Deborah, de mama van Lio weet waarom ze voor wasbare luiers kiest.

Mijn liefde voor wasbare luiers begon al, toen ik als arts bij Kind en Gezin een kindje zag met een knuffelzachte wasbare luier. Ik heb mij toen voorgenomen om, als er ooit kindjes kwamen, mij hierover te informeren. En dat heb ik ook gedaan.

Een infomoment bij De Luierhoek was dan ook de ideale plaats om kennis te maken met alle verschillende systemen, bijhorende accessoires etc. Een geboortelijst met wasbare luiers openen was voor mij geen optie, want zowat al mijn familie en vrienden hadden enorme vooroordelen: “Je gaat daar toch niet mee beginnen?! Al dat werk.”

Maar bij de eerste bestelling wist ik al dat het goed zat. Bij het openen van de doos voelde ik mij net een kind op kerstavond: al die vrolijke kleurtjes en dessins maken je gewoon blij. En ok, het is inderdaad meer werk dan wegwerpluiers, maar na 18 maanden gebruik zie ik ook wel de voordelen: mijn dochtertje heeft nog nooit erge luieruitslag gehad, ze geeft al van op jonge leeftijd aan wanneer ze pipi heeft gedaan, ik hoef niet elke 2 weken een voorraad wegwerpluiers in te slaan, mijn vuilniszak raakt bijlange niet zo snel gevuld… De vrolijke luiertjes blijven en streling voor het oog, en ik draag mijn steentje bij om onze planeet wat properder te houden, ook wanneer mijn dochter wat ouder zal zijn!

Deborah