Wasbare luiers

Wasbare luiers zijn het moderne alternatief voor de klassieke wegwerpluier.

We hebben herbruikbare luiers voor alle leeftijden: van newborn luiers tot wasbare luiers voor volwassenen.

Zwemmen is voor je kindje leuker in een wasbare zwemluier.

Ontdek ook ons aanbod aan nachtluiers en wasbare luiers voor kinderen die bedplassen.

Onder accessoires vind je alles wat je nodig kan hebben, van kleurrijke luiertassen tot alles om wasbare luiers te wassen.

Wasbare luiers, hoe werkt dat? We leggen het je uit in het filmpje.

Wasbare luiers, een gezonde keuze, voor je kindje en voor het klimaat

Als jonge ouder ben je op zoek naar het beste voor je kind. En daar komen veel vragen bij. “Gaan we herbruikbare luiers gebruiken?” is er eentje van.
Kiezen voor wasbaar is een keuze voor een natuurlijke en duurzame luierperiode. Deze luiers zijn vrij van plastics en chemische stoffen. Het is de meest gezonde keuze voor de zachte babybilletjes van je kindje.

Ecologische luiers gebruiken is een keuze voor een beter klimaat. Wanneer je kiest om herbruikbare luiers te gebruiken, vermijd je tot 1 ton afval aan wegwerpluiers. Per week komt dat neer op 7 tot 8 kg vermeden afval. Iets om trots op te zijn. Onze planeet sparen, doen we immers ook voor de toekomst van onze kinderen.

Wasbaar is goedkoper

Een wasbare luierperiode is goedkoper dan een luierperiode in wegwerpluiers.
Voor een set van 24 luiers – goed voor twee wasmachines per week –  betaal je 400 tot 600 euro. Ter vergelijking: met wegwerpluiers mag je toch wel rekenen op een volle vuilniszak per week. Tegen de dag dat je kindje volledig luiervrij is, heb je zo toch makkelijk 1500 euro uitgegeven.”

Minder lekken met wasbaar en sneller zindelijk

Met herbruikbare luiers zal je minder lekken hebben dan met wegwerpluiers. De elastiek waarmee deze luiers afgewerkt zijn, zorgt er voor dat herbruikbare luiers bijna nooit lekken. De klassieke onaangename verrassingen, met kindjes die van kop tot teen besmeurd of doorweekt zijn, blijven je in principe bespaard.
Als je dat bedenkt, zal je minder vervelende wasjes draaien.

Kinderen worden sneller zindelijk met wasbare luiers. Zindelijk zijn op 2 jaar is geen uitzondering. Je kindje wordt zindelijk wanneer het er klaar voor is, gewoon omdat het in een stoffen luier voelt dat hij of zij geplast heeft.

Zijn wasbare luiers veel werk?

Moet je voor al deze voordelen van ecologische luiers meer werk trotseren? Helemaal niet. De stap om een luier in de luieremmer en wasmachine te gooien in plaats van in de vuilbak is klein. Een tweetal wasjes per week, daarmee is alle werk gedaan. Reken op je wasmachine voor de vuile was.

Je gooit geen luiers vol stoelgang in de was. Gelukkig maar. Je legt een inlegvliesje in een herbruikbare luier. Bij een kleine boodschap kunnen het inlegvel en luier probleemloos samen in de was. Bij stoelgang vangt het vlies vrijwel alles op en wordt de luier eigenlijk amper vuil. Dat vlies gooi je dan weg in de vuilbak.

Een wasbare luier kiezen

Er is voor elk wat wils. Het ene systeem valt wat goedkoper uit of heeft een andere pasvorm. Het hangt er echt van af wat je het belangrijkst vindt. Om dat in alle rust te kunnen ontdekken, kan je bij ons terecht in de winkel en kan je bijvoorbeeld een aantal huurpakketten uitproberen. Op onze website kan je gemakkelijk een wasbare luier kiezen met onze zelfontwikkelde beslisboom. Kijk ook naar onze verhelderende filmpjes om te zoeken naar welk type jou het beste ligt. Maar welke keuze je ook maakt, wasbare luiers werken gewoon heel goed.

 

Herbruikbare luiers kopen bij De Luierhoek. We helpen je graag.

Bij De Luierhoek kan je terecht voor gepersonaliseerde advies. Of je nu naar onze website gaat of langskomt in onze fysieke winkel en of je ons nu belt of mailt, je krijgt altijd een duidelijk en uitvoerig antwoord op je vragen.

Het aanbod aan luiers is zo groot dat ik me kan voorstellen dat mensen soms door de bomen het bos niet meer zien. Wel, wij wijzen je met heel veel oprecht enthousiasme de weg.

Welkom tijdens de openingsuren. Je kan ook op afspraak langskomen of een online call plannen met ons. 

Volg ons op facebook voor de laatste nieuwtjes.

De Luierhoek, wasbare luiers in Gent