Summer, we love you!

Maar… We houden ook van onze huid en deze moeten we heel bewust beschermen tegen de schadelijke zonnestralen. Daarom raden we met stip de zonnecrème van Naïf aan! De eigenschappen van deze zonneproducten van Naïf zijn veelbelovend: ze zijn mineraal en bieden dus een veilige bescherming voor jezelf èn je kindje, maar zijn ook veilig voor de natuur (oceaanvriendelijk). Dermatologisch getest en rijk aan natuurlijke oliën die het smeren makkelijk maakt. Tegenwoordig is er naast de zonnecrème trouwens een zonnelotion zonder parfum, factor 50.

Tot zover de theorie. En in de praktijk? De kroost van Katrien en het gezin van Marjolein gingen aan het testen, elk met één product Naïf Baby Zonnecrème of lotion. Hieronder lees je Naïf Zonnecrème getest door twee families – de review!

NAÏF Zonnelotion BABY&KIDS SPF 50 LOTION 200 ML PERFUME FREE - De Luierhoek, natuurlijke verzorging
Naïf Zonnecrème Baby getest door Katrien 1 - De Luierhoek, natuurlijke verzorging
Naïf Zonnecrème Baby getest door Katrien 3 - De Luierhoek, natuurlijke verzorging

Katrien, mama van Briek (8 jaar), Jozefien (4 jaar) en Rozalien (7 maanden), testte Naïf Zonnecrème Baby SPF 50

Wij hadden de eer om met onze kroost de Naïf zonnecrème Baby te testen.

Briek (8), Jozefien (morgen 4 jaar) en Rozalien (7 maanden) waren heel gewillige slachtoffers.

Vorige zomers waren we ook al op zoek geweest naar een zonnecrème op basis van natuurlijke UV-filters. Helaas was onze zoektocht nog geen groot succes: de geur, de smeerbaarheid of de witte kleur deden ons toch altijd teruggrijpen naar de traditionele zonnecrèmes.

De eerste test heeft hij meteen doorstaan: onze diva-dochter Jozefien snuffelt en vindt dat hij erg lekker ruikt. De crème heeft een zachte bloemige geur.

Bij het eerste gebruik kwam er vooral olie uit de tube. Dat was even schrikken maar na wat schudden kwam er een homogene crème uit.

De crème smeert goed uit en laat in eerste instantie een lichte witte schijn achter. We zien er toch niet uit als een bende witte spoken want de witte schijn trekt snel weg en maakt plaats voor glimmende gezichtjes.

Na het smeren heb je niet echt het gevoel dat je plakkerige handen hebt. Als de kinderen hun handen tegen de venster zetten heb je natuurlijk wel een vieze plek (grom), maar dat heb je natuurlijk met alle soorten zonnecrème…

We zijn heel erg blij met de ontdekking van deze zonnecrème, het is een blijver!

 

Marjolein, mama van Otis (3 jaar) en Lena (2 maanden), testte Naïf Zonnelotion Baby SPF 50 – parfumvrij

3 jaar geleden, bij de geboorte van zoonlief, was ik enorm zoekende naar producten die zo goed mogelijk zijn voor lijf, leden én milieu. Voor mezelf, maar zeker ook voor het kleine, kwetsbare en gevoelige baby’tje waar ik nu verantwoordelijk voor was.
De vele info en de gigantische hoeveelheden hormoonverstorende ingrediënten in de standaard (verzorgings)producten, daar werd ik toch wel wat bang van.

Zo ontdekte ik toen pas het verschil tussen minerale en chemische zonnecrème. Wist ik veel XD. Uiteraard wilde ik liever de minerale variant om op dat super gevoelig lijfje te smeren! Ik koos intussen standaard al voor producten met weinig tot geen parfum voor mezelf én zoonlief.

Enter Naïf. Natuurlijke producten met respect voor alles wat van belang is. (ik weet alleen niet wat hun ethisch beleid is?)

