vlot drie uur lang niet verwisselen, ook na een dutje van vier uur heb ik geen problemen met lekken. De elastiek op de rug en billen werkt erg goed en zorgt ervoor dat ook alle stoelgang binnen de overbroek blijft zitten. Alleen maar propere rompers! Het enige lek dat ik heb gehad, was toen ik mijn luiertas was vergeten en de luier het 6 uur moest houden.

Over het algemeen ben ik dus tevreden over de Mother ease Duo. Een mooie slanke luier met een goede absorptiegraad. Mocht ik opnieuw vanaf nul mijn luiers kopen, dan zou ik kiezen voor een mix van deze combinatieluier en het tweedelige systeem.

Enide & Gert-Jan, ouders van Eleazar, 20 maand

We waren heel enthousiast toen we te horen kregen dat we voor jullie de Mother ease Duo mochten uittesten. Eleazar is bijna 20 maanden oud en we gebruiken al heel die periode met plezier wasbare luiers. Ons hoofdsysteem bestaat uit hydrofielen met eventueel een inlegger en overbroekjes van Flip en Mother ease (zowel Rikki als Airflow). ’s Nachts gebruiken we sinds hij 6 maand oud is Lulu Nature Dodo (hennep). In combinatie met BZC (babyzindelijkheidscommunicatie, edit de Luierhoek) duurt het soms wel lang om op tijd een overbroekje en een hydrofiel uit te krijgen, daarom waren extra blij dat we dit SIO-systeem met stay dry inlegger mochten uitproberen.

Onze eerste indruk was dat het een hele slanke en soepele luier is. Ik stelde me wat vragen bij het absorptievermogen van zo’n extreem slank luiertje, maar dat bleek onterecht. We hebben geen enkele keer een lek gehad.
Eleazar geeft het normaal supergoed aan als hij een grote boodschap moet doen. Als het echter eens misgaat, hebben we bij onze hydrofielen af en toe een lek, alsof de hydrofiel dan plots minder goed absorbeert. Bij deze luier hadden we dat probleem echter helemaal niet. Het was alsof Eleazar wist dat hij alle aspecten van de luier goed moest uitproberen, maar alles bleef netjes binnenboord, zelfs toen hij een dagje ziek was.

Het was even wennen om de luier mooi aan te kunnen doen. Als overbroekje op zich zat de luier heel mooi, maar met de inlegger erbij was het even zoeken. Naar ons gevoel moesten we de luier heel strak dichtdoen om hem overal mooi te laten aansluiten. We vonden het fijner om hem iets losser te laten, ook al zat het overbroekje dan nogal losjes aan zijn ruggetje. Zelfs op die lossere stand hebben we echter geen enkel lek gehad.
De pasvorm was wel heel mooi, ook al was het wat zoeken tijdens het aandoen. Het is een mooi, soepel en slank luiertje waar Eleazar graag in speelde. We hadden ook nog lekker veel speling met de drukknoopjes dus de luier gaat zeker nog een hele tijd mee. In combinatie met BZC is het een hele fijne luier om te gebruiken. In plaats van twee keer een broekje te moeten uitdoen (wat met een hydrofiel met een snappi soms een uitdaging is bij een rechtstaande wiebelende peuter), kan je deze luier in 1 keer uitdoen. Daardoor gaat het heel vlot om je kindje op het potje te zetten als hij iets aangeeft.

Mother ease duo getest, Eléazar 3 - De Luierhoek, natuurlijke verzorging
Mother ease duo getest, Eléazar 4 - De Luierhoek, natuurlijke verzorging

Ook de droogtijd na het wassen viel ontzettend goed mee. De inlegger komt bijna droog uit de was en is op een warme dag na een paar uurtjes al helemaal droog. Over het algemeen vinden we het een fijn luiertje, maar het is niet ons favoriete systeem. Al denken we dat dit eerder te wijten is aan het feit dat de pasvorm net niet ideaal is voor ons zoontje dan aan de luier zelf.

We zijn ervan overtuigd dat dit voor veel kindjes wel een heel fijn systeem kan zijn gedurende heel de luierperiode. Daardoor gaat het heel vlot om je kindje op het potje te zetten als hij iets aangeeft.

Conclusie

De Mother ease Duo wordt door de mama’s goed tot zeer goed onthaalt. Zo blijkt deze snap-in-one luier slank, soepel, goed absorberend, groot gebruiksgemak. Over voorkeur van pasvorm valt dan niet te discussiëren.

Mother ease Duo getest, Seppe 3 - De Luierhoek, wasbare luiers
Mother ease Duo de review - Matthias 1 - De Luierhoek, wasbare luiers
Mother ease duo getest, Eléazar 5 - De Luierhoek, natuurlijke verzorging