De ‘Easyfree’ van Popolini valt onder de noemer ‘revolutionaire luier’

Wat hem speciaal maakt, is dat hij bestaat uit drie delen: een katoenen overbroekje, een waterdichte pouch en een biokatoenen inlegger die je nog eens extra kunt bijboosten. Dankzij knopjes zijn al deze delen onderling aan elkaar vast te maken. De luier bestaat in drie maten. Pouches en inleggers kun je afzonderlijk aankopen.

Wat hem extra speciaal maakt: je kan hem ook aan je kindje vastmaken! Hij wordt geleverd met een buikband: deze sla je om de buik, zodat de luier toch blijft waar hij moet zijn als je bijvoorbeeld aan babyzindelijkheidscommunicatie doet of aan zindelijkheidstraining bezig bent. Makkelijk en snel!

Gwendoline, mama van Larah (5 maand)

Wat was ik ontzettend blij dat we de Popolini Easyfree mochten uittesten.

Aangezien wij aan BZC (babyzindelijkheidscommunicatie) doen sinds dag 4 na de geboorte, was ik al eens opzoek gegaan naar een luier die gemakkelijk aan en uit gaat zonder ververstafel in de buurt.

Verder had ik er nog geen aangeschaft. Dit pakketje was voor ons dus ideaal!

Toen ik het pakje opende werd ik vrolijk van het mooie printje, alleen stelde ik me vragen bij de pouch… Gaat dit wel de kaka binnen houden…?

Aangezien Larah (5 maand en bijna 7 kg) bijna alle ‘kakaaktjes’ op het potje doet, hebben we dit maar eenmalig kunnen uittesten en ojaa alles bleef toen mooi in de luier. Het verbaasde me 😊

Ik raad iedereen die aan bzc doet, deze luier aan. De luier is superhandig om aan en uit te doen, ook als je je kindje in je armen houdt.

Zoals je op de foto’s ziet, zit hij bij onze dochter als gegoten. Geen dik pak en toch voldoende absorptie.

Aangezien onze dochter weinig plast ‘s nachts, had ik hem om gedaan zonder extra absorptie. Toen was ze wel een klein beetje nat aan de rug. Waarschijnlijk is dit met een booster opgelost, dit testen we nog verder uit…

In vergelijking met onze luiers ( Lulu nature bamboo met Milovia overbroekjes) vind ik deze handiger voor wanneer we op daguitstap gaan. Vooral voor naar plaatsen waar geen ververstafel is in de buurt van een toilet. Door deze luier is het eenvoudiger om bzc ook buitenshuis te doen.

Tot op heden ben ik superpositief over de luier, het enige minpuntje voor mij is dat je het katoen overbroekje niet op 60°C mag wassen. Luierwasjes (60°C) doen wij om de 3 dagen, alle ander was doen we pas in het weekend, waardoor het langer duurt tegen dat ik hem opnieuw kan gebruiken. De inlegger mag in de droogkast, deze zijn dus super snel droog.

Wij gaan er hoogstwaarschijnlijk enkele aankopen voor wanneer we op daguitstap gaan. Wij kijken er naar uit om hem binnenkort mee te nemen naar Pairi daiza 😃

Zo mag onze flinke Larah haar gewoonte om bij elke luierwissel haar behoefte op het potje/ boven het toilet te doen, aanhouden buitenshuis.

Aan alle mamaatjes en papaatjes die aan bzc doen; DIT IS HEM!

Aan alle mamaatjes en papaatjes die niet aan bzc doen; het is het proberen waard. Je zou versteld staan hoe snel zo een kleintjes er mee weg zijn en dan is deze luier superhandig!

Volgens mij is deze ook handig voor kindjes die niet meer liggend willen verschoond worden.

Liefs Gwendoline

Anke, mama van Kasper (23 maand)

De voorbije weken testte ik de Popolini Easyfree bij onze zoon Kasper, hij is een jaar en 11 maand oud. We wilden vooral testen omdat Kasper snelle stappen aan het zetten was richting zindelijkheid, en de luier leek ons een prima tussenoplossing.

Toen de luier aan kwam was het even zoeken hoe het werkte, door de buikband en de velcro sluiting naar achter was het een iets ander systeem dan we gewoon zijn. Maar dit was snel uitgedokterd.

Voor Kasper zelf was het wel wennen om de luier aan te doen. De buikband geeft net een ander gevoel dan een andere luier, en de ‘pouch’ binnen de luier voelt wat stug aan. Ik vermoedde ook dat de pouch striemen ging nalaten op zijn billetjes, maar dit was niet het geval.

De pasvorm zit, vind ik, iets breder dan andere luiers (we gebruiken anders een combinatie van Milovia, Close Pop-in en Totsbots Bamboozles). Ik vond ook dat we toch goed moesten proppen om de inlegger volledig en goed in de pouch te krijgen (de inlegger was precies net te groot).

De meegeleverde inlegger deed wel goed dienst, die ving de eerste grote plassen goed op zonder te lekken. De droogtijd is aan de langere kant, maar dit losten we op door onze Milovia inleggers ook te gebruiken in deze luier. Dat is dan meteen ook een groot voordeel van de luier: je kan gaan combineren met andere inlegger, en dus ook dunnere inleggers gebruiken wanneer er minder in de luier geplast wordt. Let wel, als je een andere inlegger gebruikt, heb je geen drukknoopjes om hem volledig vast te leggen. Dan moet je wel opletten dat hij er niet uitvalt als je de luier ‘achteruit’ legt om te plassen op het potje.

