Petit Lulu is al jaren onderdeel van ons gamma.

Deze zomer heeft Petit Lulu hun Snap in One inlegger vernieuwd. De SIO werd in een eerdere review gezien als ‘wat dik voor een kleintje’. Nu is dat anders: slanker tussen de beentjes en afgewerkt met een zachte fleece boor rond de billetjes.

Dat wilden we testen en we stuurden een mystery luier naar 3 mama’s.
Helena, Melissa en Karlien stelden de snap-in-one van Petit Lulu op de proef en hij slaagde met glans!

‘Comfortabel, lekvrij, eenvoudig, grote bewegingsvrijheid, leuk design, degelijk en top absorptie’ zijn maar enkele woorden die de mama’s hieronder gebruiken.

En net daarom, omdat ze door jullie zijn goedgekeurd, komen deze inleggers in ons gamma!

Helena, mama van Fern (7 maand)

Toen ik las over de kans om een mysterie-luier mee te testen bij de Luierhoek, smeet ik maar al te graag de billetjes van onze dochter Fern mee in de test-pool. Een poosje later kregen we een gloednieuwe Snap-in-one luier van Petit Lulu in de bus, vergezeld door een brief van Catty.

Fern is nu 7 maand oud en zit sinds haar geboorte in wasbare luiers. We werken vooral met Milovia overbroekjes en bijhorende inleggers en zijn hier heel tevreden over.

Onze eerste indruk was dan ook direct dat deze snap-in-one luier best wat omvangrijker oogde dan de Milovia broekjes. Het zachte fleece randje van de Petit Lulu aan de buik en billen zag er dan weer heel comfortabel uit. De nieuwe luier werkt met velcro, wat we niet gewend zijn. Ook na deze testfase verkiezen we een luier met drukknoopjes, maar gelukkig bestaat deze versie evengoed.

De luier werkt met een speciale, voorgevormde inlegger die zelf ook nog eens is afgewerkt met lekgootjes. Deze inlegger klik je eenvoudig in het overbroekje, waar je waarschijnlijk evengoed een andere Petit Lulu inlegger zou kunnen inklikken (maar dit hebben we zelf niet getest). Even zoeken waar je welke kant inklikt, want het broekje en de inlegger zijn niet symmetrisch omkeerbaar.

Eens de inlegger op z’n plaats zit, is de luier een gemak om aan te doen en vormt die zich heel eenvoudig naar de bips van je kleintje.

De fleece randjes sloten mooi aan op buik en billetjes, wat direct een groot vertrouwen in de lekvrijheid van de schept.

Niet onterecht, want al direct bij onze eerste test stelde Fern de luier goed op de proef (if you know what I mean) en bleef ze helemaal droog. Belangrijkste test doorstaan!

Luier gaat de was in en nu wordt het 1e minpuntje snel duidelijk: dit specifieke systeem is niet makkelijk te combineren met andere inleggers. Terwijl wij eerder een ‘verdeel en heers’ techniek toepassen waarbij we verschillende inleggers (bv Milovia en Little Lamb) kiezen en/of combineren in de overbroekjes naargelang de nood, voelt deze SIO aan alsof je beter volledig zou toeleggen op dit type. Indien je dit type kiest en voldoende broekjes en inleggers in huis hebt, zal je niet, zoals wij nu, moeten wachten tot die ene specifieke inlegger gewassen en droog is vooraleer je het broekje nog eens kan gebruiken.

Naadloos over naar ons 2e minpuntje: de inlegger heeft best een lange droogtijd. Over de absorptie hoor je ons zeker niet klagen, maar dit gaat gepaard met een wel erg lange droogtijd indien je de inlegger niet in de droogkast wenst te steken. Onze Milovia inleggers komen nagenoeg droog uit de wasmachine, maar deze Petit Lulu heeft zeker nog een dag aan de lijn nodig tot deze opnieuw bruikbaar is.

Los van deze twee minpuntjes hebben we de luier met plezier getest en zijn we zeker overtuigd van de daadkracht van deze SIO. De absorptie is dik in orde, de luier zit heel comfortabel rond Fern haar billetjes en, op het einde van de dag nog steeds het belangrijkst: de luier blijft mooi lekvrij!

Melissa, mama van Jack (3,5j) en Lewis (15m)

Jeuj, wij mogen de mysterie luier testen… de Petit Lulu Snap-in-one.

Eerste indruk; vooral ons oudste zoontje vond het erg leuk dat we eindelijk eens een luier met dino’s op hadden! Ook al was dit voor zijn broertje :).

De luier heeft een leuke, frisse print.

Hij past perfect voor verschillende maten! Je kan de knopjes op maat zetten, waardoor de luier goed aansluit aan de billetjes. Ik was sceptisch i.v.m. lekkage aangezien hij meestal veel plast. Maar geen lekkage gehad!

De fleece rand van het overbroekje zorgt er ook voor dat er geen afdruk wordt achtergelaten op zijn buikje of beentje, zoals het bij mijn andere luiers soms wel het geval is.

