Petit Lulu Oefenbroekje Zindelijkheidstraining getest door Patricia 3 - De Luierhoek, wasbare luiers

Zindelijkheidstraining kan pittig zijn, voor je peuter en voor jezelf.

Petit Lulu produceert prachtige luiers: sterk in absorptie, slank en mooi. Het Petit Lulu Oefenbroekje zindelijkheidstraining is een zacht biokatoenen broekje met een leuke print. Ongelukjes worden opgevangen in de ingenaaide inlegger. Die bestaat voor een deel uit bamboe en biokatoen met een waterdichte laag uit polyester. Enkel een nat onderbroekje dus, geen natte broeken!
De rand bovenaan bestaat uit een brede elastische band en aan de benen zit ook een elastiek verwerkt om het broekje mooi te laten aansluiten.

De Petit Lulu oefenbroekjes komen in drie verschillende maten; voor elk kind is er dus wel een broekje!

 

Petit Lulu levert topluiers. Kunnen hun oefenbroekjes ook de test van onze klanten doorstaan? Drie mama’s gingen met hun kind aan de slag. Het verslag hiervan lees je in de review hieronder.

Patricia, mama van Koen (2,5 jaar)

Wat was ik blij dat wij het oefenbroekje van Petit Lulu mochten testen. Wij hadden al ervaring met wasbare luiers en met een aantal oefenbroekjes. Mijn dochter had twee oefenbroekjes van Alie Express, maar heeft ze amper gebruikt. Mijn zoontje Koen van 2,5 jaar pastte niet in die oefenbroekjes, dus ik ging op zoek naar andere oefenbroekjes. We waren zeer benieuwd naar de oefenbroekjes van Petit Lulu, aangezien wij al goede ervaringen hadden met hun luiers.

Het eerste wat mij opviel was de mooie print van de luier en de zachte fleece randen. Mijn zoontje werd meteen enthousiast van de print. Na een paar keer voorwassen, wilde hij het broekje zelf aan doen. Dat ging verrassend soepel. Hij kreeg hem met gemak zelf aan en uit. Wat natuurlijk erg handig is wanneer hij snel naar de pot moet. Uit de oefenbroekjes die mijn zoontje nu heeft, vindt hij deze het fijnste zitten. De andere oefenbroekjes van ons hebben namelijk harde elastieken randen. Om de buik zit het oefenbroekje als gegoten, maar bij de benen zag ik er wat ruimte tussen zitten.  Dat is natuurlijk niet ideaal voor als hij per ongeluk wel in het broekje plast.  Mijn zoontje is ruim 15 kilo, dus volgens zijn leeftijd en gewicht had hij maat large nodig. Achteraf gezien had hij een maatje kleiner mogen hebben. Ik raad aan om niet alleen naar de leeftijd en gewicht van je kind te kijken, maar ook even de omvang van de buik en benen op te meten. Zodat het broekje overal goed aansluit.

Op een zonnige dag is het broekje na een dag droog. Bij een regenachtige dag duurt dat zeker twee dagen. De andere oefenbroekjes die wij hebben zijn sneller droog, omdat er een losse inlegger in zit. Maar daardoor wel sneller doorlekt en minder prettig zit. De droogtijd van Petit Lulu is voor ons acceptabel.

Mijn zoontje is inmiddels overdag en ‘s nachts zo goed als droog. Af en toe heeft hij nog ongelukjes, met name wanneer hij thuis heerlijk aan het spelen is. Doordat het broekje te ruim viel bij de benen, had hij bij een ongelukje zijn broek wel iets nat. Maar als hij goed aansluit, dan kan hij zeker een goede plas kunnen opvangen.

