Totsbots Easyfit getest door Sophie 5 - De Luierhoek, wasbare luiers

Nieuw in ons gamma, de AIO van Totsbots: Totsbots Easyfit. De Totsbots Easyfit is een all-in-one luier. De de lange bamboe inlegger is voor de helft vastgenaaid aan een soepel, kleurrijk overbroekje, de andere helft van de inlegger steek je in de pocket. De pocket is ideaal als je nog boosters zou willen toevoegen om de absorptie van deze all-in-one op te krikken.

Wat vinden jonge ouders van deze luier? Dat 

Drie mama’s kregen een luier toegestuurd en mochten hem testen bij hun kindjes. Ze testten hem op pasvorm, absorptievermogen, droogtijd, gebruiksgemak,…

Hieronder lees je de bevindingen van Sophie, Chloé en Lisa.

Sophie, mama van Lotta (3 maand) en Flore (2 jaar)

Vol enthousiasme had ik ons opgegeven om ‘iets’ te testen. Dit ‘iets’ bleek de Totsbots Easyfit te zijn.

Bij het openen van de verpakking was ik al direct verrast door de zachtheid en soepelheid van de luier. Na verdere inspectie leek het me een heel handig systeem met de vaste inlegger die je via een pocket er in kan steken. En misschien wat minder belangrijk, maar wel heel leuk: het is echt een super mooie luier!

Meteen heb ik deze dan getest bij ons middelste dochter, Flore, van net 2 jaar. Hiervoor gebruikte ik de luier op de grootste stand en met de velcro was deze goed af te stellen. Na de randjes rond haar benen goed naar binnen te duwen, zat deze luier als gegoten. Hij was mooi dun rond haar billen en tussen haar benen. Spijtig genoeg kon ik niet meteen de absorptie testen, aangezien ze na een halfuur al een grote boodschap deed. Dit gebeurde ook de volgende twee keren… De luier hield wel alles goed binnen. Maar hierdoor besloot ik om het eerst eens te testen bij onze jongste dochter, Lotta, van toen 9 weken oud en zij woog toen ongeveer 4,6kg. Hiervoor moest ik de luier op zijn kleinst zetten. Maar ook bij haar paste hij mooi aan. Na ongeveer 2,5 uur heb ik haar verschoond en de luier had alles mooi binnen gehouden. De weken erop testte ik vooral bij Flore verder en de luier verbaasde met het absorptievermogen van zo’n dunne luier. Ik was nieuwsgierig over hoelang het zou duren voordat de luier zou doorlekken en vijf uur bleek het maximum te zijn, wat ik echt meer dan voldoende vind.

Tegen het einde van de testperiode heb ik de luier ook eens meegegeven naar de crèche om hun mening eens te horen. Ook zij waren enthousiast over het gebruiksgemak en de absorptie.

We zijn all-in-one luiers gewoon, naast prefolds en voorgevormde nachtluiers. De Totsbots Easyfit droogt iets sneller dan de bumGenius Elemental en zeker sneller dan de nachtluiers (Anavy), maar prefolds (zowel bamboe als katoen) zijn sneller droog. Ook de absorptie lijkt beter te zijn van de Totsbots Easyfit dan van de AIO’s die we anders gebruiken. Diegene dat we normaal gebruiken moeten we standaard bijboosten, maar deze van Totsbots heeft voldoende absorptie van zichzelf.

De luiers die we nu gebruiken, hebben we al 3,5 jaar constant in gebruik en deze zijn nog steeds goed van kwaliteit. We hebben ook de Totsbots Bamboozles gebruikt, maar die rekken aan de benen heb ik al moeten vervangen na 2 jaar te gebruiken en ook de velcro werkt daar niet goed meer bij na 2 jaar. Dus ik weet niet hoe de Totsbots Easyfit het gaat doen na een paar jaar gebruik, hoe de elastieken en de velcro blijven en of ze goed waterdicht blijven na het vele wassen. Dit is het enige “nadeel” aan deze luier. Voor de rest ben ik enkel heel positief over de Totsbots Easyfit en zou ik het zeker aanraden.

