De Petit Lulu Maxi Night is onze laatste nieuwe nachtluier. Reden om hem eens grondig te laten uittesten door jullie!

Nachtluiers zijn speciaal ontwikkeld voor lange, droge nachten van je baby, peuter en kleuter. Wasbare nachtluiers zijn samengesteld uit meer lagen stof dan een wasbare dagluier. Daardoor absorberen ze beter, goed voor zeker 12 uren. Onze ervaring is dat een nachtluier, in vergelijking met een bijgebooste dagluier, geen muffe geur in de kamer laat. En ze werken zo goed als altijd!

Liane en Katrien hebben de Petit Lulu Maxi Night luier bij hun kinderen getest.

Hieronder lees je hun ervaringen.

Liane en William (2 jaar) en Elena (5 maanden)

De testoproep voor de Petit Lulu Maxi kwam voor ons echt als geroepen. Nu we sinds februari 2 kindjes in de wasbare luiers hebben, kwamen we in de eerste plaats al enkele nachtluiers tekort. Daarnaast is onze 2-jarige uit zijn stevig (!)bijgeboostetotsbotsbamboozles (maat 2) aan het groeien en heeft onze jongste al laten zien dat ze ontzettend veel kan plassen. Tijd dus om op zoek te gaan naar goed absorberende nachtluiers. Alvast een spoiler voor de mama’s en papa’s die niet het hele review willen lezen: we waren tijdens het testen al voldoende overtuigd om er enkele bij te kopen.

Onze eerste indruk

Dit is een heel complete luier. Je krijgt naast de voorgevormde luier ook meteen 2 extra boosters, een grote die vast te klikken is in de luier en een korte, losse booster. Daarnaast is er ook een fleece inlegger inbegrepen om het vocht weg te nemen van de billen. De prijs die je betaalt is dus ook echt voor alles wat je nodig hebt aan absorberend materiaal. Daarnaast is deze luier er ook zonder klittenband, wat ik echt een plus vind; zo hebben we geen last in de was en krijgt onze zoon zijn nachtluiers niet open. De elastieken lijken minder dik en stevig dan die van bamboozle, maar aangezien er sowieso een overbroekje over moet, denk ik niet dat dat een probleem zal zijn.

Absorptie

Voordat we de luier zijn gaan proberen, hebben we hem 24u laten weken en 1x mee gewassen in de luierwas. Allicht zal de absorptie bij langer gebruik nog verbeterd zijn, maar toen we hem op dag 2 na het weken nat (maar uitgeknepen) op de weegschaal legden, bleek hij toch al 537g meer te wegen dan toen hij nog droog was. Helemaal niet slecht voor een nieuwe luier. Tijdens de testweken kwam onze zoon van 2 steeds droog uit zijn bed. Hij draagt zijn nachtluiers 12-14u en ik heb nooit de indruk gehad dat de luier al volledig verzadigd was, wat met onze normale combinatie wel gebeurt.

Draagcomfort en pasvorm

De luier is vrij groot, maar voor een peuter van 2 zeker niet te breed of te dik. Hij is gemakkelijk aan te passen, zowel in de hoogte als de breedte. Onze dochter weegt nu 6,5 kg en is daarmee nog iets te klein om al een goed beeld te geven over de pasvorm bij kleinere kindjes, maar hij lijkt mij voor haar echt nog veel te groot, zeker met de extra inleggers. Voor de mama’s en papa’s die overschakelen van wegwerp iets om aan te wennen.

Wat een uitdaging bleek voor ons, was het vinden van een overbroekje dat mooi over deze nachtluier past en goed aansluit. We hebben heel wat verschillende merken in huis, maar de meeste one-sizeoverbroekjes bleken aan de kleine kant. Het ging net, maar op dit moment is de petit lulu maxi nog verkleind. Als onze zoon nog iets groter wordt, denk ik dat we op zoek moeten naar andere. De overbroekjes die op De Luierhoek geadviseerd worden voor deze luiers, hebben we helaas niet in huis.

Een onverwacht pluspunt waren de stiksels aan de elastieken. Deze zitten echt aan de buitenkant, waardoor er niet zo gemakkelijk stoelgang in vast komt te zitten, wat we met pockets en bamboozles in het verleden al wel mee hebben gemaakt.

Wat zeggen de peuterbillen?

