Naif Grown Ups

Naïf heeft een bijzondere lijn voor kindervezorgingsproducten. Daar zijn véél ouders het over eens.

Daarmee dat we een klein vreugdedansje maakten bij het nieuws dat er een lijn voor volwassenen kwam!

4 vrouwen hebben de proef op de som genomen…

Bedankt, Marloes, LIssy, Leen en Tara!

Lissy

Zoals je kan zien, ben ik al langer fan van Naïf.
Voor mijn zoontje probeer ik zo veel mogelijk ecologische producten te gebruiken.
Vandaar dat ik ook erg blij was dat ik de nieuwe producten van Naïf voor volwassenen mag testen.

De verpakkingen zijn wat je van een product als dit mag verwachten: no nonsens! Het geeft me een beetje een retro gevoel, maar wel herkenbaar.
De geur is subtiel maar wel goed. Niet baby voor wie dit een geruststelling mag zijn

Je hebt maar weinig van het product nodig om een proper en schoon gevoel te krijgen. Wie echter vindt dat er een massa schuim nodig is om proper te zijn, is bij dit product aan het verkeerde adres. Maar dat is net eigen aan dit product. Tijdens het douchen worden huid en haren gevoed terwijl het helemaal niet vettig aanvoelt.
Me happy, velletje happy!

Waarom is Naïf aan te raden?
het is zuinig in gebruik,
het ruikt lekker fris en is toch zacht,
er is geen irritatie achteraf van het product.

Misschien nog een tip voor de bedenkers: een pompsysteem zoals op vb bodylotion gekoppeld aan navullingpacks bezorgd minder afval

Lissy

Tara

Het Nederlandse, eerlijke no-nonsense merk heeft eindelijk de langverwachte volwassen-lijn uitgebracht. Het valt mij op dat ze op hun website een categorie ‘vrouwen’en ‘baby’s & kids’ hebben. Ik mag dit dus geen producten voor volwassenen noemen, want blijkbaar is het volgens NAÏF niet de bedoeling dat de man deze lekkere douchegel, shampoo en conditioner gebruikt. Vreemd, maar vast een marketing-dingetje.

Enfin, het is positief dat het meteen opvalt dat het producten van NAÏF zijn. Hoewel ik groot fan ben van de lieve looks van de kinderproducten, misstaan ook deze sobere, maar mooie en moderne flessen niet in onze badkamer. Met het verschillende kleurgebruik zijn de producten van elkaar te onderscheiden en dat is handig! Op de drie verpakkingen word duidelijk het ‘lijnzaad-extract’ vernoemd wat volgens NAÏF een glanzend en hydraterend effect achterlaat. Ik ben benieuwd!

Zowel de douchegel, de shampoo als de conditioner hebben dezelfde, voor mij nieuwe, geur. Het is een lichte, frisse geur, maar mijn voorkeur gaat uit naar de geur van de kinderlijn. Heel jammer dat ze die geur niet gebruikt hebben voor deze producten. Dat was voor mij toch één van de typische kenmerken aan NAÏF. Ik ben niet zo gek van deze nieuwe geur, maar dat is natuurlijk heel persoonlijk. Het feit dat NAÏF een parfum/geur aan zijn producten toevoegt, vind ik niet storend. Ik heb toch graag dat iets lekker ruikt.

Douchegel; de consistentie is prima. Het is eerder een mengeling van een douchecrème en een –gel dan een échte douchegel. De gel voel zacht aan en schuimt niet extreem veel op de huid. Dat verwacht ik ook niet van een product met eerlijke ingrediënten. De geur verspreidt zich lekker door de douche maar is dus niet meteen in de hele badkamer aanwezig. Fijn! Ik vind niet dat de douchegel een speciaal effect op de huid achter laat. Je kunt je er lekker mee wassen, maar het maakt de huid niet extra zacht en de gel komt ook niet extra verzorgend over. Het is gewoon een fijn en lekker product. Ook de geur blijft na het afdrogen niet op de huid achter. Iets dat ik prima vind.

Shampoo; ik heb zelf lang en dik haar dus ik heb de shampoo en de conditioner eenmalig kunnen uittesten. Ik ben me er wel van bewust dat je het effect van een shampoo misschien pas echt goed kunt beoordelen na veelvuldig gebruik ervan. Ik vind ook de shampoo prettig in gebruik. Voor mij verschilt deze niet van andere shampoos die ik voorheen gebruikte. Ook nu weer de frisse geur en het schone gevoel als ik mijn haar uitspoel.

