Een pakket luiers aankopen is een kleine investering. Om te voorkomen dat we een heel pakket luiers zouden hebben waarvan we niet tevreden zou zijn, hebben we dat stapsgewijs aangepakt. En dat was uiteindelijk een geluk, want de eerste luiertjes die ik had gekocht waren een mooi voorbeeld van ‘de niet goede luier’.

We zijn niet onmiddellijk na de geboorte met herbruikbare luiers gestart. Misschien doen we dat met ons tweede kindje wel, maar bij Daan hebben we even onze tijd genomen. Daarbij, toen ik na een twee- a drietal weken voor het eerst een herbruikbare luier bij Daan aandeed, leek hij op een popje dat je op de basis kan wiebelen. En dat zag ik als kersverse mama met een schattige baby niet echt zitten.

Na een viertal weken ben ik meer en meer op zoek gegaan naar een goede luier. Wat ik belangrijk vond was het volgende: duurzaam, (relatief) slank, een pasvorm die goed blijft, een duurzame sluiting (geen slechte velcro dus) en ook had ik graag dat de luiers mooi bleven nadat ze gewassen waren. Dat vind ik nog steeds belangrijk en deze eigenschappen zal je dan ook in ons aanbod terugvinden.

Uiteindelijk hebben we een verzameling van luiers: van strikluiers (goedkoop) tot all in one luiers (zeer gemakkelijk). En na een tijdje bleek onze voorkeur: sommige luiers bleven langer in de voorraaddoos liggen dan andere. Maar iedere goede luier heeft zijn voordeel en we hebben ze allemaal gebruikt. Wat de overbroekjes betreft, zijn we na enkele mindere aankopen aanbeland bij die van Popolini en die vinden we nog steeds de beste (en we zijn niet de enigen).

Het kan nuttig zijn om informatie te verzamelen over de kwaliteit van bepaalde soorten en merken. Maar wat de soort betreft (stoffen luier, all in one luier, …), merk ik bij mezelf en bij anderen dat het een heel persoonlijke keuze is die je best met twee maakt. De ene wil graag een goedkoop alternatief, anderen gaan voor het comfort.

Mocht je nog op zoek zijn naar wat jou het beste ligt, neem gerust contact op met ons en geef maar aan wat je zelf belangrijk vindt.

Catty