Een korte samenvatting van plus- en minpunten:

Pluspunten:
– Mooie pasvorm
– Gemakkelijk in gebruik
– Goede absorptie
– Mooie printjes
– Droogtijd

Minpunten:
– Duurzaamheid na langere tijd gebruik?

Totsbots Easyfit getest door Sophie 7 - De Luierhoek, wasbare luiers
Totsbots Easyfit getest door Sophie 4 - De Luierhoek, wasbare luiers
Totsbots Easyfit getest door Sophie 1 - De Luierhoek, wasbare luiers

Chloé, mama van Leo (12 maanden)

Leo (12 maanden) mocht van jullie de Totsbots Easyfit de afgelopen maand testen.

We gebruiken al sinds zijn geboorte wasbare luiers (eerst het huurpakket en dan Petit Lulu Fluffy Organic, voorgevormde luiers) dus kennen we het principe, maar waren toch benieuwd naar het verschil met een all-in-one luier.

Onze eerste indruk was meteen positief! Een slanke luier waar Leo zich gemakkelijk in kan voortbewegen. Hij leek er flexibeler in te kunnen bewegen dan de voorgevormde luiers en heeft er zich zelfs voor de eerste keer van zitpositie naar kruipen voortbewogen! We waren dan ook enorm fan van het extra comfort dat de luier hem bood terwijl het toch nog steeds een wasbare luier is.

Totsbots Easyfit getest door Chloé 6 - De Luierhoek, wasbare luiers
Totsbots Easyfit getest door Chloé 1 - De Luierhoek, wasbare luiers
Over de droogtijd hebben we niets te zeggen, we hebben hem samen met onze andere luiers laten drogen, waar we meestal 24u voor uitrekenen.

Alleen hebben we toch 2 (grote) ongelukjes gehad tijdens 2 verschillende dutjes (van 2u). Alles was nat, wat we tot nu toe nog niet hadden meegemaakt met onze gebruikelijke luiers. We waren de eerste keer wat verschoten en dachten dat het lag aan de manier dat we het gesloten hadden, maar de 2de keer wisten we wel zeker dat het waarschijnlijk lag aan het absorptievermogen.

In het algemeen zijn we tevreden van de luier dankzij het gebruiksgemak voor ons als ouders. De luier is namelijk heel snel omgedaan en je wint ook tijd dankzij de sluiting met velcro! Ook zijn we tevreden over de bewegingsvrijheid die Leo erin heeft, dat missen we wel wat met onze gebruikelijke luiers.

Het negatieve punt blijft wel het absorptievermogen. En dat is voor ons wel het belangrijkste punt. We zijn dan liever wat seconden langer bezig met de luier te verschonen en leren Leo liever aan hoe zich wél makkelijk te verplaatsen met zijn andere luiers, dan de lakens van zijn bedje + slaapzak + pyjama + body te moeten verversen indien we hem er een dutje mee laten doen.

We zouden hem zeker aanraden voor ouders die tijd willen winnen en die het gebruiksgemak van een wegwerp luier willen ervaren. Ook voor het kindje denk ik dat zo’n soort luier het dichtst in de buurt komt qua bewegingsvrijheid van een wegwerpluier. Maar dan moet je een andere oplossing vinden voor de dutjes.

We zijn heel blij hem te hebben getest en aarzelen zelfs om er nog een paar aan te schaffen voor de echte “speeluurtjes” thuis, maar dutjes zal hij er niet meer in doen.

Bedankt aan de Luierhoek voor deze ontdekking en om ons te laten kennismaken met een ander soort systeem!

Lisa, mama van Jules (18 maanden)

Ons zoontje Jules is momenteel 18 maanden oud en er is nog een zusje op komst. Jules is een slank ventje met dunne billetjes dus de luier mag voor ons niet te omvangrijk zijn.

