Dat het gebruik van wasbare luiers enige organisatie vergt, kan mooi duidelijk worden eens je aan het verbouwen bent.bouwen_of_verbouwen

Zowieso is alle extra werk voelbaar als je een hele dag bezig bent. Maar als je wasmachine buiten gebruik is, dan komt het probleem.

Hoe ik daar nu aan denk? Je moet maar eens aan het stof komen kijken bij ons thuis.

Ik had er ook niet echt lang bij stilgestaan dat ik mijn wasmachine echt niet lang kon missen. Op vestimentair vlak kom ik wel even verder. Mogelijk dat je na een week of twee zonder wassen de mode van enkele jaren geleden ziet uit de kast komen, maar het zou wel gaan. Maar eens je luiervoorraad op is, dan móet je wassen.

En dan? Blij zijn dat het Pasen is! Niet dat er een wonder gebeurd is ten huize Luierhoek, maar zo kon ik tijdens het paaseierenfeest mijn vuile luiers wassen bij mama. En zo lukt het dan. En een bijkomend pleziertje: zo roken ze eens naar een ander wasmiddel.

En de dag nadien stond onze wasmachine opnieuw op onze werf!