Luiers bleken in de zon

De zon is er! Dit is dé ideale moment om je luiers te bleken in de zon. Beter kan je niet hebben.

Zelf heb ik de blekende kracht van de zon pas ontdekt bij het gebruik van de luiers van onze kinderen. Toen onze dochter Manon erg veel last had van ontstoken billetjes heb ik een  tijdje zijden inleggers gebruikt. Deze gebruik je zonder inlegvlies, dus gegarandeerd deed de toen kaka. De inleggers moeten ook met een handwasje gewassen worden, er hoeft niet veel uitleg bij dat dan nooit helemaal vlekvrij wordt. Maar …. (en nu komt het) toen ik ze in de zon droogde, waren ze wel weer helemaal proper! Spectaculair vond ik dit.

Sindsdien gebruiken we deze truc voor al onze witte was.  Voor we de aanval inzetten op fruitvlekken op witte truien: eerst in de was en dan in de zon. En het heeft ons nog niet in de steek gelaten. En het bespaart ons ook wat werk.

Dus: geniet nog van het zonnetje.

Nog even ter informatie: bij het wassen van je luiers is het gebruik van bleekmiddel ten zeerste af te raden.  De luiers gaan minder goed absorberen en het gebruik van bleekmiddelen lijkt me af te raden voor textiel dat je tegen de gevoelige billetjes van je kindje gebruikt.

Catty