Door de pasvorm lijkt dit oefenbroekje op een gewoon onderbroekje. Dat vinden wij ideaal en mooi. Het oefenbroekje is ook niet heel dik, waardoor het er weinig verschil is met een gewoon onderbroekje. Ook zitten er geen drukknoopjes aan de zijkanten. Die hebben onze andere oefenbroekjes wel, zodat je het oefenbroekje in de breedte nog wat kan aanpassen. Dit is wel handig, maar ik merk aan mijn zoontje dat hij die drukknoopjes niet fijn vindt.

Onze ervaringen zijn positief. Alleen bestellen wij de volgende keer een maatje kleiner.

Petit Lulu Oefenbroekje Zindelijkheidstraining getest door Patricia 2 - De Luierhoek, wasbare luiers
Petit Lulu Oefenbroekje Zindelijkheidstraining getest door Patricia 4 - De Luierhoek, wasbare luiers
Petit Lulu Oefenbroekje Zindelijkheidstraining getest door Patricia 1 - De Luierhoek, wasbare luiers

Voordelen:

– zacht en soepel
– gemakkelijk zelf aan en uit doen
– lijkt op een gewone onderbroek
– mooie printen

Nadelen:

– lange droogtijd bij regenachtig weer
– valt ruim bij de benen

Patricia

An, mama van Catho (3 jaar)

Dag allemaal! Ik ben Catho, 3 jaar oud, weeg iets meer dan 13 kg. Ik ben al vroeg begonnen met potjestraining, maar vanaf 2,5 jaar begon ik pas écht wat interesse te tonen om zelf naar het potje te stappen. Op dit moment heb ik heel af en toe nog een ongelukje. De wc staat net te ver, of…het spelen is veel leuker en ik voel het te laat. De ideale periode voor oefenbroekjes.

Petit Lulu Oefenbroekje Zindelijkheidstraining getest door An 4 - De Luierhoek, wasbare luiers
Petit Lulu Oefenbroekje Zindelijkheidstraining getest door An 3 - De Luierhoek, wasbare luiers
Petit Lulu Oefenbroekje Zindelijkheidstraining getest door An 1 - De Luierhoek, wasbare luiers

Op mijn verjaardag zat er een grote enveloppe in de brievenbus: een pakje voor mij! Het papier ging er snel af en…ohhh, wat vonden mama en ik die speciale slip mooi! Het oefenbroekje van Petit Lulu ziet eruit en voelt aan als mijn gewone onderbroekjes, maar de heupband zit wat hoger, het stof is wat dikker en het is ook wat breder en dikker tussen mijn benen. Dat zorgt ervoor dat hele kleine plasjes, of druppeltjes goed opgevangen worden. Als het oefenbroekje een peuterplas kan absorberen zoals mijn oefenbroekje van Anavy, dat heb ik niet getest, want zo’n grote plasjes maak ik nu op mijn potje.

Het oefenbroekje valt ruim bij mij, maar is zeker niet te groot. Ik kan het zelf heel gemakkelijk aan- en uit doen. En dat is een groot verschil met de andere twee oefenbroekjes die ik heb. Die durven wel eens dubbel te zitten of krijg ik niet zo vlotjes over mijn billen getrokken. Mama vindt het wel jammer dat er geen maat op het etiket staat. (Deze vind je verstopt onder het etiketje met het merk van Petit Lulu aan de buitenkant van het broekje.)

Het oefenbroekje van Petit Lulu heeft geen knopjes aan de zijkant. Dat is minder handig in de beginfase, want met knopjes moet je niet steeds je broek en schoenen volledig uitdoen als je van oefenbroekje wilt wisselen. Ook bij “grote-boodschap” ongelukjes kan je door de knopjes vermijden dat de boodschap overal terecht komt 🙂 Nu heb ik vooral kleine plasongelukjes dus hebben we de knopjes niet gemist.

Qua droogtijd, droogt het oefenbroekje van Petit Lulu ongeveer even snel als de andere oefenbroekjes die we hebben. Het katoen is vrij snel droog, maar tussen de beentjes (daar waar de pul zit), heeft het broekje ongeveer 1,5 dag droogtijd nodig. Maar als je met wasbare luiers gewerkt hebt, dan ben je die droogtijd gewoon.

