Luiertassen van Planet Wise getest – review

Planet Wise is specialist in luiertassen. Mooie en waterdichte tassen, ideaal voor vanalles en nog wat.
Ook voor luiers natuurlijk.

We lieten de luiertassen van Planet Wise testen door Tatjana, Tine en Caroline.
Hieronder lees je wat zij van de luiertas vinden.

Tatjana, mama van Miro (2 jaar) testte de Planet Wise medium

 

“Wauw wat een mooie tas!” Dat is het eerste wat ik dacht toen ik de tas zag!
Lekker ruim, want dit hadden wij wel nodig!

De tas is zeer soepel en is daardoor gemakkelijk in de ververstas te steken (proppen) wanneer je op stap gaat.

Voordien hadden wij de herbruikbare tasjes van Milovia, maar die vonden we te klein en niet handig in gebruik aangezien de rits vooraan zat ipv bovenaan.
Door de grote opening – met rits –  steek je gemakkelijk de luiertjes in de tas. En  dit zonder knoeien!

Er kunnen zeker zes luiers in! Miro maakt steeds gebruik van twee inleggers in een luier, dus in het totaal 12 inleggers!
Plus de nodige zeversjaaltjes die kletsenat zijn!

Ook de onthaalmoeder vond de tas gemakkelijk in gebruik. Ze miste enkel nog een lusje om deze aan de ververstafel te hangen. Maar met haar creativiteit heeft ze het snel kunnen oplossen!

De tas is lekvrij en gemakkelijk te wassen! Hij mag ook in de droogtrommel, wat voor mij een extra pluspunt was!

Aan de draad droogt hij minder snel.
De binnenzijde is van plastic en kleeft dan zo aan elkaar waardoor de binnenzijde niet droogt.

Als je hem binnenstebuiten draait of opentrekt droogde hij ook niet optimaal waardoor hij de dag nadien nog wak aanvoelde.
Als je hem over iets kan trekken (een fles?)  en “open” kan laten drogen, droogt hij zeker in één nachtje!

De luiertas is ook heel erg veelzijdig!
Natte kledij, slabben of zeversjaaltjes opbergen als je op stap bent!
Of als je niet meteen een vuilnisbak vindt stoppen we er ook even alle rommel in om zwerfvuil te voorkomen!
De natte zwembroeken worden niet meer in de handdoeken gewikkeld maar gewoon gemakkelijk in de herbruikbare tas gestoken.

Ik zou er zelfs mijn groenten en fruit durven instoppen als we om boodschappen gaan, maar dat laatste heb ik nog niet getest ?.

groetjes,
Tatjana

Caroline, mama van Alice (18 maanden) testte Planet Wise Clutch

Ik mocht de afgelopen weken de Planet Wise clutch testen voor mijn dochtertje Alice van 18maanden.

Toen ik het pakketje ontving was ik blij verrast met het printje op de luiertas, leuk met die vosjes en fijn dat de buitenzijde in katoen is.

We zijn begonnen met wasbare luiers toen onze dochter 5 maanden oud was.
We gebruiken
sindsdien de grote luierzak van Planet Wise om de luiers mee te geven naar het kinderdagverblijf.

Na ondertussen meer dan een jaar intensief gebruik zijn we zeer tevreden hierover.

Ondanks de wekelijkse was op 60 graden blijft de zak goed waterdicht en behoudt hij zijn vorm en afmetingen.
De ritssluiting is van goede kwaliteit en in tegenstelling tot de reserve luierzak die we hier gebruiken, van een ander merk, is hij ook echt geurdicht. Wat meer dan handig is als je hem eens een dagje vergeet uit te laden of onderweg bent met de zak.
Ik verwacht wel dat de zak zal versleten zijn na het gebruik bij 1 kind maar we gebruiken hem ook echt bijna dagelijks dus dat lijkt me dan ook normaal.

In de grote zak passen 4 luiers met extra boosters, in onze ervaring zijn meer luiers niet mogelijk. Het nadeel van dit formaat vind ik dat het vrij groot is voor gebruik bij een uitstap, Deze past niet in een luiertas en pakt veel plaats in onderin de buggy. Voor een weekendje weg is hij dan weer te klein.

Aangezien Alice ondertussen al wat ouder is neem ik op uitstap geen luiertas meer mee en tracht ik alles kwijt te geraken in mijn, grote, handtas.
Hierdoor ben ik voor uitstapjes van een halve dag overgeschakeld op wegwerp omdat dit nu eenmaal makkelijk in mijn handtas paste, wat jammer is natuurlijk.
We gebruiken zeer graag wasbaar maar gebruiksgemak is voor ons ook heel belangrijk en op uitstap stoor ik me soms aan al de spullen die ik meesleur.

Ik was dan ook blij dat ik deze clutch kon uittesten om te kijken of het een goede oplossing is voor onderweg.
Het formaat is ideaal voor in de handtas en zorgt ervoor dat de wanorde in mijn tas een beetje beperkt blijft.