Ik gebruik vooral de luiers van Totsbots (Bamboozle), de Petit Lulu snap-in-one leek slanker, maar eens Lewis de luier aanhad vond ik het verschil miniem. Ik heb wel de indruk dat hij zich makkelijker kan bewegen.

De droogtijd is goed. Ik droog mijn luiers altijd in de droogkast en moet ze nadien meestal nog even aan de lucht laten drogen. Dat is bij deze niet het geval. Komt er droog uit.

Het is wel even zoeken hoe je de inlegger erin moet klikken (welk de voor- of achterkant is). Er zit ook een extra inlegger bij waardoor de luier dus bijna even dik is als een tweedelig systeem. Maar voor veelplassers is dit wel handig.

Het nadeel was voor mij vooral de drukknoppen, aangezien hij amper stil ligt als ik hem moet verschonen, vind ik een overbroekje met velcro gemakkelijker. Maar misschien dat dit model ook wel verkrijgbaar is met velcro?

Het is echt een leuk design, met de zachte randjes ook comfortabel voor hem om te dragen. En hij kan er vlotter in bewegen dan in een tweedelig systeem.

Hij is makkelijker in gebruik dan de luiers waar ik nu vooral mee werk, aangezien je niet nog eens een overbroekje erover moet doen. Dus ook wel handig voor kindjes die niet graag stil liggen ;).

We hebben de luier enkel overdag getest, dus of hij voor de nacht geschikt is kan ik niet zeggen.

Als ik nog eens luiers moet bijkopen, zou ik zeker een aantal van deze aanschaffen!

 

Karlien, mama van Jackie (22 maand)

We startten de test op een enorm warme zomerdag. Mijn eerste indruk van de Petit Lulu snap-in-one luier was dan ook: ‘zo warm, dik en zoveel stof!’

De luier bestaat uit een overbroekje waar je een zachte maar dikke stoffen voorgevormde inlegger in klikt. Voor extra absorptie is er nog een tweede zachte en dikke inlegger. Van het overbroekje was ik wel onmiddellijk fan: het voelt heel fijn en degelijk aan. 

Ik moet mijn eerste indruk van de inlegger weerleggen: van die warmte, daar heeft ons prinsesje geen last van gehad. Heel de testmaand bleef het warm en de luier stoorde niet. Jackie is ondertussen een stevige peuter van 22 maanden en 12 kg. Ze heeft van die gezellige mollige babybillen en een bolle buik. De fleece randen zorgen er juist voor dat de luier mooi aansluit aan haar vormen en er geen randjes afgetekend worden op haar huidje.

De luier ging mee naar de crèche. Dezelfde week werd er gevraagd om Jackies eigen bumGenius Freetime luiers niet meer mee te geven omdat er te veel lekken waren. Jackie doet als peuter van 22 maanden ondertussen wat grotere plasjes. Het absorptievermogen van de bumGenius (Freetime en Elemental) kan het niet meer aan. De bevindingen op de crèche van de Petit Lulu snap-in-one waren super positief: absorptie top, geen lekken, gemakkelijk in gebruik. 

Doordat Jackie al wat groter is, gebruiken we steeds beide inleggers van de Petit Lulu Snap-in-one om de absorptie zo hoog mogelijk te houden. Maar dat geeft natuurlijk een dikke luierpoep. Jackies bewegingsvrijheid werd zo wat ingeperkt. Het in elkaar klikken van de inleggers van het overbroekje en het aandoen van de luiers is heel gemakkelijk door gebruik van de drukknopjes.
Geen lekken met de Petit Lulu Snap-in-one! Dat is een fijne afwisseling met de bumGenius Freetime waar Jackie echt wat groot voor geworden is.   

We gebruiken sinds Jackies geboorte de bumGenius Freetime luiers. De keuze voor de bumGenius Freetime is gemaakt omwille van de droogtijd. De microvezel droogt in de zon op enkele uren. ‘s Avonds wassen, ‘s nachts drogen en ‘s morgens mee naar de crèche. We hebben ook enkele bumGenius Elemental luiers gemaakt uit bio-katoen maar daar is de droogtijd een stuk langer. En dat viel ook op aan de Petit Lulu Snap-in-one luier. De inleggers zijn van een zalig dikke zachte stof, maar dat vraagt natuurlijk zijn tijd om te drogen. 

De luier lijkt de ideale nachtluier. We zijn er niet toegekomen om dat uit te testen: tot 3 keer toe deed Jackie juist voor het slapengaan kaka in haar mooie Petit Lulu Snap-in-one luier waardoor een dringende verschoonbeurt nodig was. 

Algemeen lijkt het een zeer degelijke luier. Bij enkel het gebruik van de voorgevormde inlegger en verstelbare drukknopjes lijkt het een fijne meegroeiluier. Voor een peuter bewijst hij alvast zijn waarde.

Nog niet overtuigd dat wasbare luiers niet alleen praktisch zijn? Deze konden we jullie niet onthouden!