Conditioner; ook de conditioner heeft dezelfde geur als de douchegel en de shampoo.  Dit product heeft de consistentie die ik van een conditioner verwacht: wat dikker en meer richting een crème. Ik heb deze aangebracht over mijn gehele haar maar niet vanaf de haarwortel. Ik ben bang dat mijn haar dan wat sneller vet wordt vanaf de hoofdhuid. De conditioner is gemakkelijk te gebruiken en na deze een beetje in te laten trekken, spoelt de conditioner gemakkelijk uit het haar. Wanneer ik uit de douche ben gestapt, blijft de geur nog even hangen, maar dat is wel ok. Ook is mijn haarbos gemakkelijk doorkambaar. Dat vind ik een echte must na het gebruik van een conditioner. Mijn haren zijn lekker zacht en glanzend. Ik ben er heel tevreden over.

Hoewel ik het jammer vind dat de bekende “kindergeur” niet bij deze lijn van NAÏF terug te vinden is, zou ik de reeks zeker aanbevelen aan anderen. Simpelweg omdat het prima producten, maar vooral eerlijke producten zijn.  Gezien de prijs en de geur (waar ik voor dagelijks gebruik echt geen fan van ben), zou ik alle drie de producten zelf niet zo snel kopen. Wel zou ik bewust kiezen voor één van de producten of voor bijvoorbeeld een fijne dag- of nachtcrème, cleanser, bodylotion of scrub die De Luierhoek ook in het assortiment heeft. Hoewel NAÏF met deze lijn uitsluitend de vrouw aanspreekt, ben ik er van overtuigd dat het hele gezin zich kan verzorgen met NAÏF. Bij ons zullen deze fijne verzorgingsproducten in ieder geval nog lang in de badkamer terug te vinden zijn!

Tara

Leen

Leen heeft de Naïf Grown Ups voor het haar van haar dochters gebruikt. En hoewel ik zelf fan blijf van de kindergeur, zou mijn kapster haar groot gelijk geven. Zij zegt me steeds (nu ja, ‘steeds’) dat ik voor mijn kinderen geen kinderproducten meer moet gebruiken. 🙂

 

Ik gaf mijn man de opdracht om onze kleine schatten in bad te doen en de nieuwe productjes van Naif te testen.
De look van de flesjes is eenvoudig. Niet echt aantrekkelijk voor kinderen, maar gelukkig trekken de onze zich daar niets van aan.
Het gebruik ging volgens mijn man zeer handig. Hij zeepte ze in, waste hun haren en spoelde op het einde nog eens af met de conditioner.
Ik had al eens stiekem aan de potjes geroken en ze geur was heerlijk. Ook toen ik na het bad mijn neus in hun krullenbol stak, kwam er opnieuw een subtiel lekker geurtje op me af.
Het kammen achteraf was niet zo een succes, maar geloof me die test heeft nog geen enkele conditioner doorstaan.. de weelderige krullen van mijn dochters raken moeilijk getemd.
Maar we zijn tevreden van het product. Het is handig en geurt nog een beetje na. De allergrootste knopen zal je er wel nog zelf met veel liefde en geduld moeten uitkammen.

Marloes

Deze voedende shampoo van Naïf maakt helemaal waar wat ik belangrijk vind:
– mijn haar is proper,
– geen irritatie op mijn hoofdhuid,
– mijn haar glanst,
– en zijn extra troef: hij ruikt echt lekker (ipv geurloos zoals vaak bij natuurlijke shampoo’s), zonder dat de geur overheerst. Een verwenmomentje onder de douche, zalig.

Ik ben fan!

De reinigende douchegel vind ik dan weer te veel naar traditionele zeep ruiken, een geur die ik niet graag ruik. Verder niets op aan te merken, hij droogt ook niet uit.

De conditioner gebruikte ik dus nog niet omdat ik schrik heb dat mijn haar dan sneller vet wordt. Is dat een fabel of echt? Ik weet het niet. Ik heb in ieder geval niet het gevoel dat ik dat nodig heb.

Marloes