Het lukte me net om er 2 luiers in op te bergen en een dun pakje vochtige doekjes, mits een beetje duwen.
Jammer genoeg was dit toch te ambitieus en kreeg ik een lek via de ritssluiting van de gebruikte luiers aangezien ik de clutch te vol had gestoken.

1 luier, luierzalf en een pakje vochtige doekjes lukt prima.
Dit is ook heel handig om op uitstap mee te nemen naar het WC als je moet verschonen. Het is compact en ziet er mooi uit.

Voor kleine uitstappen zoals boodschappen doen of halve dag uitstapjes is deze clutch echt voldoende.

Mijn tussenoplossing is nu dat ik de clutch gebruik voor onderweg met 1 herbruikbare luier en 1 wegwerp indien ik toch 2x zou moet verversen. Dit werkt prima en normaal kom ik steeds toe met maximum 1 luier.
Meer dan 2 gebruikte luiers geraken er niet in dus voor grotere uitstappen kan je beter de grote tas gebruiken.

 

Indien je nog een kleinere baby hebt is het is ook een heel handig formaat om er geen luiers in te plaatsen maar enkel de verzorgingsproducten.
Je kan het waterdicht compartiment dan gebruiken om de vochtige doekjes in te steken. Ik had een wet bag van Cheeky wipes hiervoor maar deze heeft geen goed sluitsysteem en dan had je weer een apart zakje in de luiertas.
In deze clutch kan je dan wel alles bijeen houden, wat ik heel praktisch vind.

Ik ben heel tevreden met de clutch en gebruik hem nu ook standaard voor onderweg.

Caroline

Tine, mama van Janne (2,5 jaar) en Fré (9 maanden) testte Planet Wise medium

Na 2,5 jaar wasbaar luieren voor onze dochter Janne en ondertussen ook 9 maanden voor onze zoon Fré, zijn de luiertassen die we hebben al goed doorleeft. Enkele beginnen al wat te verslijten.
Dat we de luiertas van Planet Wise mochten testen kwam dus op een goed moment, aangezien we wel stilletjes aan op zoek mochten naar een nieuwe.

We hadden tijdens een luierconsult de luiertas van Planet Wise al eens in onze handen gehad. Hij was ons opgevallen en is altijd in ons achterhoofd blijven hangen “voor als we eens toe waren aan een nieuwe”.

Onze verwachtingen werden ingelost toen we het pakketje open maakten.
Wat ons onmiddellijk opviel was de stevigheid van de tas, maar ook het ontbreken van een lusje, om de tas ergens aan op te hangen.

De luiertas is gemaakt van een laag pull aan de binnenkant en een heel mooi bedrukte, stevige katoenen laag aan de buitenkant. Deze 2 lagen zijn de reden waarom de tas zo degelijk en stevig aan voelt. Ook de ritssluiting is degelijk.

Het vrolijke printje maakt het geheel af.

De tas is groot genoeg voor een dagje uit of een dagje naar de opvang. Hoewel voor een dagje uit een tas met een apart vak voor propere of vuile luiers handiger is, maar volgens mij bestaat deze variant wel in het Planet Wise gamma.

Één groot nadeel, en voor ons het enige, is dat er geen lusje is aan de tas waarmee je hem bijvoorbeeld aan de buggy of aan de verzorgtafel kan hangen. We moeten hem dus op de grond laten staan of, wanneer we er op uit zijn, in het mandje onderaan de buggy. 

Dit was ook de enige opmerking van de onthaalmoeder. Onze andere luiertassen hangt ze met het lusje aan de verzorgtafel en dan kan ze met één hand de vuile luier onmiddellijk in de luiertas steken bij het verschonen. De tas van Planet Wise moet ze op de grond laten staan. Hierdoor moet ze de luier ná het verschonen in de tas steken. Onze kleine vriend draait namelijk alle kanten op wanneer hij op het verzorgkussen ligt, waardoor het absoluut niet veilig is om hem 1 seconde los te laten om bijvoorbeeld een vuile luier in een tas te steken. 

De tas is echter wel stevig genoeg om rechtop te blijven staan, als je de bovenrand een beetje om plooit. Dit kan een oplossing zijn, maar dan blijft hij wel de hele tijd openstaan. Ook als we hem toch aan het haakje van de luiertafel willen hangen, kan dat, als de rits volledig geopend is. 

Met de luiertas van Planet Wise erbij hebben we 4 verschillende luiertassen, elk van een ander merk (de andere zijn van Close Parent, Fluffy Nature en Rumparooz).

Deze van Planet Wise is nu met voorsprong mijn favoriet.
Ik zou zelfs overwegen er nog één aan te schaffen, maar dan mét lusje en 2 compartimenten voor propere of vuile luiers. Het is de degelijkheid en de katoenen stof die het hem doen.

De andere luiertassen zijn gemaakt uit leuk bedrukte pull, maar die pull geeft toch een ander gevoel dan het katoen van de tas van Planet Wise.

Ondanks zijn kleine mankementje, is de luiertas een echte aanrader!!

Tine