Al jaren is Totsbots een vaste waarde in ons gamma. En dat is niet zonder reden.

Totsbots biedt heel veel aan in de categorie herbruikbare luiers: de voorgevormde luier Totsbots Bamboozle Stretch, de snap-in-one inleggers Totsbots Bamboozle pads, de Totsbots Bamboozle wraps als overbroekjes, jullie favoriete zwemluiertjes, luiertassen, luieremmers,… Als je wasbaar gebruikt, ken je Totsbots sowieso 🙂

Totsbots kenmerkt zich door leuke prints (al heb je de pads en luiers ook in ecru), verstelbare luiers in verschillende maten èn een hoge absorptie. Luiers en overbroekjes sluiten bij Totsbots altijd met velcro.

Daarom vonden we het tijd dit merk nog eens in de kijker te zetten. Drie mama’s gingen aan de slag met de Totsbots Bamboozle Stretch en schreven hun bevindingen neer.

Totsbots Bamboozle Stretch, de review 4 - De Luierhoek, wasbare luiers

Sarah, mama van Seppe (6 weken) en Warre (23 maand), testte Totsbots Bamboozle stretch maat 1 bij Seppe

De oproep voor het zoeken van testpersonen die de Totsbots-luiers wilden testen, maakte mij meteen enthousiast!
We gebruik bij onze zoon Warre van net geen 2 jaar de Totsbots Bamboozle pads , een snap-in-one systeem. We startten hiermee toen hij een 5-tal maanden was. Sinds kort hebben we ook de Totsbots Bamboozle stretch maat 2 aangeschaft. Enerzijds omdat we extra luiers nodig hebben gezien ons gezinnetje sinds een 10-tal weken uitgebreid werd met een 2de zoontje Seppe en we meteen met wasbare luiers wilden starten. Anderzijds omdat deze toch wat meer absorptievermogen hebben dan de pads.

Totsbots Bamboozle Stretch, de review - De Luierhoek, wasbare luiers
Totsbots Bamboozle Stretch, de review 1 - De Luierhoek, wasbare luiers
Totsbots Bamboozle Stretch, de review 2 - De Luierhoek, wasbare luiers
De bamboozle stretch maat 2 is in principe een meegroeiluier en kan dus al bij de allerkleinsten gebruikt worden, echter deze zijn nog aan de grote kant. We keken er dus wel naar uit om maat 1 te gebruiken bij onze kleinste koter van ongeveer 4,5 kg op 6 weken.

Wat als eerste opvalt is de supertoffe print. Dit is dus niet alleen bij de pads aanwezig, maar ook de Bamboozle stretch zorgt er voor dat je kleintje er nóg schattiger uitziet dan hij/zij al is. De luier is inderdaad wel een pak kleiner dan maat 2 en kan zelfs door de drukknopen nog wat verkleind worden zodat dit echt van bij de geboorte kan gebruikt worden en bijgevolg ook heel mooi aansluit. Voor ons zoontje gebruikten we wel telkens de inlegger, maar deze zal bij hele kleintjes wel kunnen weggelaten worden.

De absorptie is top! Maat 1 absorbeert al meer dan 2 pads samen, waardoor de luier met inlegger ook voor ‘s nachts kan gebruikt worden. Dit bespaart ons een verschoonmoment midden in de nacht, zeker omdat ons kleintje al 7 à 8u na elkaar slaapt.

De voorgevormde luier heeft natuurlijk nog een overbroekje nodig. Wij gebruikten vooral de schattige Totsbots overbroekjes gezien we deze al gebruiken voor de pads. Daarnaast hebben we de luier ook af en toe gebruikt met de Popolini Popowrap. Beide overbroekjes zijn geschikt en bedekken de Bamboozle stretch voldoende. Wij zijn alvast fan van de velcrosluitingen. We vinden zelf dat deze beter instelbaar zijn dan drukknopen als sluiting. Belangrijk is wel om de velcro te sluiten wanneer je de luier wast zodat er geen andere zaken aan blijven hangen.

Alleen onze ouders hebben de luiers uitgetest en vinden het zeker niet ingewikkelder dan een gewone luier. Het zijn eigenlijk 2 luiers (luier en overbroekje) boven elkaar. Het systeem is dus voor velen gebruiksvriendelijk.

