Zijn herbruikbare luiers aan te raden als je op stap gaat?

Ik hoor klanten soms zeggen dat ze thuis de luiers wel gebruiken maar niet wanneer ze de stad in gaan of wanneer ze tijdens de feestdagen op familiebezoek gaan. Dan gebruiken ze liever wegwerpluiers. Is het dan omslachtig om herbruikbare luiers mee te nemen?

Wanneer wij de stad in gaan nemen wij herbruikbare luiers mee. Het is waar dat een verse luier meer plaats inneemt dan een schone wegwerpluier. Voor een uitje van enkele uren is dit niet echt een probleem. We steken enkele luiertjes in de luiertas en nemen een waszak mee voor de vuile. Wanneer we twee dagen onderweg zijn, zoals bijvoorbeeld  door Kerstavond bij de ene en Kerstdag aansluitend bij de andere familie te vieren steken we onze luiertas goed vol met luiertjes. Op die dagen zijn twee waszakken dan weer handig.

Wanneer we vroeger een weekend gingen en we niet wisten of er een wasmachine was, hebben we in het verleden zo ecologisch mogelijke wegwerpluiers meegenomen. Ik wilde liever niet dat een hele waszak met vuile luiers zou staan ruiken in de wagen. Maar, dat is nu ook verleden tijd.

We hebben op onze laatste uitstap de wegwerpbare inleggers van bumGenius getest en deze hebben de test met zeer veel glans doorstaan. Ze lijken dun, maar absorberen zeer goed. Na enkele uren zijn ze gevuld met vocht, maar zonder dat ze heel erg nat aanvoelen of zouden beginnen lekken. Alle vocht is goed geabsorbeerd. Ze zijn dan ook nog eens gemaakt uit natuurlijke materialen en zijn bovendien niet duur. Ik ben er alvast voor gewonnen. Daarenboven, ze nemen net als wegwerpluiers weinig plek in. Zeer handig.

Catty