The proof of the pudding is in the eating.  Hoe kan je beter een nieuwe luier aanbieden dan door ze te laten testen op leuke baby’s?

Katrien is een ervaren luiermama en heeft de Totsbots Basics bij haar kindjes, Mila (5weken) en Febe (22 maand)  uitgeprobeerd. Hieronder lees je haar bevindingen.

De eerste indruk:

Bij het openen van de envelop vielen me meteen enkele verschillen op tov de Bamboozles. Het toeval wil dat ik net ook een nieuwe Bamboozle had. De Basics heeft een wat langere vezel dan de Bamboozle, het velcro om de luier te sluiten is net wat anders ingepland en de Basics heeft een losse inlegger, terwijl de inlegger van de Bamboozle met drukknoopjes vastzit. Beide luiers zijn echter wel even zacht (maar uit ervaring weet ik dat ze met het gebruik –en dan vooral het drogen aan de waslijn/wasrekje- wat stugger worden, dat hindert mij of mijn dochters hun billen echter niet).

Daarna maar even weken, wassen en drogen.

 

Basics bij onze newborn (5w, 5kg30)

Totsbots Basics bamboe luier
Normaal gebruik ik bij haar Bamboozles maat 1, met inlegger, en Bamboozles maat 2, zonder inlegger, met het Totsbots Peenutoverbroekje.

Ik verkleinde de luier naar de kleinste stand, en deed de inlegger eruit. De Bamboozles in maat 2 gebruik ik zo ook, dus ik dacht zo een goede referentie te hebben.

 

Qua pasvorm zit hij enorm mooi, vind het al bij al geen overdreven dik pak (ondanks dat hij verkleind is, en je daardoor vooraan dus wat meer luier hebt). Hij sluit enorm mooi aan bij zowel de romp als de liezen. Ik gebruik de Totsbots Peenut als overbroekjes, maat 1 voor onze newborn, maat 2 voor onze peuter. Met het overbroekje over, zit de luier ook enorm mooi. Het overbroekje bedekt alles mooi. Qua pasvorm vind ik de Basics zeker te vergelijken met de Bamboozles.

Totsbots_basics_bamboe_luier
Ik verluier onze newborn gemiddeld elke 2,5 à 3 uur. Even afwachten hoe de Basics het zou doen, vermits hij nog niet op maximale absorptie zat. Bij het volgende verluiermoment had ik een goed verzadigde luier, geen lekjes door het overbroekje en ook de borstvoedingsstoelgang bleef goed binnen. Test geslaagd dus! Qua absorptie vind ik hem zeker te vergelijken met de Bamboozles.

 

 

Basics bij onze peuter (22maanden, 16kg)

Totsbots_basics_baamboe_luier

Wassen en drogen en daarna testen met onze peuter. Normaal gebruik ik bij haar overdag het Totsbots Peenut systeem geboost met een extra bamboe inlegger. ‘s Nachts gebruik ik een nachtluier.

Nu deed ik de Basics met z’n inlegger om net voor een dutje. Wederom een heel mooie pasvorm. De luier staat nu echt wel op z’n grootste –velcro kan nog net gesloten worden-, maar dat ervaar ik met de Bamboozles en het Peenutsysteem ook. 16kg is –zoals Totsbots zelf ook aangeeft- echt wel de grens om hun luiers te gebruiken. Binnenkort  zindelijkheidstraining.

Totsbots Basics peuter - met Peenut Wrap

Het Peenutbroekje gaat er mooi overheen. Onze peuter plast veel tijdens haar slaap en het zijn echt al wel grote plassen. Ik was benieuwd hoe ik haar uit bed zou halen… maar hij heeft het helemaal lekvrij gehouden. Echt een enorm goede luier!

 
 
 
 
 
 
 

Droogtijd aan de waslijn

Na een volgende was –en droogbeurt kan ik wel zeggen dat de Basics qua droogtijd te vergelijken is met de Bamboozles. Ik heb hem nu zowel binnenshuis aan een rekje (slecht weer) als buitenshuis aan de waslijn (bij zonnig weer) gedroogd en moet hem samen met de Bamboozles van de draad halen. De Peenutpads zijn sneller droog, maar dat zijn dan ook ‘vlakke inleggers’. Reken voor de Basics toch op een dag droogtijd voor hij echt door en door droog is. Zoals verwacht is hij ook iets stugger geworden, maar dat hindert niet.

Nadien wordt hij van zodra hij terug droog is, opnieuw gebruikt en zo hebben we hem nu al een keer of 6 gebruikt (ik was momenteel elke dag of om de andere dag) en mijn positieve mening blijft behouden.

Conclusie

Ik baal dat ik net nieuwe Bamboozles maat 2 bijbesteld had. Onze newborn had immers lekjes met het Peenutsysteem (borstvoedingsstoelgang 😉 ). Had ik het vroeger geweten, dan zou ik geopteerd hebben om de Basics te nemen ipv de Bamboozles. Voor mij –en mijn dochters hun billen- zijn ze evenwaardig. Het feit dat hij niet in leuke kleurtjes/streepjes te verkrijgen is, en geen stretch bevat, stoort me absoluut niet. Qua aankoopprijs is hij maar een beetje duurder dan de Peenutpads, maar wel een stuk goedkoper dan de Bamboozles.

Zoals zijn naam het al doet uitschijnen: de Basics is gewoon een steengoede basic luier! Mooie pasvorm, goede absorptie, en zeer goed qua prijs! Ik zou hem aanraden!

Benieuwd hoe hij het op lange termijn gaat doen. Hij wordt immers opgenomen in mijn luiervoorrraad nu en zal toch zeker nog 2 jaar mee in rotatie zijn dan.

 Groetjes, Katrien, mama van Febe en Mila

 Nog benieuwd? Binnenkort lees je ook de ervaringen van Eva.