De Wizard UNO werd aan de test onderworpen: 3 mama’s vertellen

We konden het niet laten: we vinden Wizard UNO’s geweldig, dus die moesten wel getest worden door een testpubliek van 4 kinderen!

Dat Mother Ease uitblinkt in de wereld van wasbare luiers, wisten we al langer.
Vorig jaar kwam de Mother Ease Wizard UNO in ons gamma: een all-in-one luier met de onberispelijk goede broekjes en een inlegger uit microvezel. Supergemakkelijk in gebruik en ook nog eens een meegroeiluier.

Of ze zo goed waren als we dachten, vroegen we aan drie mama’s. Hier vind je hun verhaal.

Evelien, mama van Jules (2 maand) en Anna (21 maand)

Wij waren heel blij toen wij hoorden dat wij uitverkoren waren om de Mother-Ease Wizard UNO te testen. Wij, dat zijn dan voornamelijk ons zoontje Jules (2 maanden, ca. 6 kg) en onze dochter Anna (21 maanden, ca. 13 kg).
Wij gebruiken normaal overdag inleggers en overbroekjes van Milovia en ’s nachts een nachtluier van Anavy met overbroekje.

Toen ik de testluier ontving was ik aangenaam verrast over de mooie vossenprint en het zachte materiaal van de buitenkant van de luier.
Ik was meteen ook geïntrigeerd door de “inlegger”, deze heeft namelijk een heel andere textuur dan de luiers die ik al vastgehad heb en is ook heel dun. Ik was dus zeer benieuwd of de luier wel voldoende zou kunnen absorberen.

Ik startte de test bij Jules.
Dankzij de vele knopjes op de luier kan je de maat van de luier goed aanpassen aan je kindje. Voor mensen die dit niet gewoon zijn is dit waarschijnlijk wel wat zoeken, maar dat went wel snel.
Het gebruik van de luier is voor de rest zeer eenvoudig aangezien het een all-in-one systeem is. Daardoor is de drempel voor het gebruik waarschijnlijk wat minder hoog voor groot-/onthaalouders. Door de corona-maatregelen, heb ik hun mening jammer genoeg niet kunnen vragen.

De luier is relatief snel droog (ca. 1 dag).

Ik gebruikte de luier tot nu toe een drietal keer bij Jules. Het absorptievermogen van de luier volstond ruimschoots voor een periode van 4-5 uur. Dankzij de dubbele elastiek aan de beentjes (broekje + inlegger), waren er, ook bij een volledig verzadigde luiers, geen lekken (op een minuscuul lekje na een wandeling in de draagdoek na).

De luier kan dus duidelijk grotere uitdagingen aan.
Tijd om te testen bij Anna dus.

De pasvorm bij Anna, vind ik, door de combinatie van de elastiek bovenaan de luier en haar buikje, veel minder mooi, maar het sluit wel overal goed aan.

Ik was aangenaam verrast over het absorptievermogen, dat volstond voor een periode van meer dan 3 uur. De luier was toen wel zeer verzadigd.
Ik zou in het vervolg dus voor de zekerheid een extra inlegger toevoegen, maar dat doe ik nu bij de Milovia-luiers ook, dus dat vind ik geen probleem. Zelfs met extra inlegger blijft het een zeer slanke luier.

Samengevat is de Mother-Ease Wizard UNO een zeer mooie, gebruiksvriendelijke en slanke luier.

Het enige grootste nadeel dat ik zie is de kostprijs. Als je van dit model een 20-tal luiers wil voorzien, wordt het toch echt wel prijzig.

Evelien

Natalie en Pierre, mama en papa van Manu (6 maanden)

Toen we de doos openden riepen we beiden “wauw!”, voor de luier met mooie print die in het pakje zat.

Toen we de luier vastnamen hoorde ik mijn partner verbaasd zeggen “gaat dit pipi en kaka absorberen??”. De lichte stof binnenin steekt af tegen de dikkere bamboe inleggers van Little Lamb die we gewoon zijn. Eerst zien dan geloven, besloten we.