Het makkelijkste vond ik dus wel dat je kindje snel op het potje kan zonder dat hij eerst moet gaan liggen om de luier af te doen. Rechtstaand kan de luier snel open, en blijft op zijn plaats hangen door de buikband. Kindje kan op potje, als hij klaar is kan je de luier makkelijk rechtstaand terug toe doen.

Ook de onthaalmoeder gebruikte de luier een aantal dagen. En door ook inleggers van andere merken te gebruiken kon ze een hele dag door het systeem testen. Ook zij was tevreden; ze kon Kasper snel en makkelijk op het potje zetten en de luier even snel terug aandoen.

Het nadeel van de luier is dat het overbroekje niet mag worden gewassen met de rest van de luierwas. De pouch en inlegger mogen op 60 graden, het overbroekje maar op 40. Dat zorgt ervoor dat je deze dus uit elkaar moet halen om te wassen. En ik vermoed bij kaka (wat wij niet hebben gehad in de luier) dat dit niet zo aangenaam is. Daartegenover staat wel dat het overbroekje wel aangenamer aanvoelt dan andere overbroekjes, doordat het uit katoen is gemaakt.

Het uiteindelijke verdict over de luier is wel positief hier. Zeker om te gebruiken in aanloop naar zindelijkheid! Het is voor de kindjes een veel leuker gevoel als ze kunnen oefenen op het potje zoals grote kindjes, zonder dat ze nog op het verschoonkussen moeten liggen.

Anne, mama van Niyah & Xias (19 maand)

(kleine noot vooraf: we denken dat de luier net te groot was voor Niyah en Xias).

Wat was ik blij dat ook wij werden gekozen om de Popolini Easyfree te testen voor jullie.

Met mijn tweeling van 19 maanden oud die beiden een andere lichaamsbouw hebben en 1kg van gewicht schelen is het leuk om te testen of de luier bij beiden ook even praktisch is en hoe de vorm hen zit.

De luier kwam aan in een verpakking waarop duidelijk stond hoe en op hoeveel graden de verschillende onderdelen te wassen. Hij was wel erg verrassend qua samenstelling. Boordje als heupband, dan nog een waterdichte snap in hoes waarin je vervolgens de booster in vast moet snappen.

De print leek me eerder wat saai, wit-blauw gestreept. Ik ben, denk ik, gewoon net iets zotter van felle kleuren en motiefjes. Maar aan was hij best wel leuk.

Qua comfort zit hij ook goed, al had ik eerst mijn twijfels want het leek een dik pakket en de heupband is met “bh haakjes”, iets wat ik echt niet verwacht had. Met wassen heb ik inmiddels nu ook ontdekt dat ik het bandje met de haakjes niet steeds mee hoef te wassen, eerst deed ik het namelijk steeds in een wasnetje maar het is niet vuil na 1 keer dragen. Wel jammer dat er niet aan wastabs gedacht is voor de velcro delen als je de luier wast.

De droogtijd van de booster en overbroekje zijn 1,5 dag op een droogrek binnen. Buiten op een warme dag is het veel sneller natuurlijk.

Bij het op het potje gaan is het inderdaad wel erg leuk dat de luier gewoon even naar achter gehangen kan worden en ook daarna rechtstaand met gemak terug aan kan, gewoon even terug sluiten met de velcro-sluitingen.

De pasvorm kan naar mijn mening echt nog wel verder verbeterd worden. Ik heb maat large om te testen, de kinderen zitten in het begin van deze maat, ze wegen namelijk 11 en 12 kg.
Wat ik mis bij deze luier zijn snaps aan de voorkant om de luier te verstellen qua lengte, dat was erg handig geweest.
Nu zit er veel extra stof aan om de luier goed te kunnen laten sluiten.
Ik mis dat wel enorm. 

Ook wat extra elastiek (of straffere elastiek) aan de liezen was net beter geweest qua pasvorm, al denk ik dat die extra snaps aan de voorkant die ik mis, dit probleem al gedeeltelijk zouden kunnen verhelpen. Nu lekt het al rapper daar als ze dan toch een ongelukje hebben. De boordjes aan de beentjes zijn erg slap. Ze sluiten helaas echt niet aan. Ik ben nog steeds zoekende of het helpt om het waterdichte gedeelte van binnen meer naar buiten te brengen in de liezen, dat helpt wel wat, maar niet genoeg precies.

(Een aanvulling van ons: de elastiek van de Easyfree zit in de pouch,let er op dat deze in de lies aansluit. Het stoffen broekje is aan de beentje afgewerkt met boordstof, dat is elastisch maar sluit niet zoals dat met een elastiek zou gebeuren).

De booster en broekje zijn wel goed qua absorptie naar mijn mening.

Ook tof dat ze eraan dachten om de snaps in het waterdichte tussen gedeelte aan één kant grijs te maken, zo weet je zeker dat je de luier correct terug in elkaar hebt gezet na het wassen.

Al bij al denk ik persoonlijk dat deze luier nog wat verbeteringspuntjes heeft qua optimale pasvorm. En misschien wat minder omslachtig qua samenstelling zou ook handig zijn.

Besluit

Concreet: al is je kindje een acrobaat, rockster of ballerina, de luier heeft duidelijk een aantal sterke punten.

Zo is hij goed te gebruiken bij kindjes bij wie aan babyzindelijkheidscommunicatie wordt gedaan en voor dreumesen die al eens op het potje durven! De inlegger absorbeert grotere plasjes èn je kunt met andere inleggers combineren (als je het niet erg vindt om deze niet vast te klikken).