De eerste indruk als we de luier uit het pakje haalden was dat de luier van een hele goede kwaliteit is met een leuk printje (ook altijd mooi meegenomen). Toen we de luier omdeden waren we zeer enthousiast over hoe slankt hij valt! Ook de pasvorm sluit heel mooi aan en is gemakkelijk aan te passen aan de omvang van je kindje.

Eigenlijk is het net hetzelfde als het aandoen van een wegwerp luier dus de opvang of grootouders hebben zeker niets te klagen met deze luier. De droogtijd is wel iets langer dan onze andere luiers maar dit heeft er natuurlijk mee te maken dat de luier niet volledig uit elkaar te halen valt.

Aangezien Jules toch wel redelijk veel plast hebben we er uit voorzorg nog een Milovia stay dry medium inlegger bijgedaan. Zelfs met deze inlegger erbij blijft het een slank luiertje. Even ter vergelijking: we zijn gewoon om Jules een Lulu Nature bamboe luier met extra Milovia stay dry medium inlegger en een Mother ease overbroekje aan te doen of een Popolini Snap2fit of Milovia overbroekje met 3 inleggers namelijk een Milovia medium of large inlegger plus een Little Lamb 3 laagse bamboe inlegger plus een Petit Lulu bamboe inlegger. Deze verversen we ongeveer om de 2,5 tot 3uur. Dit is al meer dan een ‘gemiddelde’ absorptie als ik dit vergelijk met andere kindjes die wasbare luiers dragen.

Helaas hebben de grootouders en onthaalmoeder ondanks deze extra milovia inlegger in de Totsbots luier toch af en toe een lekje gehad. Qua gebruiksgemak waren ze wel zeer tevreden. Zelf hebben we thuis geen lekjes meegemaakt. Dus ik kan niet echt oordelen als dit lag aan de manier waarop ze hem aandeden of aan het feit dat ze hem misschien niet op tijd verversten.

Ook een aandachtspuntje is dat de velcro goed moet zitten. Wij hadden soms een klein schuurwondje in het begin, maar wij zijn gewoon om met drukknopen te werken.

Totsbots Easyfit getest door Lisa 2 - De Luierhoek, wasbare luiers
Totsbots Easyfit getest door Lisa 4 - De Luierhoek, wasbare luiers

In het verleden, toen Jules nog veel jonger was hebben we nog andere all-in-one luiers geprobeerd en deze waren helemaal geen succes en hadden we continu lekken mee. Daarmee dat we wel heel benieuwd waren hoe deze ons gingen bevallen en nu wel veel positiever staan tegenover een all-in-one luier.

Algemeen gezien vind ik het wel een zeer gemakkelijke luier en blijven wij hem ook gebruiken met de extra milovia inlegger. Ik zou zeker ook overwegen om meerdere Totsbots easyfit luiers te kopen aangezien ze zo slank vallen en bij jongere kindjes of kindjes die minder plassen waarschijnlijk wel voor genoeg absorptie zorgen.

Dus als conclusie zou ik zeggen: zeer gebruiksvriendelijke en slanke luier maar minder geschikt voor veelplassers wat wel algemeen geweten is over een all-in-one luier☺️

 

Conclusie

  • Totsbots Easyfit fits all! Deze luier heeft een mooie pasvorm, zowel bij grote als bij kleine kindjes.
  • Het is een mooie, slanke luier die de bewegingsvrijheid van je kindje niet belemmert.
  • De Easyfit is makkelijk en vlot te gebruiken.
  • De meningen over de absorptie variëren; bij de ene volstaat hij voor 5 uur, bij veelplassers volstaat hij niet. De luier is wel eenvoudig bij te boosten, wat het probleem verhelpt.
  • Je moet rekening houden met een gemiddelde droogtijd door de bamboe van deze all-in-one luier (hij mag niet in de droogkast ;)).
  • De testers ervaarden voor- en nadelen, maar de voordelen haalden het! Elke mama raadt de Totsbots Easyfit aan!
Totsbots Easyfit getest door Sophie 2 - De Luierhoek, wasbare luiers
Totsbots Easyfit getest door Chloé 4 - De Luierhoek, wasbare luiers