 

De eerste keer aandoen was het even zoeken met de vele kleine drukknopen. Om alles te sluiten heb je zes knoppen; toch een beetje omslachtig. Overdag gaat dat wel maar ’s nachts in het halfdonker en slaapoogjes is het soms vloeken.

Eens de luier aan, was het glunderen alom. Zo’n slank luiertje!
Gezien we normaal vouwluiers gebruiken oogt zo’n all-in-one zeer klein voor ons. Precies een wegwerpluier.

Ook Manutje genoot van de strakke pasvorm en de bewegingsvrijheid bij het rollen op zijn matje.

Dan wachten op de vuurdoop: al pipi gedaan? Moeilijk te zeggen…! Door de toplaag van polyester wordt het vocht doorgegeven en krijg je een droog gevoel. Je kan hem dus wel even aanlaten.
Vooral handig als je een uitstapje maakt, vinden wij.
Langs de andere kant vinden wij het net een voordeel van de meeste wasbare luiers dat je kindje leert dat pipi doen resulteert in een natte broek, dus het hangt ervan af hoe je het bekijkt.

Eén keer een ongelukje gehad met stoelgang die naar boven kroop toen Manu in zijn stoeltje zat. Ter verdediging van de luier; het was wel een enorme boodschap!

Wassen ging goed en de luier is zéér snel droog, zeker met een streepje zon. Een groot verschil toch met onze bamboe luiers.

Gezien we opgesloten zitten in corona-tijd zijn oma en opa helaas niet kunnen komen testen. Maar de Mother-Ease Wizard UNO gaat gegarandeerd bovenop de stapel voor alle babysitters!

De gelijkenis met een wegwerpluier en de goede absorptie zijn pluspunten voor mensen die wasbare luiers niet gewoon zijn. Ook als we zelf op uitstap gaan gaat hij zeker mee in de luiertas. Waarschijnlijk kopen we er zelfs nog enkele bij 🙂

Algemeen dus zeer tevreden van deze mooie luier met leuke print, slanke pasvorm, goede absorptie en snelle droogtijd. Heel handig voor babysitters en uitstapjes.

Als enige nadeel het puzzelen met knopjes ’s nachts.

Kortom: een aanrader!

Natalie en Pierre

 

Joyce, mama van Fons (11 maand)

Wij zijn super tevreden over de Mother-Ease Air Flow overbroekjes die we gebruiken met de Lulu Nature Bamboe. Wij kozen voor een tweedelig systeem, omdat we wat schrik hadden dat de overbroekjes te snel zouden slijten door het telkens mee te wassen bij het eendelige systeem.

In de opvang vinden ze het tweedelig systeem te lang duren om te verschonen, dus we waren al wat aan het uitkijken of we zouden overschakelen naar een eendelig systeem. Spijtig genoeg hebben we door de Corona-maatregelen deze luier niet kunnen laten testen door de opvang.

Ons pakketje kwam toe en bij het openen van de doos zagen we een gekend printje. Met het systeem hebben we geen ervaring.
Op het eerste zicht leek de luier super dun. Dit zal voor Fons een verschil zijn bij het rondkruipen.

De luier is zeer makkelijk aanpasbaar aan de grootte van je kindje door de verkleinknopjes vooraan.

Hij is heel makkelijk aan te doen, omdat hij uit één stuk bestaat. Vergelijkbaar met het verversen van een wegwerpluier. Wij zijn dit niet gewoon, zowel mijn man als ik waren tevreden over de snelheid waarmee we verluierden.

Wij gebruikten hem met een inlegger van onze Lulu Nature Bamboe luiers voor meer absorptie. De luier is slanker dan ons tweedelig systeem en sluit heel mooi aan rond de billetjes en de buik. Geen striemen achteraf, geen lekken. Ik had een keer een lekje aan de rug tijdens het middagdutje, omdat ik de inlegger vergeten was.

Dit systeem is op een halve dag droog. Tussendoor heb ik hem wel eens binnenstebuiten gedraaid. Mijn Lulu Nature luiers doen er soms wel een dag over om droog te zijn.

Voordelen:

  • Slank
  • Snel droog
  • Makkelijk aanpasbaar aan de grootte van je kindje

Nadelen:

  • Geen inlegger vergeten

Joyce