Dankzij de fleece inlegger,blijven de billen van je kindje niet heel de nacht vochtig. Niet alle kindjes hebben hier last van, maar hier in huis zijn vochtige stoffen vaak een reden tot luieruitslag. Handig dus dat hier rekening mee gehouden werd. Als je geen fan bent van fleece en je kindje heeft er geen last van, kan je die extra inlegger gewoon weglaten.

Droogtijd

Als je voor de nachten overschakelt op deze luier, zou ik er zeker voldoende voorzien. Wij drogen in de droogkast, omdat ze dan sneller droog zijn en de luiers zo zachter blijven, en zelfs dan kwamen ze er klam uit. Als je in de winter enkel droogt op het rek, denk ik dus dat je behoorlijk wat tijd mag rekenen. In de zomer zal dat nog meevallen.

Onze conclusie

Wij vinden dit een hele fijne en goede nachtluier.

Voordelen:

  • Hele complete luier, je hoeft dus niet zelf nog boosters toe te voegen
  • Goed te verstellen
  • Stiksel aan de elastieken is aan de buitenkant, waardoor stoelgang niet blijft plakken
  • Gaat lang mee (7-16kg).

Nadelen:

  • Een dik pakket, zeker voor kleine kindjes of wanneer je overschakelt van wegwerp
  • Niet elk overbroekje past
  • Het duurt even voor je luier droog is na het wassen.

Liane

Katrien en Toon (bijna 3 jaar)

Ik ben een mama van 2 jongens, een peuter en een baby van enkele weken. Wasbaar luieren was vrij nieuw voor ons. Bij ons eerste kindje hebben we er nooit bij stilgestaan dat wasbaar luieren misschien ook een optie was. Maar na enkele positieve ervaringen van familie en vrienden wilden we toch graag de stap zetten naar het gebruik van wasbare luiers.

De luierhoek gaf ons de kans om de Petit Lulu nachtluier uit te testen bij onze peuter. Met wegwerpluiers was hij elke nacht nat wat best vervelend was.

Na het bericht van De Luierhoek was het elke dag spannend afwachten tot er een leuk pakketje in de brievenbus zat. Na enkele dagen kwam het pakketje al aan!

In het pakketje zat een vrolijke luier met sterretjes op. Bij de luier zat een lange en een korte inlegger en een fleece inlegger.

Als eerste hebben we de luier enkele malen gewassen zodat hij goed zou absorberen.

De luier had na het wassen ongeveer een dagje nodig om te drogen. Bij warme dagen was de droogtijd vaak korter. Doordat de luier uit verschillende onderdelen bestaat (lange, korte en fleece inlegger) bleef de droogtijd dus nog vrij beperkt.

Omdat mijn peuter nog geen/weinig ervaring had met een wasbare luier had ik de eerste keer toch even bang dat hij het niet fijn zou vinden. Uiteindelijk is het toch een dikker ‘pak’ dan een wegwerpluier. Maar wonder boven wonder vond hij het erg fijn. Niet enkel ’s nachts maar ook overdag wou hij de luier vaak aandoen om te spelen. J Heel leuk dus!

Verder sloot de luier erg goed aan en met de leuke overbroekjes van Petit Lulu was het helemaal grote pret. Na een nachtje slapen met enkel de lange inlegger was de luier vrij nat. Bij het gebruik van de extra inlegger had mijn peuter geen natte pyjama meer en geen nat bed. Een blije mama hier dus!

Onze conclusie

Onze ervaring met de Petit Lulu nachtluier is dus zeker positief! De luier absorbeert goed waardoor we geen nat beddengoed meer hebben, hij droogt relatief snel, is makkelijk in gebruik en bezorgd mijn peuter ook geen uitslag op zijn billetjes. Wij zijn fan!

Katrien

Nog even dit van ons

Bedankt, Liane en Katrien voor jullie uitgebreide review. Wij zijn alvast erg blij met de nachtluier!

Wat is het verschil met Lulu Dodo?

De pasvorm: Lulu Dodo is ronder en Petit Lulu Maxi Night is rechter van snit.

Bij Lulu Dodo zit de inleg in de luier: 1 dubbel te vouwen inlegger. De hele binnenzijde is afgewerkt met fleece. Bij de Petit Lulu Maxi Night liggen de inleggers bovenop de luier. Je krijgt 2 afzonderlijke inleggers erbij.

Lulu Dodo bestaat nog in een grotere maat, tot 20kg.

Beide zijn ze zeer goed in absorptie en gaan ze een hele luierperiode mee.

Kirsten, onze consulente, testte beide uit. Lees hier haar ervaring.

Catty