Ik vind het fijn dat de Petit Lulu eruit ziet en aanvoelt als een (grotere, dikkere) onderbroek, want onderbroeken zijn voor grote kindjes, net zoals mij 😉 En als ik eens een klein ongelukje heb, dan blijft mijn broek mooi droog.

Bij de Popolini kraakt de pul een beetje waardoor het wat plastiekachtig lijkt en dat vinden mama, oma en ik maar niks. Het oefenbroekje van Anavy heeft knopjes aan de zijkant en is veel dikker van stof. Het kan heel veel absorberen en is echt ideaal voor in de beginfase. Met dat oefenbroekje was mama zelfs gerust dat mijn broek droog bleef tijdens een korte autorit. Maar hierdoor lijkt dat oefenbroekje ook meer op een pamper. En die fase ben ik écht voorbij 😉

Geef mij vanaf nu maar die mooie zachte “speciale onderbroek” van Petit Lulu! Die andere oefenbroekjes mogen in de kast blijven! Gelukkig delen mama en oma mijn mening.

Marlies, mama van Sen (2 jaar) en Lize (10 maand)

Wij gebruiken al sinds de geboorte van onze zoon Sen wasbare luiers en zijn heel tevreden met onze keuze. We gebruiken een combinatie van strikluiers & Anavy OS overdag. ’s Nachts draagt onze zoon een nachtluier van Anavy.

Petit Lulu Oefenbr
Petit Lulu Oefenbr

Een tijdje geleden zijn we gestart met zindelijkheidstraining. Wij testten het oefenbroekje van Petit Lulu en zouden het zeker aanraden aan ouders die nog op zoek zijn naar een comfortabel en leuk oefenbroekje.

Het oefenbroekje is slank rond de billen en heeft een extra absorptielaag met bamboestof waardoor het toch heel wat kan absorberen bij een ongelukje. Het stelde onze zoon gerust dat hij het oefenbroekje aanhad tijdens de zindelijksheidstraining. Zonder pamper voelde hij zich niet op zijn gemak omdat hij bang was voor ongelukjes.

Hij kon het optrekbroekje zelf afdoen om naar het potje te gaan. Terug aandoen verliep iets minder vlot maar hij deed toch zijn best 😊

Het oefenbroekje kon mee in de was met de nachtluiers. Door de extra absorptielaag had het overbroekje toch wel wat droogtijd nodig.

Het oefenbroekje is een échte meerwaarde in de zindelijksheidstraining. Zowel voor de ouders (minder opkuiswerk) als voor de kindjes (meer zelfvertrouwen). En het ziet er nog eens leuk uit ook!

Conclusie

De oefenbroekjes van Petit Lulu kregen een 3/3! Of eigenlijk 6/6, want alle mama’s èn alle kindjes vinden ze geweldig! Ze zitten lekker zacht en comfortabel, geven zekerheid, absorberen goed, zijn makkelijk aan en af te doen,… 

Bij het kiezen van de maat adviseren we wel om de maten van je kind te vergelijken met die van Petit Lulu. De oefenbroekjes vallen iets ruimer en natuurlijk moeten ze goed aansluiten om ongelukjes op te vangen. De matentabel vind je hier.

De droogtijd is wat langer, maar zoals aangegeven door de mama’s, is dat typisch aan wasbaar (wat veel absorbeert, droogt traag aan de lucht) en valt het binnen de verwachtingen. 

We wensen Catho, Koen en Sen veel leuke momentjes met hun oefenbroekje èn het zelfvertrouwen om binnenkort geen oefenbroekje meer nodig te hebben!

Petit Lulu Oefenbroekje Zindelijkheidstraining getest door Marlies 3 - De Luierhoek, wasbare luiers
Petit Lulu Oefenbroekje Zindelijkheidstraining getest door An 5 - De Luierhoek, wasbare luiers