Ben je verknocht aan Naïf verzorgingsproducten voor je kind?
Goed nieuws dan: Naïf heeft een eigen lijn voor volwassenen.

Naïf producten zijn over de hele lijn natuurlijk: enkel natuurlijke ingrediënten worden gebruikt. Zo krijg je heerlijk milde en zachte verzorgingsproducten die gezond is voor jezelf.

Isabelle, Kristel en Valérie hebben Naïf shampoo voor ons getest 

Isabelle, 36 jaar

Eerste indruk: heerlijk subtiele geur, mooie sobere verpakking die mooi staat in mijn badkamer en dat is ook al veel hè!

Ik ben tevreden over deze shampoo, hij is aangenaam in gebruik. De shampoo schuimt niet zoveel waardoor er voor mijn lang haar wel een redelijke hoeveelheid nodig is. Echt zuinig in gebruik kan ik hem dus niet noemen maar ik heb dan ook graag een beetje schuim én heel lang haar.

De voedende shampoo gaf mijn haar een gezonde glans, mijn hoofdhuid, die altijd heel gevoelig is, reageerde heel goed, geen jeuk of irritaties!

+ mooie verpakking

+ subtiele geur

+ geen irritaties

+ geen jeuk

– schuimt weinig en daardoor niet zo zuinig in gebruik

Tip: onder de dop zit nog een afsluiting die je van de fles moet trekken, dit doe je best voor je onder de douche staat met natte handen 😬

Vooral voordelen dus, ik ga deze zeker nog gebruiken! 

Kristel, 35 jaar, mama van één kindje

Ik ben Kristel (35j) en sinds een jaar mama. Sinds ik gestopt ben met borstvoeding en kort daarna mijn menstruatie terugkeerde, ben ik precies terug een puber. Mijn haar wordt snel vettig. Dagelijks wassen werd een noodzaak. Ik was dan ook heel benieuwd om een nieuwe shampoo uit te proberen. Zou mijn haar er langer verzorgd uitzien? Zou ik kunnen afstappen van een dagelijkse wasbeurt.

Het eerste wat ik deed, was aan de shampoo ruiken. Ik moest toch even wennen aan de geur. Ik had een meer neutrale geur verwacht. Mijn echtgenoot vindt de geur prima.Tijdens het wassen van mijn haar ruik je de shampoo, maar is hij niet overheersend. Na het uitspoelen en wanneer mijn haar droog is, ruikt mijn haar gewoon fris. Na 3 weken ben ik de geur al goed gewoon. Aangezien ik ook al shampoobars heb gebruikt, hoeft schuim niet voor mij en weet ik dat schuim niets zegt over de reinigende kracht van een product, maar bij een vloeibare shampoo verwacht ik toch schuim. De shampoo schuimt maar je moet wel iets meer van het product gebruiken als je hetzelfde schuimeffect wilde zoals bij andere shampoos. 

Wat ik nu doe, is mijn haar nat maken. Een beetje shampoo nemen, haar wassen, uitspoelen en repeat. De 2e keer schuimt het meer. Ik gebruik zelf eigenlijk evenveel shampoo als bij andere shampoos. 

Bijna meteen na de eerste wasbeurt, merkte ik dat mijn haar minder snel vet wordt. Nochtans is dit geen shampoo specifiek voor vet haar (waar de vorige shampoo die ik gebruikte dit wel was). Mijn haar voelt zacht en gezond aan. De shampoo voegt geen volume toe maar verzwaart zeker ook niet. Mijn vette haren hebben duidelijke een hormonale oorzaak maar de shampoo van Naïf met toch duidelijk minder schadelijke chemische ingrediënten heeft een enigszins positief effect op mijn haar.

Na het wassen zijn mijn lange haren even gemakkelijk of moeilijk doorkambaar in vergelijking met de meeste andere shampoos. Het gebruik van een conditioner blijft aangeraden. Tijdens deze testperiode heb ik wel bewust geen conditioner gebruikt om het effect van de shampoo beter te kunnen inschatten.

Door zijn sobere verpakking oogt die mooi in onze douche vind ik. De vorm van de knijpfles zorgt ervoor dat ook het laatste restje shampoo eruit zal komen maar tegelijk loopt de shampoo er ook meteen uit van zodra je de fles opent. Het is een vrij lopende shampoo. En doordat flessen op onze douchevloer moeten staan, zit er ook altijd water in het dekseltje.

Voordelen: Mijn haar voelt fris en zacht aan. Geen schadelijke ingrediënten zoals parabenen of chemische schuimmiddelen.

Nadelen: Voor deze prijs ben ik eerder geneigd om terug een shampoobar aan te schaffen want die heeft geen verpakking en gaat langer mee. Ik moest even aan de geur wennen.

Valérie, 30 jaar

Ik was al grote fan van de producten van Naïf voor baby’s en kinderen. Hierdoor was ik heel benieuwd of ook de shampoo voor volwassenen mij kon bekoren. Tijd om te testen dus en het antwoord is zeker ‘jaaaaaaaa’! 

Laten we beginnen met de verpakking. Deze ziet er leuk en strak uit. Hij staat hierdoor heel mooi in je douche, wat een pluspunt is. De tube is gemakkelijk in gebruik. Bovendien is de verpakking gemaakt van bioplastic en is de shampoo vegan, dus beter voor het milieu. Een duidelijke win win dus!

Niet alleen de verpakking, maar ook de inhoud is top! De shampoo heeft een frisse en zachte geur, die niet overheersend is. Hij kan zowel door vrouwen als mannen gebruikt worden. Na het wassen voelt je haar proper aan. De shampoo laat geen vettig laagje achter op je haren en is zacht voor je hoofdhuid. Droog voelen mijn haren glad aan en ze glanzen ook mooi. Ik heb vrij fijn haar, maar na het wassen met de Naïf shampoo lijkt het voller. Ik heb graag dat mijn shampoo goed schuimt. Dit is voor mij een minpuntje van deze shampoo. Je moet voldoende nemen om ervoor te zorgen dat hij schuimt. Maar dit weegt zeker niet op tegen de vele pluspunten van de Naïf shampoo. Ik ben zeker fan!