Je bent blij met de wasbare luiers overdag. Maar wat ‘s nachts? Houden de luiers wel ‘s nachts?

 

Kan je ‘s nachts wasbare luiers luiers gebruiken?

Wel, op deze vraag antwoorden we ‘ja!’.
De eerste maanden kan je normaalgezien alle luiers voor de nacht gebruiken: vouwluiers, 2-delige luiers, …
Wanneer je kindje wat groter wordt, is dat soms niet meer het geval. Hoe merk je dit? Wanneer de luier té nat wordt of wanneer het overbroekje begint te lekken. En dan is het tijd voor een nachtluieroplossing.

Onze ervaringen met nachtluiers

Toegegeven, bij onze oudste hebben we na 9 maanden wegwerpluiers gebruikt voor de nacht (dit is ondertussen 8 jaar geleden). De andere luiers lekten en we hadden niet echt een alternatief. Toen hij 2 jaar was, waren ook de wegwerpluiers niet meer voldoende. Wat we doen gedaan hebben: wegwerp mét een inlegger én een overbroekje. En ook dan lukte het niet. Het rook ook muf in de kamer ‘s morgens.

Toen hebben we de Mother-Ease Dodo ontdekt en dat was schitterend! Het werkte: geen lekken en ook onze zoon vond het een leuke luier. Super oplossing voor ons!

En dan ons tweede kindje, een tweede verhaal. We gebruikten een luier met een extra tetradoek in. En dat lukte wel een hele poos, maar en was een ‘maar’. Tertradoek (oftewel ‘hydrofiele luier’) voelt heel nat aan. En dat zorgde ervoor dat ze, toen ze ongeveer 2 was, wakker werd met de boodschap ‘ik heb pipi gedaan’. Voor niemand leuk… En haar billen zagen soms rood ‘s morgens. Het lange contact van de huid met de urine in de hydrofiele doek irriteerde de huid.

 

Wat kunnen wij je aanraden?

Wel, dat is het vervolg. Toen leerde we de Lulu Dodo kennen. Voor ons tweede en derde kindje was dit een oplossing. De luier heeft een hoge absorptie door de dubbele laag bamboe en de dubbel laag inlegger (die dubbel wordt gevouwen). De microvezel aan de binnenzijde houdt de billen droog. Dus geen nachtelijke ‘ik heb pipi gedaan’.  Voor onze kinderen werkte het prima. En voor de overgrote meerderheid van onze luierende klantjes ook.

Het merendeel?Eén kleintje, met wiens mama we wat gezocht hebben, had extra inleggers en een extra overbroekje nodig.  Misschien denk je nu ‘zo ingewikkeld’. Maar het werkt op deze manier ook voor dit kleintje :-).

Lulu Dodo of Mother-Ease Dodo?

Mother-Ease Dodo is een optrekbroekje. De kleintjes n dit leuk en het broekje bestaat ook in grote maten voor kleuters. Als optrekbroekje kunnen ze het zelf aan en uit doen. Wanneer je kindje nog niet zindelijk is wat stoelgang betreft, is het als optrekbroekje niet zo handig.

Lulu Dodo bestaat in 2 maten en is een luier. Je kindje moet neerliggen om de luier aan te doen. Een voordeel bij stoelgang. Ook deze luier gaat tot een grote maat.

Wat ik nog wil zeggen: met deze nachtluiers geen muffe geur meer in de kamer ‘s ochtends.

De nachtluiers en overbroekjes die wij je aanraden, vind je op deze pagina.

Kan je een dagluier met extra inleg volstaan?

Wij horen dat mensen ook en Totsbots Bamboozle Stretch gebruiken met extra inlegger. Voor onze kinderen was het geen succes, maar als het werkt spreken wij dat niet tegen.

Is dit het verhaal van rozengeur en maneschijn?

Dit is een goed recept. En het werkt. Maar laat me eerlijk zijn: eens 2,5 a 3 jaar voorbij hebben onze kinderen ook weleens last gehad van ‘rode billetjes’ ‘s morgens. Op die momenten gebruiken wij 1 a 2 nachten een wegwerpluier. Zo werkt het op 90% wasbaar.

Catty