Als ik dan toch een nadeel moet meegeven dan is dit de vrij lange droogtijd. Aan de wasdraad is dit toch anderhalve dag. Wij laten de luiers meestal een 30-tal minuutjes in de droogkast draaien. Zo zijn deze al wat minder nat en blijven ze lekker zacht.

De Totsbots Stretch is dus zeker een aanrader voor iedereen die mooi wasbaar wilt luieren zonder teveel ingewikkelde systemen. Maat 1 zorgt ervoor dat de luier al bij de allerkleinste baby’s mooi aansluit. Wanneer jullie echter niet meer voor verdere gezinsuitbreiding zullen gaan, lijkt het mij beter om voor het huurpakket newborn luiers te gaan en dan over te schakelen op maat 2 i.p.v. de beide maten aan te kopen. Sinds kort kan je nl. ook een pakket Bamboozle stretch maat 1 huren bij de Luierhoek! Dit pakket huur je per 4 weken, een voor ons ideale periode om uit te testen of deze luiers wel iets voor jou zijn én ook een ideale periode om nadien probleemloos over te schakelen op volgende maat ( tenzij je een klein kindje hebt) zonder een nieuw systeem te moeten leren kennen. Het pakket bestaat uit 24 luiers en 5 al even schattige overbroekjes, voldoende om een 3-tal dagen wasbaar te luieren. Wat ook superfijn is, is dat je er een grote luiertas bijkrijgt om alles in te bewaren én ook nog een klein luiertasje om mee te nemen onderweg. Het enige waar je zelf voor zorgt, zijn de inlegvliesjes om de stoelgang op te vangen.

De service bij de Luierhoek is meer dan super! Je reserveert het huurpakket op voorhand en geeft je uitgerekende datum door. Wanneer je bevallen bent, stuur je een berichtje en enkele dagen later kan het wasbaar luieren al beginnen, je krijgt er de was- en gebruiksinstructies bij. Je huurt het pakket voor de volle 4 weken dwz je moet het pakket pas opsturen de dag nadat de 4 weken eindigen, zodat je de huurperiode ten volle kan benutten én tijd hebt om alles terug verzendklaar te maken! Je betaalt een waarborg die je heel snel terug krijgt wanneer je het pakket in goede staat terug hebt afgeleverd. Heb je vragen of zijn er problemen tijdens de huurperiode? Contacteer het team en je wordt zoals altijd heel snel geholpen! Een echte aanrader dus!

Tine, mama van Stan (4 maand) en Mirthe (18 maand)

Heel blij waren we toen we het mailtje kregen dat we de Totsbots Bamboozle stretch mochten testen bij onze kids! We gebruiken normaal een snap-in-one systeem wat ik wel handig vind voor de crèche: ze gaan klaargemaakt mee dus hebben ze er daar niet teveel werk mee. De uitgelezen kans dus om eens een ander systeem mee te geven.

Mirthe, onze dochter van 18 maanden, mocht de Bamboozle testen in de crèche. De begeleidster was er verrassend positief over: het was niet moeilijk om hem juist aan te doen en ze was er mooi droog mee gebleven. Met onze sio (De Luierhoek: snap-in-one) luiers durft ze wel eens een natte broek hebben als de meisjes hem in de crèche niet juist aandoen!

Ook ons zoontje van 4 maanden, die nu iets meer dan 6kg weegt, mocht de luier testen. Voor hem zette ik de druk knopjes een standje kleiner waardoor hij voor hem een perfecte pasvorm kreeg! Bij Stan gebruiken we hem ‘s nachts als nachtluier. Stan gaat rond 21 uur slapen tot 7uur, voorlopig neemt hij voldoende vocht op en bleef Stan mooi droog ‘s nachts!

We vinden het een heel leuk printje wat kan dienen voor zowel een jongen als voor een meisje. Hij is makkelijk aan te doen door de velcro, wij zijn echt geen fan van drukknopjes! Hier combineerden we de Bamboozle luier met de overbroekjes die we gewoonlijk gebruiken van Petit Lulu. Die passen er mooi over, al is het een iets dikker pakket dan we gewoon zijn.

