De meeste kindjes zijn het eerst overdag zindelijk. Om ook ’s nachts zindelijk te worden, hebben ze wat meer oefening nodig.

Kindjes die herbruikbare luiers gebruiken zijn (in mijn ervaring) doorgaans op 2- a 2,5-jarige leeftijd zindelijk overdag. Rond die tijd volstaan ‘gewone’ herbruikbare luiers vaak niet meer ’s nachts. Ze worden soms te klein en op die leeftijd plassen kinderen vaak al zo veel ’s nachts dat ze met natte lakens kunnen wakker worden. En dat is voor niemand leuk.

mother easen dodo

Mother-ease heeft een prima nachtluier ontwikkeld voor kinderen tot 29,5 kilogram, de Mother-ease Dodo. Dit broekje heeft drie lagen katoen, waardoor het erg dik gestoffeerd is en veel vocht kan absorberen. Je trekt het broekje aan en uit als een onderbroekje, zo kan je kind al zelf zijn of haar broekje uittrekken en ervaart hij of zij het minder als een luier.

Wij zijn hier destijds met onze zoon heel erg mee geholpen. Toen hij iets ouder dan twee jaar was, was zijn bed iedere ochtend nat, zowel met een herbruikbare als met een wegwerpluier. Na verloop van tijd deden we ’s nachts zelfs een wegwerpluier aan met daarrond een extra inlegger van bumGenius Flip of een tetradoek en nog was het niet voldoende. Met de nachtluiers van Mother-ease lukte het wel.

Met een drie- a viertal nachtluiers heb je wel voldoende. Je kan deze, net als alle andere luiers, mee bij je andere was steken. Eigenlijk moet je zoveel luiers hebben als er dagen zijn tussen twee wasmachines waar je ze kan bij steken. Met één maat heb je meestal ook voldoende, omdat je kind door het gebruik van deze luiers na een tijdje ook ’s nachts zindelijk wordt. En dit zonder trucs als wekkers of zonder dat je je kind ’s nachts moet wakker maken. Je kindje gaat ’s nachts voelen dat het plast en leert dit op die manier af.

Ik kan de nachtluier van Mother-ease dus aanraden aan alle moeders wiens kindje nog niet zindelijk is ’s nachts. Ze zijn makkelijk in gebruik en zéér effectief in absorptie en als hulpmiddel om je kindje ’s nachts zindelijk te leren worden.

Catty