Hier zijn de dan, de reviews van Petit Lulu. Evelyn en Eveline hebben allebei de luier en het overbroekje getest bij hun zoontjes. Vier jongetjes in totaal.

Hieronder lees je hun ervaringen.

Eveline probeerde Petit Lulu bij haar baby en haar peuter

 

Petit Lulu Bamboe

Wij hebben de Petit Lulu Bamboe uitgetest met onze twee zoontjes, 2 jaar (12kg) en 2,5 maanden (5kg). Voor onze zoontjes gebruiken we zelf de Totsbots Bamboozle Stretch.

De Petit Lulu Bamboe lijkt heel goed op de Bamboozle luiers van Totsbots die wij hebben. Benieuw dus hoe deze ons zou bevallen!

De luier heeft een fijn design en werd hierdoor ook onmiddellijk enthousiast onthaald door ons oudste zoontje. De luier is gemaakt uit een heel zachte stof en heeft handige drukknopen om de maat aan te passen.

Petit Lulu Bamboe bij haar peuter

We hebben de luier in de grootste en de kleinste maat uitgetest. Voor het oudste zoontje bood deze luier een prima pasvorm. Het was even zoeken hoe de inlegger best te plooien maar paste mooi aan. Ook de absorptie is zeker voldoende.

Petit Lulu Bamboe bij haar baby

Voor ons jongste zoontje gebruikte ik hem omwille van dikte tussen de beentjes eerst zonder inlegger. Op deze manier was hij na een klein uurtje al erg nat dus voegde ik toch de inlegger toe.

Het is een eerder lange inlegger die in de kleinste maat dus dik geplooid werd waardoor het moeilijk was om de luier aan de billetjes goed te laten aansluiten. Gevolg was lekkage van stoelgang. Gelukkig is er dan nog het overbroekje om de kleertjes te beschermen :-).

We gebruikten toen een kleinere inlegger van onze eigen luiers en op deze manier paste het wel mooi aan rond de billetjes en hadden we geen lekken.

Petit Lulu Overbroekje

Het overbroekje heeft een super leuk design en een lekker zachte inlegger.  Toen we het broekje uit de enveloppe haalden was ons zoontje direct heel enthousiast over de visjes op zij nieuwe broekje! De stof aan de rand van het overbroekje is heel zacht aan de billetjes en vermijdt dat er rode lijntjes komen door het elastiek.

We hebben de luier op de grootste en op de kleinste maat getest. Voor beide kinderen (2 jaar, 12 en 2,5 maand, 5kg) had het overbroekje een goede pasvorm.

Als je mij vraagt te kiezen tussen de Petit Lulu bamboe en de luiers die wij momenteel gebruiken zou ik toch bij de huidige blijven. Dit omdat de huidige (Bamboozle Stretch van Totsbots) in elke maat heel goed aansluiten en een grote absorptiegraad hebben. In de kleinste maat is de inlegger van de Petit Lulu net iets te lang om handig te plooien.

Eveline, Ward en Tuur

Evelyn testte eveneens de Petit Lulu Bamboe bij haar peuter en haar baby

Ik testte met veel plezier de Petit Lulu bamboe bij onze twee jongens van 4,5 maanden (7kg), en 2 jaar en 4 maanden (13,5 kg). Wij gebruiken voor onze kinderen Little Lamb Bamboe.

Petit Lulu Bamboe

De bamboeluier charmeerde mij al meteen, met zijn vrolijke print met retro-VW-busjes op de lichtgroene stof. Hij was zacht en zag er niet té dik uit.

Petit Lulu bij haar baby

En dat bleek ook toen onze jongste hem aan had, hij sloot heel mooi aan en zat nog redelijk slank, ook al is het een one size en dus iets groter dan bijvoorbeeld de Little Lamb bamboe-luiers (voor hem nog maat 1) die we anders gebruiken.

Hij hield het gemakkelijk 3 uur vol zonder extra inlegger. Ook de hele nacht kwamen we zonder problemen door, al staken we er dan wel kleinere bamboe-inleggers in, in plaats van de bijhorende grote inlegger.

Petit Lulu bamboe bij haar peuter

Voor onze oudste zoon (een buikslaper) hield hij het niet vol ‘s nachts, maar overdag zat hij als gegoten. De overbroekjes die we gebruikten, van Mother Ease en Popolini, pasten er goed over, maar door de wat uitstekende randen moet je wel wat uitkijken welk overbroekje je kiest.

(berichtje van de Luierhoek: het overbroekje van Petit Lulu 
is hiervoor ideaal. Evelyn testte deze met de snap-in-one 
van Petit Lulu)

Tot slot: ik ben fan van knoopjes, zeker voor de oudste bij wie velcro al eens los durft te komen (regelmatig door zijn eigen toedoen 😉 ) Het duurt wel een hele tijd voor hij droog is, maar ik vrees dat dat eigen is aan bamboe. Toch blijf ik voor dat materiaal kiezen, omwille van de goede absorptie en zachtheid (zeker na een kwartiertje in de droogkast).

Evelyn