Wasbare luiers plasticvrij

Sluit je ogen en beeld je in …

…de massa plastics die je de wereld bespaart omdat je wasbare luiers gebruikt.
Een klein applaus voor jezelf (terwijl je naar die schattige babybillen kijkt) is wel op zijn plaats.

Een aantal wasbare luiermerken gaan een stapje verder en maken luiers 100% uit natuurlijk materialen of recycleren plastic voor overbroekjes.

Wil je voor je kindje een wasbare luier met uitsluitend natuurlijke materialen omdat het een allergie heeft aan synthetische stoffen zoals polyester bijvoorbeeld? Dat kan.

Kies je uit milieuoverwegingen voor natuurlijke materialen? Dan vind je misschien wat je zoekt in overbroekjes waarvan de waterdichte laag gemaakt is uit gereycleerd plastic.

We zetten hieronder enkele op een rijtje om je keuze gemakkelijk te maken.

Voorgevormde luiers uit 100% natuurlijke materialen

Deze luiers zijn vrij van synthetisch materiaal. Het valt ons op dat deze voorgevormde luiers slank vallen én erg goed absorberen. In verhouding tot hun eigen gewicht kunnen deze wasbare luiers veel vocht vasthouden. Een lichte luier en lekvrije luier dus.

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Vouwluiers uit natuurlijke materialen

Ook bij de vouwluiers hebben we enkele natuurlijke inleggers die je graag zal gebruiken.

Bamboe, hennep of katoen, je hebt de keuze. Ook deze vouwluiers zijn erg slank en verbazen door hun absorptievermogen. Vooral de luier uit hennep aborbeert erg veel en zouden we dus aanraden voor kinderen die veel plassen.

Overbroekjes uit natuurlijke materialen

Kies je voor een zuiver natuurlijk overbroekje? Dan kies je een wolbroekje. Wollen overbroekjes uit merinowol of biowol behandel je met lanoline om ze waterdicht te maken. Deze, maar ook andere wollen spullen reinig je mild met Ulrich Natürlich wolwasmiddel in glazen fles. 

Wol lijkt warm, maar regelt eigenlijk de lichaamstemperatuur. Warm in de winter en fris in de zomer dus.

Overbroekjes uit gerecycleerde plastic

Een Totsbots overbroekje gebruiken betekent ‘2 Plastic Bottles saved from landfill’. Totsbots was hiermee een pionier. En sindsdien volgen nog andere luiermerken.

Totsbots, Petit Lulu en Close Parent overbroekjes zijn gemaakt uit polyester gemaakt uit gerecycleerd plastic. Een plastic fles heeft er nog nooit zo mooi uitgezien.

All-in-One luiers: PUL uit gerecycleerd plastic

Tot slot hebben we nog een leuke All-in-One van Close. Net als de overbroekjes is de PUL van het broekje gemaakt uit recyclage van plastic flessen.

Close gebruikt als waterafstotende laag TPU, een milieuvriendelijker alternatief voor PUL.

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.