Nu er opnieuw een zeer klein baby’tje is en de zon begint te piepen, was ik zeer geïnteresseerd in de oproep om de nieuwe zonnelotion van Naïf te testen. Voor dochterlief én zoonlief. Er werd geschreven dat die veel smeerbaarder zou zijn en dat er minder witte waas zou zijn. En laten dat nu net de 2 hoofdredenen zijn waarom ik destijds de minerale crème achterwege liet en dus gaf ik Naïf graag een herkansing voor hun minerale crème…

Vol goesting wilde ik dus starten met het testen. Helaas liet de zon nog een eindje op zich wachten (aaaah, onvoorspelbaar België…) en er na volgde de ene zieke na de andere waardoor veel zonnige dagen zich voornamelijk hangend in zetel en bed doorgebracht werden (aaaaah, het leven met jonge kinderen….).

Na regen komt gelukkig zonneschijn en dus ook de zonnelotion in actie.

De allereerste indruk? Leuke vormgeving van het doosje en de tube (het oog wil ook wat) en neutrale subtiele geur. Ikzelf ben niet meteen grote fan van de geur, maar het is alvast niet de typische zware zonnecrème geur. De tube zelf is gemaakt van bioplastic en voelt zeer aangenaam in de hand. De tube is maar 100ml groot. Je gaat dus niet super lang doen met 1 tube, maar het voordeel is dan weer dat je deze gemakkelijker in je zakken meeneemt waardoor je vaker de zonnelotion bij de hand zal hebben.

Het werd zeer snel duidelijk dat deze zonnelotion inderdaad pakken smeerbaarder is dan de vroegere zonnecrème. Ze dringt wat beter & sneller in in de huid en je ziet niet een wit masker bovenop het vel. Je ziet wel waar je al hebt gesmeerd en waar niet. Er is een vettigheid en lichtere kleur zichtbaar. Maar ik vind deze echt wel aanvaardbaar.
Ik heb zelf de indruk dat de huid nadien ook beter gehydrateerd is.

Belangrijke tip: doe niet zoals ik en neem veel product in 1 keer en smeer het al een beetje overal om dan verder uit te smeren. Zo smeert het echt niet zo goed in! Je zou denken dat dit dan sneller gaat, maar bij dit product is dat niet het geval. Het is veel beter om beetje per beetje te nemen uit de tube en onmiddellijk volledig op 1 plek uit te smeren. Neemt meer tijd in beslag, maar beter eindresultaat zo!

Het allerbelangrijkste is natuurlijk of het product wel goed genoeg beschermd tegen de zon. Daar kan ik echter niet echt iets over zeggen. Geen van beide kinderen waren verbrand, dus ik vermoed dat het zijn werk heeft gedaan.

Mijn persoonlijke conclusie: voor onze baby zeker een aanrader! Voor ons energiek kleutergeweld is deze minder ideaal. Het moet daar vooral snel genoeg kunnen gaan 😉 Maar als ik mijn eigen zonnecrème niet bij de hand heb, ga ik deze wél ook voor mezelf gebruiken. Geen vrees dus om als een wit spook rond te lopen en toch zal je minder chemische stoffen in je lijf hebben!

Naïf Zonnecrème Baby getest door Marjolein 1 - De Luierhoek, natuurlijke verzorging
Naïf Zonnecrème Baby getest door Marjolein 3 - De Luierhoek, natuurlijke verzorging
Naïf Zonnecrème Baby getest door Marjolein 2 - De Luierhoek, natuurlijke verzorging

Conclusie

Katrien en Marjolein hadden allebei eerdere ervaringen met minerale zonnecrème… En waren er niet echt op gebrand! De witte waas en het gebrek aan smeerbaarheid zorgden voor een witte plakboel waardoor ze toch grepen naar alternatieven om hun kinderen te beschermen tegen de zon.

Naïf voegde daarom enkele natuurlijke oliën toe aan de vernieuwde versie van hun zonneproducten. Het resultaat was voor deze dames heel duidelijk: weg witte spookjes, weg plakboel en welkom heerlijk smeerbare minerale zonnecrème en zonnelotion! Ik vermoed dat hun kroost vanaf nu iedere zomer ingesmeerd wordt met Naïf zonnecrème 😉

Naïf Zonnecrème Baby getest door Katrien 4 - De Luierhoek, natuurlijke verzorging
Naïf Zonnecrème Baby getest door Marjolein 1 - De Luierhoek, natuurlijke verzorging