Bij De Luierhoek houden we van mooie en nieuwe luiers, zolang het maar de beste zijn ;-). Zo ook de bamboe luier en het overbroekje van Petit Lulu.

Bedankt, Bieke, voor deze leuke review en de mooie foto’s! Voor de mama’s en papa’s die nog op zoek zijn naar een goede luier, misschien is deze wel wat?

Anders dan bij ons eerste kindje, hebben we bij de tweede toch de sprong gewaagd naar wasbaar. Na heel wat opzoeken zag ik door het grote bos bijna de bomen niet meer. Maar dan beslist om te starten met een divers pakketje: strikluiers, imse vimse one size en popolini smal. De zoektocht naar een goed overbroekje had ook wat voeten aan wal. M’n zoontje heeft een heel gevoelig velletje. Veel overbroekjes lieten striemen of irriteerden waar velcro de buik kon raken. Hu da pul met fleece randjes en wolbroekjes waren dé oplossing. Die zijn echter niet zo aansluitend, en toen meneertje beslistte om meer te gaan bewegen, te zitten en te kruipen, kwamen de strikluiers en imse vimses nogal los te zitten of vielen half af.

De zoektocht naar een ander luiertje kon beginnen… Trial and error.
Heel wat passeerde de revue: Popolini one size, mam babyidea, mama’s en kindjes velcro en springers, kiddybips, huda luiers, anavy (kwam al heel dicht bij wat ik zocht).
Elke keer ik dacht van “yes, dit is het” was er altijd wel iets dat toch niet ok was: Te harde velcro, te zachte velcro die plakt aan wolbroekjes,te harde elastieken, te losse pasvorm aan de poep waardoor de inleggers gaan schuiven, te lange randjes waardoor de huda overbroekjes gaan lekken, etc…

Kon ik maar een combinatie vinden/maken, waar alle goede punten van die luiers samen kwamen:

  • bamboe (absorptie is echt super, dat zag ik bij de huda luiers en anavy)
  • badstof aan binnenkant (is echt wel zachter, en droogt sneller dan ‘gladde stof’
  • inleggers die vast kunnen klikken, zodat ze niet verschuiven, maar waar de drukknopen niet tegen de huid komen
  • Geen overlappende flappen; (m’n  zoontje is echt smal, en bij imse vimse viel de luier af doordat de flapjes overlapten en niet echt vast zaten aan het voorflapje van de luier)
  • randjes aan de benen, zacht, zoals bij kiddybips en anavy, maar niet te lang (zodat het nog kan met huda broekje)
  • leuke printjes, als extra’tje, maar zou niet hoeven.

Dankzij een opmerking van iemand dat ‘anavy’ goed op ‘petit lulu’ leek, kwam ik eindelijk bij, voor ons, de ideale luier.

Pasvorm:

De Petit lulu is een one size. Je kunt hem op 3 groottes gebruiken. Bij mijn smal zoontje, van 10kg en 80cm, is hij nog 1 keer verkleind.

De luier bestaat met drukknopen en velcro: ideaal. Thuis gebruik ik deze met drukknopen, en de onthaalmoeder gebruikt deze met velcro.

De elastieken sluiten heel mooi aan, zijn zacht, maken amper afdrukken (wat belangrijk is voor m’n zoontje’s gevoelig huidje)

2 drukknopen aan beide kanten: genoeg om de luier goed aan te houden, en niet te veel zodat de drukknopen bij groter worden niet tegen de huid komen.

Absorptie:

De one size komt met een inlegger die binnenin achteraan vastgeklikt kan worden. Het is een lange inlegger die dubbelgevouwen wordt. Dit is voor ons zeker en vast genoeg qua absorptie. De drukknopen komen niet tegen de huid (zijn ingewerkt binnen in de inlegger). Dit vond ik ook een belangrijk aspect.Toen ik merkte dat de one size super werkt, en petit lulu ook overbroekjes heeft met velcro, heb ik ook de snap in one besteld, voor als het eens snel moet gaan, of ook om als overbroekje te gebruiken. Daarna heb ik de korte inleggers van de snap in one gebruikt in de one size luier. Dit maakt de one size nog een slanker luiertje en de absorptie was zeker genoeg. Deze korte inleggers kun je ook apart kopen. (wel moet je er dan op letten dat het deze met drukknoopjes zijn, want er bestaan ook korte zonder drukknoopjes).

(De SIO valt wel heel ruim bij m’n smal zoontje, als het kan ga ik nog altijd liefst voor de one size)

Droogtijd en kwaliteit: 

De one size droogt buiten aan de molen, redelijk snel, zeker als je de inleggers mooi eruit klikt. Op een zonnige dag zijn deze op een namiddag droog. Maar ik moet ook zeggen, dat ik niet altijd even lief ben voor de luiertjes en deze met koude dagen wel de droogkast in gaan op delicaat drogen. Ze doorstaan deze “marteling” wonderwel.

De kleuren blijven mooi, absorptie blijft goed.

Van de 10 luiers die ik heb, zijn er 2 die wat minder van kwaliteit zijn: Eentje zijn de elastieken bij de benen wat losser geworden. (maar deze is bij de velcro ook minder vastgestikt dan bij de rest die ik heb, dus misschien is hier iets verkeerd gegaan bij de productie). Bij 1 ander luiertje is de stof bij een drukknoopje opengegaan, wat dan waarschijnlijk deels mijn eigen schuld is, omdat ik de verkleinknoppen vaak toe laat bij het wassen en drogen.

Printjes: 

heel mooie printjes en een kleurrijk luiervakje bij de verzorgingstafel 🙂 daar wordt je instant vrolijk van.

Ik heb de luiertjes super graag gebruikt. Jammer dat ik deze niet vroeger gevonden had, want het budget om fulltime Petit Lulu te luieren was er nu wel niet meer. We wisselen af tussen Huda en Petit Lulu one size. Als we eventjes een snelle luier om moeten, dan gaan we voor de petit lulu SIO. Sinds een paar weken heeft m’n zoontje (21m) beslist om dag en nacht zindelijk te zijn… dus ze worden enkel nog gebruikt voor de dutjes en de nacht. (super natuurlijk 🙂 maar ik ga het toch ook wat missen)

Ik raad deze luiertjes dus heel erg aan. Zeker voor wie houdt van slanke luiertjes, mooie printjes, goede absorptie, zachte stofjes.

Bieke en zoontje Linus