We zijn heel tevreden dat we de kans kregen eens een andere luier uit te testen en we denken er over na om er enkele aan te schaffen als nachtluier voor Stan! We hebben het geluk dat we onze luiers buiten kunnen drogen onder het afdak waardoor de droogtijd relatief kort is, een dag moet je wel rekenen, maar dat is met onze andere luiers ook!

Totsbots Bamboozle Stretch, de review 2 - De Luierhoek, wasbare luiers
Totsbots Bamboozle Stretch, de review 3 - De Luierhoek, wasbare luiers

Evelien, mama van Rayla (13 maand)

Mijn dochter is bijna 14maand en heet Rayla. Mijn eerste indruk van de luier was dat deze mooi oogt. Ik vond het bijna jammer dat er een overbroekje over moest. 😀

Ik heb sinds ik de luier ontving (21/9) deze al 3x gebruikt. Ik gebruik normaal gezien Milovia pocketluiers. Ik steek hier meestal 2 inleggers in, eentje van microvezel en eentje van bamboe. Hierover doe ik nog een overbroekje en dat is wel een vrij stevig pakket (Niet dat ik dat erg vind want zo heeft ze een poepairbag 😂).

De Bamboozle Stretch is slanker en heeft een heel goede absorptie. Met een overbroekje over lijkt mij de kans op lekken zeer miniem. Ik gebruik Mother ease Rikki overbroekjes en vind deze fantastisch, nooit lekken hiermee. Ik vind de pasvorm ook zeer goed, sluit goed aan aan de beentjes en de velcro is gemakkelijk om de luier mooi om haar heupjes te passen. De Milovia pocketluiers hebben drukknopjes dus is soms wat zoeken, vooral wanneer nieuwe mensen de luier moeten verschonen. Het gebruiksgemak van de Bamboozle Stretch is dus beter dan de luiers die ik nu gebruik, al vind ik deze zelf ook gemakkelijk.

De Milovia pocketluier heeft een fleece binnenkant die zeer zacht aanvoelt. Ik vind persoonlijk dat de Bamboozle stretch iets stugger aanvoelt wanneer net gewassen en gedroogd. Bovendien zijn de Milovia pocketluiers ook zeer snel droog, terwijl de Bamboozle stretch een langere droogtijd vraagt. Dit is natuurlijk logisch aangezien dit een tweedelig systeem is en de absorptie in de luier zit. De pocketluier moet je boosten en de inleggers hebben ook een langere droogtijd.

Ik had op aanraden van een vriendin de Milovia pocketluiers aangekocht en toch wat problemen gehad met lekken na enkele maanden. Deze zijn nu volledig opgelost door er een overbroekje over te doen. Als ik de Bamboozle stretch gebruik, dan denk ik dat dit toch een betere match zou geweest zijn met mijn dochtertje en zou ik deze gekocht hebben. Het tweedelig systeem zou gemakkelijker geweest zijn dan de pocketluier met overbroekje over. Al klaag ik niet want de Milovia pocketluier met overbroekje over, is voor mij ook nog steeds gemakkelijk in gebruik en heb hier zo ook nooit lekken mee. Ook de crèche waar onze dochter gaat, staat hier volledig voor open.

In bijlage enkele fotootjes, al was het niet gemakkelijk om er te nemen aangezien ze nogal ene friemelgat is. 😁

Totsbots Bamboozle Stretch, de review 3 - De Luierhoek, wasbare luiers
Totsbots Bamboozle Stretch, de review - De Luierhoek, wasbare luiers
Totsbots Bamboozle Stretch, de review 2 - De Luierhoek, wasbare luiers

Zoals je hebt gelezen, deze mama’s zijn fan van de Totsbots Bamboozle Stretch!

Na deze review bekronen we deze luier met volgende kenmerken: perfecte pasvorm, (heel) leuke print, heel goede absorptie, slank, gebruiksvriendelijk en relatieve droogtijd.

Totsbots Bamboozle Stretch, de review 4 - De Luierhoek, wasbare luiers
Totsbots Bamboozle Stretch, de review 1 - De Luierhoek, wasbare luiers
Totsbots Bamboozle Stretch, de review 1 - De Luierhoek, wasbare luiers