Vermijd parabenen in verzorgingsproducten

natuurlijke verzorging

We breiden ons gamma uit met natuurlijke verzorgingsmiddelen.  We geloven er 100% in, en we zijn niet de enige.

Kind en Gezin en wetenschappelijke onderzoekers van het Life+ project van de Europese Commissie voeren een sensibiliseringscampagne om hormoonverstoorders te vermijden tijdens de zwangerschap, in het belang van je kindje.

Wat zijn hormoonverstoorders?

Hormoonverstoorders vind je in allerlei producten die we gebruiken voor onze dagelijkse verzorging, het huishouden, in de keuken, … Ze lijken op hormonen die we van nature aanmaken en brengen ze uit balans. De effecten van hormoonverstoorders zijn voornamelijk groot tijdens de zwangerschap , het ongeboren kind, nog in volle ontwikkeling, wordt blootgesteld aan de stoffen.

Recent wetenschappelijk onderzoek van de Wereld Gezondheidsorganisatie heeft deze stoffen en hun gevolgen in kaart gebracht. Hormoonverstoorders worden in verband gebracht met toenemende onvruchtbaarheid, stoornissen in het immuunstelsel, diabetes, kankers als borstkanker en prostaatkanker, vroege borstontwikkeling en obesitas.

We krijgen deze schadelijke stoffen, zoals bijvoorbeeld parabenen, ook binnen via ademhaling, voeding en huid bij gebruik van de producten die schadelijke stoffen bevatten. Het is juist de opstapeling van die kleine hoeveelheden die een risico voor de gezondheid kunnen vormen.

Wat zijn parabenen

Parabenen zijn chemische bewaarmiddelen. Ze voorkomen dat schimmels en bacteriën een kans krijgen, wat op zich goed is.  Parabenen werken echter als hormoonverstoorders en zijn daarom te mijden.

Parabenen worden veel gebruikt in verzorgingssproducten of cosmetica. Je vindt ze in shampoo, wasgel, tandpasta, vochtinbrengende crèmes, zonnecrème, enz.

Alternatieven voor parabenen

Je kan parabenen dus  best vermijden. En gelukkig kan dit ! Sommige producten bevatten organische zuren als bewaarmiddel. Kies voor verzorgingsproducten die vermelden dat ze geen parabenen bevatten. Vermijd producten die ‘antibacteriële werking’ vermelden.

Wij geloven in de producten van Naïf Baby Care. Achter dit verhaal staan 2 jonge vaders die bewust gezonde en mooie verzorgingsproducten op de markt wilden brengen. Hun producten zijn samengesteld op basis van natuurlijke oliën en extracten. Even gemakkelijk als de verzorgingsproducten die je gewoon bent, maar zoveel beter.  Je vindt bij ons shampoo, wasgel, badolie, bodylotion, luiercrème, een voedende crème en babyolie. Voor een frisse en gezonde baby.

Bronnen :
http://www.kindengezin.be/img/PbBrochurehormoonverstoorders.pdf

Wat zijn parabenen?

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.