Onze criteria

Waar wij op letten bij het aanbod van onze producten

We hebben eigen criteria waaraan luiers uit ons aanbod voldoen. Enkel die luiers vind je terug in ons gamma.

Herbruikbare luiers zijn sowieso ecologisch verantwoord.  Het is een leuke manier om een groot verschil te maken. Waar mogelijk kiezen we voor luiers met een Oekotex label. Een ‘Oekotex 100’ label biedt garantie dat het eindproduct (de luier) geen schadelijke stoffen bevat. We vinden dat voor de huid van uw baby zeer belangrijk.

We hebben alle luiers uit ons aanbod getest en vinden ze betrouwbaar. Een luier moet erg goed absorberen en moet evenals de overbroekjes goed aanluiten aan de beentjes om lekken te voorkomen. Ons aanbod bevat veel bamboe luiers, alsook hennep luiers, deze materialen absorberen erg goed. En absorptie is tenslotte dé belangrijkste eigenschap van luiers.

We kijken eveneens naar het uiterlijk: we houden van slanke luiers. Geen dikke pakken, geen wijde beentjes. Het is zo dat luiers een iets dikkere ‘poep’ geven, maar er zijn verschillen. Bij onze keuze van overbroekjes kijken we naar mooie prints en kleurtjes.

De luiers zijn gemakkelijk in gebruik. In ons ruime gamma kan eenieder een type luier vinden dat voor hem en haar handig in gebruik is. Wat voor de ene makkelijk is, is dat immers voor de andere niet. Bij luiers met duurzame velcro, kiezen we voor velcro.

We selecteren op betaalbaarheid. Herbruikbare luiers leveren op zich al een forse besparing op t.o.v. wegwerpluiers.   We hebben een aanbod van budgetvriendelijke systemen en meegroeiluiers. Zo wordt het gebruik herbruikbare luiers een echte grote geldbesparing.

Onze luiers zijn duurzaam. Ze gaan de hele luierperiode mee, blijven hun vorm behouden en kunnen nadien nog gebruikt worden voor volgende kinderen.