Naïf Bamboo Baby Wipes

We lieten de Baby Wipes van Naïf testen.

Naïf ontwikkelde de Bamboo Wipes op basis van natuurlijke bestanddelen. Daarenboven zijn de 100% biologisch afbreekbaar.

Reden genoeg voor een testoproep, dachten we.

Myrte, mama van Leonas

Ons zoontje is nu iets meer dan drie maanden.

Op voorhand hadden we al beslist dat we wasbare luiers een kans zouden geven. Met succes, want na een weekje zijn we gestart en sindsdien niet meer gestopt.
Een logisch gevolg hiervan was dat we al snel ook kozen voor wasbare billendoekjes. De wasmachine draait toch en onze zoon had na enkele dagen klassieke natte doekjes een stevig rood poepje.

Wasbare billendoekjes op verplaatsing was voor ons dan weer iets te veel gedoe (logica, hoeveel formaten van wetbags kan een mens meesleuren?) Dus, we gebruiken de klassieke natte wegwerpdoekjes op verplaatsing. Een juist merk hebben we nog niet gevonden. Ofwel krijg je een stevige kaka poep niet goed schoon tenzij je een half pakje gebruikt of vind ik de geur dan weer weerzinwekkend. We wilden dus maar al te graag de baby wipes van Naïf uitproberen.

Een weekend met verschillende uitstapjes en sociale verplichtingen op verplaatsing (een etentje en twee verjaardagsfeestjes) was de ideale moment.

Dikke pro’s vind ik het feit dat ze biologisch afbreekbaar zijn en dat de geur heerlijk fris is zonder artificieel te zijn. De billetjes van Leonas verdroegen de wipes goed.

Iets minder handig vind ik dat de sluiting geen klepje heeft in een harder materiaal. Ja, ik weet het, dat zou in realiteit op meer plastic uitkomen, maar aangezien wij niet zo vaak natte doekjes gebruiken, drogen ze bij ons vaak uit, of wordt het plakkertje een vieze verzamelplaats van zand, haar en andere …. (Zelf in te vullen).

Voor het overige, gebruiken we de baby wipes van Naïf zeer graag!

Myrte, mama van Leonas

Sarah, mama van Amélie

Voor onze dochter, Amélie, van één jaar oud gebruiken wij voor het schoonmaken van de billen zowat altijd Cheeky Wipes en een goede scheut liniment.
Van deze methode zijn wij heel overtuigd, maar wanneer we op pad gaan nemen de Cheeky Wipes en de linement best wat ruimte in. Daarom leek het ons handig om voor uitstapjes vochtige doekjes mee te nemen.
De eerst indruk van de Naïef baby wipes was zeer positief. De doekjes zitten in een handige, hersluitbare verpakking. Ze ruiken zeer fris, niet chemisch en doen uitstekend hun werk.
In het begin gebruikten we ze vooral voor de luierwissel op verplaatsing, wanneer onze kleine meid een grote boodschap had gedaan. Met deze baby wipes kregen we elk vlekje weg en had ons meisje telkens een propere poep. Aangezien Amélie last heeft van een atopische huid is het voor ons heel belangrijk om goede producten te gebruiken zodat ze er niet op reageert. Bij deze Naïef baby wipes hadden we nooit meer last van luieruitslag.
Wat je natuurlijk met vochtige doekjes niet hebt, en dat voordeel heeft liniment dan weer, is dat ze geen beschermlaagje achterlaten op de billetjes. Maar om schoon te maken, zijn ze zeker perfect.
Na een tijdje werden ze hier thuis ook door mijn man en schoonmoeder gebruikt voor allerhande poetswerk: handjes en mond wassen na een maaltijd, snotneusje wegvegen, handjes schoonmaken na het spelen, …
Beiden waren heel gelukkig met dit alternatief.
Mijn man merkte wel op dat het formaat soms een beetje klein is, zeker als je formaat Cheeky Wipes gewend bent.
Zo’n pakje is echter wel heel handig om mee te nemen, omdat ze weinig ruimte innemen. Zo passen ze altijd in een rugzak, handtas of …
Al bij al zijn wij zeer tevreden van de Naïef baby wipes en zal je zo’n pakje zeker wel vaker in mijn handtas vinden.

 

Sarah, mama van Amélie

Katrien, mama van Lars, Hasse en Mats

Even onze geschiedenis schetsen, voor we aan de test-fase beginnen.

Wij zijn een gezin met 3 jonge kinderen en hebben in december 2017 pas beslist om wasbaar te gaan luieren.

Onze kinderen hebben een heel gevoelig huidje, waardoor natte doekjes gebruiken bij ons al snel geschrapt werd. Maar ook de wegwerpluiers gaven enorme reacties, waardoor onze jongste nu het geluk heeft om thuis wasbare luiers te kunnen dragen, met een veel gezonder vel tot gevolg.

Toen ik het berichtje las om de vochtige bamboe doekjes van Naïf te gaan testen, was ik wel enthousiast. Thuis gaan we aan de slag met droge kleenex doekjes en body lotion tijdens de luierwissels. Dit is goed haalbaar aan de verzorgingstafel, maar niet erg praktisch voor onderweg. De Naïf doekjes gingen dus onze verzorgingstas in.

De eerste uitstap was best spannend: hoe gaat het gevoelig vel van onze jongste reageren op deze doekjes… Het resultaat was beter dan verwacht: er kwam namelijk geen reactie op de doekjes. En omdat ze helemaal uit natuurlijke materialen bestaan, gebruikte ik ze ook als snoetenpoetsers en vuile handen doekjes. Waar ik vroeger wel angstig was om vochtige doekjes te geven aan de kindjes – want vroeg of laat belanden ze in de mond – had ik er dit keer meer vertrouwen in.

De doekjes hebben ook een aangename textuur en scheuren niet makkelijk, want de stoelgang van onze peuter is al iets uitdagender om te verwijderen dan toen hij nog een baby was.

Ik ben heel blij dat we deze doekjes konden testen en we gaan ze zeker in onze “op stap tas” laten steken. Ook mijn man was enthousiast, want we kunnen het gesleur met de onhandige bus lotion schrappen en opnieuw een compact pakje meenemen voor de luierwissels onderweg.

Katrien

De werkelijkheid heeft ons al ingehaald.

Naïf heeft de productie van de Bamboo Baby Wipes stopgezet.  Ze willen zich concentreren op datgene waar ze goed in zijn, namelijk “verzorging voor de allerkleinsten en de grown-ups”.

We hebben ze gelukkig nog net in voorraad genomen 🙂 !